![]() |
Jak sie pozbyc Różowego tła??
Mam problem .
dopiero zaczynam robic grafikii nie wiem jak usunac te różowe pole ze sprita?? nie mam pojecia jak szykac tego na forum ;/ wec prosze o pomoc. z góry thx |
Włączasz paint, kopiujesz potrzebną grafikę, wybierasz opcję wycinania (taki przerywany kwadracik w górnym lewym rogu ekranu) i jako alternatywny kolor wybierasz różowy (klikasz prawym na różowym w przyborniku z kolorami).
Teraz wklejasz gdzieś obrazek i voila! :) |
@up
A po co się tak męczyć. Po prostu odpalasz sprite kubełkiem zalewasz różowy i zapisujesz jako np. "mieczyk.png". I po sprawie. |
Thx
a jak wstawiac grafike bez tego kwadrata? tylko np. samą postać? bo chce jakiegos pierwszego w zyciu faka zrobic ;] i nie wiem jak te postacie wklejac :baby: |
Odznacz obcje "rysuj nieprzeźroczyste". Wtedy ci zniknie białe tło^^
|
Rotfl odpalasz grafike ze spr. wybierasz funkcję "Wylanie farby", klikasz na biały kolor i klikasz na różowe tło.
Friendly? @Down: Yaya- IDIOT friendly ;) @Down down: No masz racje- powstanie kolejny "pszydki fejk" |
up:
Friendly ? Em ? Huh ? Ek ? Topic: 1) Wylewasz na białe tło poprostu kolor ....docelowo BIały 2) Jak chcesz wklejać to.... poprostu wybierasz wycinke (ten przerywany kwadrat) potem zaznaczasz cały obrazek (przyokazji na tym pasku po lewej dajesz z opcji - do wyboru masz 2... wybierasz to niżej, chyba wiesz oco chodzi), naciskasz CTRL + C i wklejasz na duży obrazek (fake) CTRL + V ..... i to wszystko ? |
Eh cóż już Ci odpowiedzieli jak to zrobić ale jak ty nie znasz takich podstawowych rzeczy to się lepiej nie bierz za Fake'i ...
|
OMG, ludzie, będziecie mu teraz wypisywać 1o1 sposobów na zmienienie koloru tła?!
@Tytuss: polecam jakąś książkę o podstawach w obsłudze MS Painta, nie pamietam tytułu, w empiku ostatnio widziałem... Skąd tacy się biorą... |
Thx all :p
Maly newbie jestem i nie chcialem jakiegos shitu zamieszczac z tym różowym tłem to jakos dziwnie bylo bo bralem wycinanie bez tła i jako tło to różowy a jak chcialem do innego programu to klapa ;/ teraz mysle ze sobie poradze Thx all ~Temat do zamkniecia :P |
Cytuj:
|
Modki zamknicjie temat, bo zaraz sie beda wyklucac o co im chodzilo itd... Sprawa zostala juz wyjasniona.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:22. |