Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Czy uczciwe?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=40662)

Patryq Czarodziej 03-07-2005 14:02

Czy uczciwe??

Witam. mam pytanko a mianowicie: ostatnio "wędrowałem" po Allegro i zobaczylem ze ludzie sprzedaja Postacie i rzeczy do tibi!! Czy to jest zgodne z prawem tibijskim? czyli czy sprzedanie komus konta, przez allegro oczywiscie i pozbycie sie praw do tego konta jest uczciwe?? prosze o odpowiedz

Raul 03-07-2005 14:03

Nie jest to zgodne z prawem Tibijskim.

Vaxxia 03-07-2005 14:57

http://www.tibia.com/community/?subtopic=tibiarules

Akceptowałeś to przy zakładaniu postaci. Przeczytałes. Prawda?

Caer 03-07-2005 15:13

@Up:
No pewnie że przeczytał... ;)

@Topic:
To jest nielegalne.

Ashlon 03-07-2005 15:26

To jest nielegalne w swietle prawa Tibijskiego. Natomiast jak najbardziej legalne w swietle prawa Polskiego. Inaczej allegro nie pozwalaloby wystawiac takich aukcji ;)

Adrian! 03-07-2005 15:31

nie no to jest nielegalne...ale najbardziej mnie rozwala jak wiara sprzedaje różne programy np. Mc, GG itp. raz widziałem jak gostek sprzedawał instrukcję jak zalogować się bez kolejki..ciekawe co to za instrukcja...pewnie: "Kup sobie pacca"

Thomasi 03-07-2005 18:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
To jest nielegalne w swietle prawa Tibijskiego. Natomiast jak najbardziej legalne w swietle prawa Polskiego. Inaczej allegro nie pozwalaloby wystawiac takich aukcji ;)

i co zasmiecsz tylko forum skoro sie nie znasz??nie jest to takze nielegalne w swietleprawa POlskiego (czytalem anwet na onecie ostatnio o tym) a mianowicie ponoszenie korzysci majatkowych z gry bez zgody jej autora jest nielegalne !!!!

Baradax 03-07-2005 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomasi
i co zasmiecsz tylko forum skoro sie nie znasz??nie jest to takze nielegalne w swietleprawa POlskiego (czytalem anwet na onecie ostatnio o tym) a mianowicie ponoszenie korzysci majatkowych z gry bez zgody jej autora jest nielegalne !!!!

Buahahahaha, i co moze jeszcze Cipsoft z Kwasniewskim razem o tym napisali? ,,od dzis w prawie Rzeczy Pospolitej Polski nie mozna sprzedawac kont tibijskich''. to jest nielagelne w tym sensie ze mozna dostac bana, ale nei mozna za to pojsc do wiezienia.

Thomasi 03-07-2005 18:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Baradax
Buahahahaha, i co moze jeszcze Cipsoft z Kwasniewskim razem o tym napisali? ,,od dzis w prawie Rzeczy Pospolitej Polski nie mozna sprzedawac kont tibijskich''. to jest nielagelne w tym sensie ze mozna dostac bana, ale nei mozna za to pojsc do wiezienia.

omg chlopaku sory jestes idiota sprzedaz konta w grze (nie chodzi mi tylko o tibie i to co tu wypisujesz, oraz kazdej innej rzeczy z tej gry jest niezgodne z prawem) tak samo jakbys sprzedawal gry pirackie jest to ponoszenie korzysci materialnych bez zgody tworcy gry a cos takiego jest niezgodne z prawem

Eth Etherius 03-07-2005 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Baradax

Lol, rotfl itd. No ja nie wytrzymam. To jak skopiuje sobie gierkie jakies mało znanej firmy, to powiesz ze jej autor też nie gadał z kwasniewkim i jej sprzedawania 'na czarno' jest legalne?

Thomasi 03-07-2005 21:06

to jest nielegalne bo jest to ponoszenie korzysci materialnych bez zgody autora i koniec tematu:]

Pacek 03-07-2005 22:45

znaczy moze nie tyle nielegalne co łamiące zasady tej gry, na początku gdy stwarzasz postać amsz tak kilka punktów, na które sie zgadzasz i tam między innymi jest zakaz dzielenia sie swoim kontem z innymi ludżmi, jak przedajesz postać łamiesz ten punkt regulaminu ( a z koro masz postać to go zaakceptowałes) więc wedle prawa jesteś zwyrodniałym przestępcom bez skrupułów. cipsoft moze to udowodnic i wtedy sie to konczy banem postaci jednak tak sie dzieje zadko, jedynie chyba w przypadkach gdzie postac jest sprzedawana na kanale "trade"

Marixon 03-07-2005 23:50

Trochę zmieszany...

...A ludzie sprzedają, bo jak wystawi postać i ją sprzeda, weźmie kasę itp., to już jest problem tego co kupi. Co sprzedawcę interesuje, że jego była postać dostała bana??!!

Dobra - troche odbiegłem od tematu. Ja słyszałem, że to jest nielegalne w świetle praw tibijskich. O legalności Prawa Polskiego nic nie wiem :confused: .

Zakal 04-07-2005 10:05

LOL z kad tu tyle Bełchatowian?

Kapix 04-07-2005 16:55

Nie jest to zgodne z prawami tibii. Mozna dostac za to ban za account sharing.
@up:
moze cos odnosnie tematu?
@modki:
zamknac temat plx. :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:44.