Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Co Kupić ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=40890)

adq 05-07-2005 10:57

Co Kupić ??

yo
Mam takie pytanko uzbierałem w palku [ 21 lvl ] już ponad 50k ( ! ) i niewiem co za to kupić... myślałem nad BoH-ami ale koledzy mówią że będą mnie za to high lvl ścigali a posiadam na sobie plate set bo czytałem że zdecydowanie niepotrzebny jest większy def na tym lvl więc skoncentrujmy się może na BoH kupić czy nie ? [ przypominam 21 lvl palladyn ] jeżeli macie jakieś inne uwagi też śmiało pisać..

Ps: Facc...

Hubo of Danera 05-07-2005 11:01

Jeżeli masz duże lagi to kupuj lepszy eq, a jezeli twój net chodzi bez lagów, to kup bohy

adq 05-07-2005 11:03

mhm ale co mają wspólnego lagi z BoH ? wytłumaczcie

Dwimenor 05-07-2005 11:14

Na tym lv po założeniu boh nie odczujesz różnicy. (Czyli strata pieniędzy. Lepiej poexpić trochę i poczekać aż stanieją). Wydałbym na coś w stylu k-set (powinno starczyć i jeszcze zostac. No chyba że ceny masz strasznie wysokie). Potem zaopatrzyłbym się w bolty i runy i poszedł expić.(albo trenować, jeżeli uważasz że masz za słabe skille).

@adq
Pewnie żeby nadrabiać odległość straconą podczas laga.

Arzo 05-07-2005 13:25

Ja bym kupił Blue Robe i w zależności od cen dokupiłbym k - legi, a jeżeli coś zostanie kupuj jak jush Dwim wspomniał bełty i możesz kupić Uhy na przyszłość albo jeśli są potrzebne Ci teraz.

Adrian! 05-07-2005 14:17

Lepiej nabij lev zanim kupisz bohy, a to że cie będą high lev ścigać za to że masz bohy to tego jeszcze nie słyszałem.

Marcin of shadow 05-07-2005 14:23

Na tym lev za wczesnie na bohy. Ja bym na towim miejscu kupil duzo beltow i expil. Jak chcesz kup sobie k-set.

ps: na jakim servie grasz??

Ashlon 05-07-2005 14:32

Jak padniesz i stracisz p-arma, to duzo nie stracisz. Padniesz i bohy wypadna - bedziesz zalowal kasy ;) Moze tez o to mu chodzilo z tymi lagami...

Ja na twoim miejscu kase trzymalbym w depo. Raz, ze bohy na tym levelu sa kompletnym wyrzuceniem kasy w bloto ( i duze ryzyko stracenia ich). Dwa, ze jesli jest to nowy swiat, trzymanie ich w dp sie nie oplaca. Lepiej poczekac i zaoszczedzic. Od biedy mozesz k-seta kupic, chociaz to wiele nie da. Innym sposobem jest zainwestowanie w uhy : na mlodych serverach sa one dosc tanie, nastepnie drozeja i mozna sprzedac je z zyskiem.

Premm 05-07-2005 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adrian!
a to że cie będą high lev ścigać za to że masz bohy to tego jeszcze nie słyszałem.

Hyh jak niemoga jak moga:P
Sa rozne przypadki, jakis hlvl sie dowie ze kupiles BoH'y i odbije mu cos, pomysli zes slabiak i cie killnie.
Druga np: Grajac na nowych swiatach mozna spotkac pare typkow po 50lv+ (najczesciej spotykane) ktorzy sa w jednej gildii i maja regule :"Placisz albo Ded". W wiekszosci przypadkach chodzi im oto ze jak przekroczysz przez nich ustalony lv to musisz zaplacic im, albo inaczej beda cie huntowac (no chyba ze to Non-Pvp :P )

@Topic
Wiesz tobie radze zainwestowac w pancerz, bo rzeczywiscie jak inni twierdza na tym lv nieoplaca sie kupowac Boh'ów. Poczekaj z nimi do mmm.. 35lv+ minimum :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:50.