Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Grafiki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=37)
-   -   Jak sie pozbyc Różowego tła?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=40776)

Tytuss 04-07-2005 12:26

Jak sie pozbyc Różowego tła??

Mam problem .
dopiero zaczynam robic grafikii nie wiem jak usunac te różowe pole ze sprita??
nie mam pojecia jak szykac tego na forum ;/
wec prosze o pomoc.
z góry thx

TheNatoorat 04-07-2005 12:31

Włączasz paint, kopiujesz potrzebną grafikę, wybierasz opcję wycinania (taki przerywany kwadracik w górnym lewym rogu ekranu) i jako alternatywny kolor wybierasz różowy (klikasz prawym na różowym w przyborniku z kolorami).
Teraz wklejasz gdzieś obrazek i voila! :)

Shanhaevel 04-07-2005 12:51

@up
A po co się tak męczyć. Po prostu odpalasz sprite kubełkiem zalewasz różowy i zapisujesz jako np. "mieczyk.png". I po sprawie.

Tytuss 04-07-2005 16:10

Thx
a jak wstawiac grafike bez tego kwadrata? tylko np. samą postać?
bo chce jakiegos pierwszego w zyciu faka zrobic ;] i nie wiem jak te postacie wklejac :baby:

Hieyan 04-07-2005 16:47

Odznacz obcje "rysuj nieprzeźroczyste". Wtedy ci zniknie białe tło^^

Gromexor 04-07-2005 22:07

Rotfl odpalasz grafike ze spr. wybierasz funkcję "Wylanie farby", klikasz na biały kolor i klikasz na różowe tło.

Friendly?

@Down:

Yaya- IDIOT friendly ;)

@Down down:

No masz racje- powstanie kolejny "pszydki fejk"

Avager 04-07-2005 22:15

up:

Friendly ? Em ? Huh ? Ek ?

Topic:

1) Wylewasz na białe tło poprostu kolor ....docelowo BIały

2) Jak chcesz wklejać to.... poprostu wybierasz wycinke (ten przerywany kwadrat) potem zaznaczasz cały obrazek (przyokazji na tym pasku po lewej dajesz z opcji - do wyboru masz 2... wybierasz to niżej, chyba wiesz oco chodzi), naciskasz CTRL + C i wklejasz na duży obrazek (fake) CTRL + V ..... i to wszystko ?

Angel of Death 04-07-2005 22:18

Eh cóż już Ci odpowiedzieli jak to zrobić ale jak ty nie znasz takich podstawowych rzeczy to się lepiej nie bierz za Fake'i ...

Vanhelsen 04-07-2005 23:06

OMG, ludzie, będziecie mu teraz wypisywać 1o1 sposobów na zmienienie koloru tła?!

@Tytuss: polecam jakąś książkę o podstawach w obsłudze MS Painta, nie pamietam tytułu, w empiku ostatnio widziałem...

Skąd tacy się biorą...

Tytuss 05-07-2005 08:40

Thx all :p
Maly newbie jestem i nie chcialem jakiegos shitu zamieszczac
z tym różowym tłem to jakos dziwnie bylo
bo bralem wycinanie bez tła i jako tło to różowy a jak chcialem do innego programu to klapa ;/
teraz mysle ze sobie poradze
Thx all
~Temat do zamkniecia :P

Boximus 05-07-2005 09:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avager Tymczasowy
up:
Topic:

1) Wylewasz na białe tło poprostu kolor ....docelowo BIały

Ekhm... czhyba za różowe tło wylewa biały -.- :D Ale ja na białym rysuje jednak różowe tło jest w każdej grze brane jako przezroczysty (chyba)...

cFaniak 05-07-2005 10:32

Modki zamknicjie temat, bo zaraz sie beda wyklucac o co im chodzilo itd... Sprawa zostala juz wyjasniona.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:22.