Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Dlaczego ludzi zostają na Rooku do np: 12 levela? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=40752)

AdamS_ 04-07-2005 08:52

Dlaczego ludzie zostają na Rooku do np: 12 levela?

Pytanie w temacie.Oni nie wiedzą czy jest Rook czy po prostu są jacyś.....A wiecie ze to tylko strata hp/mp.JA mam kumpla który został na Rooku do 15 lvla i został sorcem.Jak wszedł na maina miał dopiero 70 manyi dopiero po 5 levelach możę robić SD (tak samo drut po 2 levelach UH-y).Teraz knight.Załóżmy że wchodzi te na 15 levelu.Gdyby wszedł na 8 miałby wtedy 290 hp i 70 mp.A tak to ma 185 hp i 35 mp.Palek tak samo , na 15 levelu.Bedzie miał (jak wszedł na 8) na 15 255 hp i 140 mp.A jak wejdzie na 15 to 185 hp i 35 mp.Czemu oni tak robią??Nic nie zyskajaą.Mówią żę boją sie PK na 8 levelach,ale oni bedą mieli lepiej bo ich ofiary mają mniej żyć.
P.S.Szukałem i nie znalazłem podobne go tematu.Nie wie też czy ten dział dobry.

Wipatu 04-07-2005 08:56

nie filozofuj....niektorzy specjalnie zostaja na rooku, a twoj kolega poprostu znoobił

AdamS_ 04-07-2005 08:58

Tak a ja widziałem chyba z 5 noobow na 12=(na rooku) u wyroczni

Pacek 04-07-2005 09:45

bo im sie tak podoba?? ja tez mam na ten przykład postać na 12lvl i wcala nie chce nią wychodzić na mineland, co nie znaczy ze nie posiadam lepszej postaci na dużo wyższym lvl, ta postać jest tylko dla zabawy

evilKRIK 04-07-2005 09:57

hmmm

Może chcą być lepsi od innych, a na mainie im to nie wychodzi. Mi sie nie wydaje to zbyt normalne, ale ludzie tak robią XD (np. mój sąsiad)

adam knight 04-07-2005 10:00

ludzie sie bawia na roku prucz jednego ( sunrise) ja tak sobie zrobiłem lae nie wytrzymałem miałem na niem 2 k i musiałem wyjść z roka aby przełżyć kase na palka bo jestem bidny palkiem ;(

ciemne dropsy 04-07-2005 11:12

Zle liczysz. Kazda postac ma na 8 lvlu na rooku 185hp i 35 many :) A tobie wyszlo ze na 15 :P na 15 kazda postac na rooku bedzie miala 220 hp i 70 many, knight by mial 290hp i 70 many :).

Magus 04-07-2005 11:40

Wiekszosc "starych wyjadaczy" granie na kontynencie nudzi. Dlatego robia sobie postacie, ktore zostaja na rooku. Osiagniecie taka postacia wysokiego levala to nie lada wyczyn, poza tym mozna uprzykrzac zycie innym, co jest niezwykle przyjemne dla znudzonego gracza :).

Aigani Max Wielki 04-07-2005 13:16

tacy ludzie co zostajo na rooku do 15lvl albo i wiekszego, po prostu albo im sie
nie chce grac na kontynencie gdzie expowiska so czasem przepelnione,
albo so noobami i sie bojo pk :baby: , albo tez chco byc silniejsi od innych B) .
Zwykle tacy ludzie majo juz na mainie duzo wyzsze lvl inno postacio, i denerwujo slabszych ktuzy ichobrazajo aby potem ich zabijac na mainie.
czasem tez ktos z niecierpliwoscio oczekuje przyjscia kolegi, ktury se kupuje internet, do tibi, i tworzy postac na rooku 12lvl zeby potem koledze blokowac naprzyklad minosy i zeby ten szybko wyszedl na maina.
Na rooku tez szybko sie zarabia sprzedajoc itemy kture na mainie poszly by za grosze, wiec robio postac z wysokim lvl na rooku i ten naprzyklad zdobywa ekwipunek ruzny z minosuw i potem to sprzedaje, zeby gdzies juz majoc 2k wyjsc na maina i dac kase swojej 1 postaci.

Khazar 04-07-2005 13:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aigani Max Wielki
tacy ludzie co zostajo na rooku do 15lvl albo i wiekszego, po prostu albo im sie
nie chce grac na kontynencie gdzie expowiska so czasem przepelnione,
albo so noobami i sie bojo pk :baby: , albo tez chco byc silniejsi od innych B) .
Zwykle tacy ludzie majo juz na mainie duzo wyzsze lvl inno postacio, i denerwujo slabszych ktuzy ichobrazajo aby potem ich zabijac na mainie.
czasem tez ktos z niecierpliwoscio oczekuje przyjscia kolegi, ktury se kupuje internet, do tibi, i tworzy postac na rooku 12lvl zeby potem koledze blokowac naprzyklad minosy i zeby ten szybko wyszedl na maina.
Na rooku tez szybko sie zarabia sprzedajoc itemy kture na mainie poszly by za grosze, wiec robio postac z wysokim lvl na rooku i ten naprzyklad zdobywa ekwipunek ruzny z minosuw i potem to sprzedaje, zeby gdzies juz majoc 2k wyjsc na maina i dac kase swojej 1 postaci.

mamy nowego "mistrza" otrografii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@topic:
zostaja na rooku do 12 lvl (czy wiecej) bo albo sa glupi, albo sa newbie, albo znudzonymi graczami chcacymi sie pobawic.

Patimrok 04-07-2005 13:46

bo lubią 10 znaków ;p

Kieru 04-07-2005 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AdamS_
Tak a ja widziałem chyba z 5 noobow na 12=(na rooku) u wyroczni

Co macie do Rookslayerów?? Inni tolerują zabawe na mainie(PK, treningi pvp, ciekawe looty z silniejszych potworów) a pozostali zabawe na rooku(minosy, ratwormy, spearmany). Rook to szkoła przetrwania. Każdy musi to przejść lecz nie każdy musi go opuścić.

AdamS_ 05-07-2005 08:16

Ale przeceiż Rook to jest trening przed mainem!!NA rooku nic ciekawego sie nie dzieje,ja nie wiem jak oni to wytrzymują.Niektórzy się po prostu boją maina. :D

hide 05-07-2005 10:04

A nie przyszło wam na myśl że Rook to niezła zabawa? Co prawda wymaga to troche innych umiejętności niż main PvP, ale kiedy się je już opanuje przydadza się i na głównym charze [lootbagi-na rooku mistrzostwo..., lootowanie - i już grupka "Br?" ci nic nie ukradnie ^^]. Poza tym większość 12+ lvli na Rooku mają też main chary którymi grają większość czasu[nie dotyczy to oczywiście rookmaniaków - taki Dziewiczy Instynkt albo Sunrise].

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:30.