![]() |
Pytanko....
Mam pytanie... jak to jest z gubieniem przedmiotów ? słyszalem już na ten temat wiele opini.. jedni mówia, że sie nic nie gubi poza plecalkiem jak cie zabija a tylko wtedy jak nie odrobisz expa, inni mówia, że zawsze coś sie gubi z ekfipunku po smierci...
WIEC JAK TO NAPRAWDE JEST ?? 8) |
Różnie to bywa. Najczęściej to gubi się tylko plecak ale czasem zdaży się, że zgubisz coś innego. Raz nawet zgubiłem miecz, a następnie po ok. 3 śmierciach zgubiłem amulet.
|
Zawsze po śmierci gubisz plecak i masz 10% dla każdej rzeczy którą masz na sobie że ona też wypadnie!! Tzn. 10% że wypadnie broń, 10% że tarcza, 10% że hełm, 10% że zbroja, 10% że spodnie i 10% że buty!! Oczywiście nie jest to sumowane prawdopodobieństwo ale i tak zwykle masz ok.30% że stracisz coś oprócz plecaka!!
|
racja roznie to bywa pleckazawsze sie taci i przedmiot z miejsca na strzaly ale peqp niekoniecznie chociaz mozna nawet dwa przedmiopty streacic
|
Najgorzej jak sie straci fs w dzień po jego zakupie za cała swoja kase - czego doświadczyłem w tym tygodniu niestety :(
|
Ja starciłem raz fsa, dragon shielda i plate armor za jednym razem. ;( Dlatego przestałem grać sorcem
|
Cytuj:
|
Mi sie zdaje, że to zależy od levelu bo jak na mojej postaci z 8 levelem mnie zabili to staracilem plecak tarcze i zbroje, a jak zabili mi postac na 20 levelu to stracilem tylko plecak. Więd wydaje mi się, że to zależy od levelu. 8)
|
Cytuj:
|
A ja w miejscu plecaka trzymam pustego baga a w kolcznie trzymam plecak w ktorym mam wszystkie zeczy. Pusty bag zawsze wypadnie ale zeby wypadlo cos z kolczana to na prawde trzeba miec pecha. Od kiedy tak robie nigdy jeszcze niestracilem plecaka:D
|
Kupilem Braod Sworda i tego samego dnia poszedlem na Folde . Zaito mnie tam przez paladyna ;( i wypadl mi akurat Broad Sword. ;( ;( ;(
|
Cytuj:
Powiedzmy że mój bohater ma 10000 exp i teraz w ciagu pewnego okresu dochodze nim do poziomu 11500 exp i kupuje/znajduje chain armora następnie dalej expuje aż dochodze do 13000 exp po czym po chwili ginę zabity przez PK i ..... są dwa zakończenia: 1. jeżeli mój exp spada do poziomu poziomu poniżej 11500 exp i tracę chain armora oraz oczywiście bp, 2. jeżeli mój exp spada do poziomu powyżej 11500 exp i nie tracę chain armora jedynie tylko tracę bp. Mam na koncie kilka dedów i wlaśnie zauważyłem taką prawidłowość - przynajmniej co do mojej postaci - niewiem jak inni - powiedzcie co o tym myślicie i czy zaoserwowaliście cos podobnego - czy aby to nie jest reguła :/ |
Cytuj:
Mi jeszcze nigdy nic nie wypadlo oprucz backpacka |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:01. |