Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Itemy po resecie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4102)

Eustachy 25-03-2004 07:52

Itemy po resecie

Czy jest jakis sposób schowania itemów ¿eby po resecie nadal tam by³y?? z wyj±tkiem depo, domku czy gh

Gremlin 25-03-2004 09:08

W niektorych miejscach itemy nie znikaja z ziemi nawet po resecie, ale jest to raczej loteria i nie wiem od czego to zalezy (tzn generalnie jesli reset mapy nie pokrywa sie z resetem servera i ktos bedzie obok w czasie resetu mapy to przedmioty zostana).

Temi 25-03-2004 11:29

Sa miejsca takie w ktorych pozostawione przedmioty moga lezec caly tydzien albo i dlozej. Generalnie sa to obszary na ktorych nie ma stworkow/jest ich malo albo niektore miejsca kolo spawnow stworow.
Jak znalesc takie miejsce? metoda prob i blendow :P

Eustachy 25-03-2004 17:23

ok loozik ch³opaki, nie skasowa³o moje 100 rybek :P

zalfik 26-02-2006 16:58

Odswierzam stary temat bo bez sensu zakladac nowy ;)
Mam pytanie. Czy miejsca maja swoje okreslone godziny resetu (odstepy czasowe?) Chodzi mi o to, czy przebywajac duzo na jednej miescowce i prowadzac obserwacje, da sie przewidziec godziny restartow mapy?
Pyta bo ostatnio zauwazylem na pewnym miesjscu resety o 15 i 20. Niestety nie codzinnie. Czy moze to zalezec od dnia tygodnia? Czy w ogole da sie znalezc jakas prawidlowosc? Czy to poprostu losowe? Bo juz chyba ze 3 BP lootu poszly sie kochac ;)

Kwadratowe Ko³o 26-02-2006 20:47

Raczej posz³y siê kochaæ ;)
Je¶li zostawi³e¶ to pod drzewem, etc. to jaki¶ oszust móg³ ci powin±æ bo móg³ mieæ zmienione .spr, ewentualnie newbie przypadkiem znalaz³ :p

Grajper 26-02-2006 21:03

kiedy¶ pamiêtam dobrze ¿e wszystkie itemki by³y kasowane, na miejscu by³y spawny potworków,nie bylo lootów itp. Od czasu bodaj¿e ostatniego updatea przez czêste expienie na cyklopach zauwa¿y³em, ¿e miejsca do których nie ma bezpo¶redniego dostêpu ( np pó³ki skalne do których mo¿na dostaæ siê tylko levitacj±\parcelami) pozostaj± bez zmian. Zdarza³o mi siê tak¿e znale¼æ spore looty w kilka minut po savie - w³a¶ciciel prawdopodobnie nie zd±rzy³ siê zalogowaæ. Sprawa godna uwagi, warto by by³o nad tym popracowaæ...

Khazar 26-02-2006 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zalfik
Odswierzam stary temat bo bez sensu zakladac nowy ;)
Mam pytanie. Czy miejsca maja swoje okreslone godziny resetu (odstepy czasowe?) Chodzi mi o to, czy przebywajac duzo na jednej miescowce i prowadzac obserwacje, da sie przewidziec godziny restartow mapy?
Pyta bo ostatnio zauwazylem na pewnym miesjscu resety o 15 i 20. Niestety nie codzinnie. Czy moze to zalezec od dnia tygodnia? Czy w ogole da sie znalezc jakas prawidlowosc? Czy to poprostu losowe? Bo juz chyba ze 3 BP lootu poszly sie kochac ;)

gdy jeszcze expilem na tombach z moich obserwacji wynikalo ze tam resety mapy sa mniej wiecej co 8h - o 16, 24 itd. wiem ze w takich miejscach jak kopalnie resetow raczej nie ma. wyjatkiem jest wprowadzanie update, kiedy wszystko z KAZDEJ "podlogi" znika.

zalfik 27-02-2006 07:20

Konkretnie to expie na minosach, w okolicach mint (dla wtajemniczonych-tam gdzie jest zerk:P)
No i tam niestety zdarza sie to za czeto, wiec musze oddalac troszke swoj lootbag, co jest bardzo niewygodne :/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:23.