Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Ekipa na dl-e (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41066)

shymchuck 06-07-2005 18:03

Ekipa na dl-e

Mam pytanie do doświadczonych graczy. Jestem knight 42 lvl skille 73/72.
Mam kumpli 2 palków lub ewentualnie palek + sorc. Byliśmy na dlach ale kompletnie nieoplacalne. Pytanie: Jaką powinienem mieć ekipe , żeby to było w miare opłacalne, czyli dl szybko musi padać. Chodzi mi o lvl i skille dla palków no i mlvl dla sorca. Może jakaś taktyka :) A i czy sorc ma walić tylko z run czy może np. bursty dodatkowo. No i palek czy same bolty czy też hmm. Proszę o odpowiedź doświadczonych graczy :D

@edit down
No to prosze napisz mi jaki powinien być mój lvl i skille. Wiem, że musze mieć lepsze tylko proszę o konkretne odpowiedzi. Jaka ekipa (z blokerem włącznie) może chodzić sobie spokojnie na dle bez dużych strat?

Elenus 06-07-2005 18:11

Masz level okolo minimalnego do blokowania dl'i, ty sam powinienes miec wiecej hp. Co do ekipy, wiadomo - im lepsza, tym mniej uhow. A wiec tu nikt ci duzo nie pomoze, bo dla sorca, palla to starczy mlvl 40/skille 70 i 30 + levele. A wiec wg mnie powinienes polepszyc wlasne statystyki przede wszystkim.

moF 06-07-2005 18:13

A czemu nei chodzi ci o twoj lvl tylko o lvl pallkow ?! Twoj lvl odgrywa tu najwieksza role bo glownie od niego i od shieldingu zalezy ile uhow bedziesz w siebie pakowal na dl'a. Oczywiscie sorc/drut mzoe walic z burstow a pall z hmmow ale wtedy oplacalnosc huntu spada dla nich.

wedlog mnie najlepiej hunci sie z pallem i drutem/sorcem poniewaz drut i sorc zawsze trafia z hmm'a i ich minimalny shot z hmm'a to np. 50 , pall moze nie trafic ...

Sorc/Drut - 30lvl+ ok. 45mlvl i powinno byc gites. (ms)
Pally - 35 lvl+ dist 75+ (UWAGA: mana shield obowiazkowo nie igrajcie z ogniem kumpel padl od combo w sekunde pallem w 37 lvl'u ... Nie mogl sie uhnac , cofnac nic poprostu padl w 1sek. a zaraz po nim padl 60 royal [w 2 sekundzie] a wiec 4 pally ms obowiazkowo)

Mam nadzieje ze pomoglem.

Rumcajs :P 06-07-2005 20:09

Ja blokowałem dl na 31lvl ze skilami 71/70+sword ring i zeszło mi 10 uhów a byłem na nim z 30 palem z 75 dysem, i powiem ci że wszystko zależy od umięjętności i od miejsca gdzie macie zamiar huncić na tych dlach.Osobiście polecam dragon land i tam jest taka wieża z dlem.Jak to są twoje pierwsze wyprawy na dla to obejżyj jak flim jak to robiom doświadczeni gracze.

Gohan Demon 06-07-2005 20:19

Biezesz duzo uhow,sorca i druta 35+lvl i 45+mlvl,idziecie na tower,sorc wali z hmmow i burstow tak samo drut.Dl w miare szybko pada i huntujecie pare h.Rowniez sorc/drut moze z explo nawalac ale to sie raczej nie oplaca.Jak ide na dle z blokerem to biore same hmmy i bursty,(oczywiscie tylko ja i bloker bez zbednych drutow i palkow xD) dl pada szybciutko.

@Rumcajs :P
Fajny avatar xD
@edit
Niemartw sie o lvl,z tym lvlem mozesz spokojnie bloczyc dle.

shymchuck 06-07-2005 21:38

ok

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rumcajs :P
Ja blokowałem dl na 31lvl ze skilami 71/70+sword ring i zeszło mi 10 uhów a byłem na nim z 30 palem z 75 dysem, i powiem ci że wszystko zależy od umięjętności i od miejsca gdzie macie zamiar huncić na tych dlach.Osobiście polecam dragon land i tam jest taka wieża z dlem.Jak to są twoje pierwsze wyprawy na dla to obejżyj jak flim jak to robiom doświadczeni gracze.

Ja byłem już z kumplami na Dragon lordach ale nieopłacało się :P Byłem z palkiem 23 lvl distans 61 (wiem że żałosne) i sorkiem 28 lvl 41 mlvl. Na 1 dla schodziło mi średnio 6 uhów. Loot cieniutki ale to podobno normalka :] I byłem własnie tam na wieży na dragon lair. tylko nie rozumiem po co ci był sword ring do blokowania :P

Arunidos 06-07-2005 21:58

Siemka Szymek, na DL twoje skille i lvl starczaja a jesli chodzi ci o ekipe to dzisiaj bylem bloker 41 lvl skille 73/73 blokowal DL a walilem ja 42 MS 49mlvl i 50 RP 76 skill, to szlo mu po 3-5 uh, wiesz co bym ci radzil wbijc killka lvli (wiecej hp)

Wydaje mi sie ze taka ekipa powinna ci wystarczyc ale czasem uwazaj na nie bo ladnie potrafia trachnąć moj qmpel dzisiaj wlasnie padl 50lvl+ dostal combo 700+

co do lootu to nie koniecznie jest to nieoplacalne jak huntowalem z 2 tygodznie temu to wypadl RH a ostatnio nie bije DLi

Pozdro 600 jesli cos odezwij sie na gg :P

Arzo 07-07-2005 09:09

To jeżeli chcesz żeby DL szybko padał to cała ekipa powinna walić z czego się tylko da ( ty i palek z hmmów, palek z bełtów i sorc z burstów i sdków ). Wtedy dragon na pewno szybko padnie tylko, że na 99% nie będzie to opłacalne.

No chyba, że DSM i RH wypadną :D

P.S. Mam nadzieje, że wam wypadnie. :]

Fiszbin 07-07-2005 15:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arzo
To jeżeli chcesz żeby DL szybko padał to cała ekipa powinna walić z czego się tylko da ( ty i palek z hmmów, palek z bełtów i sorc z burstów i sdków ). Wtedy dragon na pewno szybko padnie tylko, że na 99% nie będzie to opłacalne.

No chyba, że DSM i RH wypadną :D

P.S. Mam nadzieje, że wam wypadnie. :]

Jeśli bloker ma walić z HMM'ów to ktoś by go musiał uhać bo sam może niezdążyć i będzie "lol"

@Topic
Blokuj zawsze tak żeby DL był obrócony ogonem(:P) do shoot'erów tak żeby oni nie musieli tracić uhów. a ty stój na ukos od jego paszczy(pewnie to wiesz ale kij). Sorc z burstów bedzie zadawal dość marne obrażenia najlepiej zeby walił z SD jeśli go na to stać. Postaraj się też o lepszego palka jeśli to mozliwe. Używaj oczywiscie tarczy+broni jednorecznej.

Wypas 07-07-2005 20:39

Najlepeij jak ty niebędziesz atakował dla wtedy mniej hitów w ciebie wejdzie, a palek powinien poćwiczyć dista do 70+ i z hmmów walić.

Bobi 08-07-2005 21:13

No więc. Po pierwsze żeby hunt był na średnim poziomie powinneś podbić ten 50lv albo chociaż koło tego, a skille wystarczą 70/70+.
Ekipa:
Wiadomo, że najlepiej iść we 2 na DLe ale na tym lv jest to nie opłacalne (no chyba, że w 1 DLu będzie DSM ale cuda w tibi żadko się zdarzają). Powinny iść 2 osoby. Ich lv MUSZĄ być powyżej 30. Mag/drut m lv 40+, palek dist 70+. Palek pomaga sobie hmmami, sorc bije z hmmów (ewentualnie sd pod koniec ale to powiem kiedy w dalszej części posta).

Teraz mała rada. Blokując na tym lv najlepszym miejscem jest DL tower w Dragon Lair. 1 poziom 2 dragi (uważaj bo według mnie robią więcej kłopotu niż ten DL ;)), a 2 poziom to DL. Gdy wejdziesz na poziom z DLem robisz tak:
http://img275.imageshack.us/img275/9447/blub9ea.jpg
Wtedy DL nie walnie Cię 300+ (przynajmniej mi zabijając dość dużo DLi nie zdażyło się). I teraz uwaga. Gdy DL ma mocno czerwone życie (nie czarne ale blisko czarnego) zaczyna spieprzać w strone shoterów:
http://img275.imageshack.us/img275/1144/blub29oj.jpg
Wtedy mag pizga SDka no i po DLu. Mam nadzieje, że Ci pomogłem...

Czubi 08-07-2005 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rumcajs :P

Ej all jest Ok ale po co ci do blokowania sword ring :p
Widze ze ostro jedziesz z expem na dl :evul:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:03.