Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Narzekacie ze tanie bronie w Tibii mam rozwiazanie! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41147)

kacper077 07-07-2005 11:12

Narzekacie ze tanie bronie w Tibii mam rozwiazanie!

W Tibii jest król prawda?
Wystarczyło by żeby Król wprowadził podatek od levelu od oddychania od czegokolwiek!
Nie zapłacisz podatku na czas to costam ci znika w depo albo do wiezienia jeszcze lepiej NPC ktory bedzie zbieral podatek dla krola zaczepiając przechodniow , poza tym za stanie przed depo osobny podatek.Tylko że raczej nic takiego nigdy CIPy nie wezma pod uwage bo duzo by to zmienilo w Tibii ale ... po co meczyć CIPy wystarczy ze ktoras z gildii wybierze kogos do tej roboty .. tak sobie tylko pomyslałem pewnie temat już poruszany...
(w sumie juz jest cos takiego jak podatek za domki)

Marcin of shadow 07-07-2005 11:21

Moim zdaniem durny pomysl...

Sir Tibiak 07-07-2005 11:25

Dla mnie to pomysł do bani, kto chce płacić tyle podtków, chyba tylko ty X( .

Gobol 07-07-2005 11:28

Bardzo durny pomysl i raczej nigdy nie bedzie czegos takiego :evul:

grzysztof 07-07-2005 13:40

beznadziejna glupota co to wogole mialo by wspolnego z cenami broni ?? jedynym madrym sposobem na podniesienie cen broni bylo by to aby npc. podwyzszyli ceny skupu broni i to by wystarczylo.

Marcin wymiatacz 07-07-2005 14:18

a jakby sie internet zepsul albo bys gdzies wyjechal na jakis czas to co depo by zniklo za nieplacenie podatku? :baby: pomysl beznadziejny

khazad 07-07-2005 14:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kacper077

w sumie to jest czynsz ośla łąko. w sklepach tez placisz podatek? 0.o

Yoh Asakura 07-07-2005 14:49

Beznadziejny...Boże,dajmy na to płaci się 400gp dziennie podatku.Taki 8 lvl by po 4 dniach...cóż,beznadziejny pomysł.I jaki to ma związek z brońmi?
Omg,zastanów się a nie piszesz bez coś bez sensu =.="

zaitsev 07-07-2005 15:11

Autor tego topicu jest bardzo bogaty.. -.-

A za domek to nie jest podatek, tylko czynsz.. Poruszasz tematy ekonomii, a nawet nie wiesz co to znaczy 'podatek'.. buahaha.. ale łom..

LarvaExotech 07-07-2005 21:07

Ale po co od razu najeżdżać. To tylko pomysł, a Wy zachowujecie się jakby zrobił nie wiem co. Nic już nie można rozwiązać drogą pokojową - najlepiej zbluzgać. Osobiście pomysłu nie popieram, ale nie reagujcie tak agresywnie!

Marixon 08-07-2005 07:01

Czytaj Larva~!!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LarvaExotech
Ale po co od razu najeżdżać. To tylko pomysł, a Wy zachowujecie się jakby zrobił nie wiem co. Nic już nie można rozwiązać drogą pokojową - najlepiej zbluzgać. Osobiście pomysłu nie popieram, ale nie reagujcie tak agresywnie!

No właśnie :) ... Dobrze powiedziane. A tak odnośnie tematu to ja też nie popieram. Moim zdaniem wszystko jest dobrze wyjaśnione przez Gremlina.

kacper077 08-07-2005 07:11

;)
No miałem może i głupi pomysł ale z waszych odpowiedzi szczególnie ostatnich
dowiedziałem się więcej o Tibii niż wiedziałem dzieki :)
A o tym że gracze trzymają w depo mnóstwo loota nie pomyślałem !

Asieks 08-07-2005 08:56

Cenu zaleza od Gildi...u nas na Lunie gracze sami poprawiali sytuacje ;] Najsilniejsze Gildie ustaliły ceny i juz.Jednak nie uchroniło to od ponownego załamu gospodarki :P jest za duzo Hight lvl'owców i za duzo towaru.

@Topic
Hum...pomysł nie przejdzie...trzeba po prostu przeczekac

Diabel Marcin 08-07-2005 11:31

Idz sie przespac !!!

Venderer 08-07-2005 11:44

Brawo! Wymyśliłeś jedną z najdurniejszych rzeczy jakie w życiu widziałem >,<...

Turon Cichy 08-07-2005 13:28

Człowieku z kąd ci coś takiego po******go do głowy przyszło?!?! X(
(do założyciela tematu)

Temexoxo 08-07-2005 22:31

dobry pomysl z tym :d :] :] :] :] :] :] :D :D :D :cup: :cup: :cup: :cup:

Fli$u 09-07-2005 11:52

Cytuj:

Wystarczyło by żeby Król wprowadził podatek od levelu od oddychania od czegokolwiek!
Nie zapłacisz podatku na czas to costam ci znika w depo albo do wiezienia jeszcze lepiej NPC ktory bedzie zbieral podatek dla krola zaczepiając przechodniow , poza tym za stanie przed depo osobny podatek.Tylko że raczej nic takiego nigdy CIPy nie wezma pod uwage bo duzo by to zmienilo w Tibii ale ... po co meczyć CIPy wystarczy ze ktoras z gildii wybierze kogos do tej roboty .. tak sobie tylko pomyslałem pewnie temat już poruszany...

Jest to najgłupszy pomysł o jakim słyszałem i jaki czytałem ....

Druid Lagnus 09-07-2005 16:30

Cytuj:

1. (do pierwszego zdania)Czyli np. nie zaplace podatku to mogą mi Bohy zniknać??Albo pójde do wiezienia czyli taki jakby lekki ban bo nie moge wlasciwie nic zrobić tylko pogadac...
2. Jak pszed depo stoje to np. na minute trace 10gp, a jezeli jestem dopiero 8lvl na serverku non-pvp i sobie stoje bo na 2 minuty polazlem gdzies(dla newbie to by sie nie spodobalo)
3. Jak bylo by dobrze to bym tracil za trzymanie rzeczy w depo tylko pieniadze ale np. gdybym byl knightem, mial crown seta, BOHy, fire sworda, i na jakims zlurowanym potworku by mnie dedło i bym musial sobie kupic to co ze mnie spadlo, i strace troche kasy. A co na serverach PvP-enforced. Duzo tam zabijania, by mnie kilka razy zabili (nie tak ze wychodze ze swiatyni i dead) bym kupywal sobie Equip cały i kasy by duuuuużo zeszlo i do wiezienia:( :( :( :( :( :( :(
4. Wiec jesli musze placic kasą tibijską(GP) to ta gra byla by platna nie pieniedzmi w RL tylko w tibii, wiec tibia stalaby sie platna w GP, mówiac prościej tibia byla by nawet dla FACC płatna, a Pacce musielyby placic kasa w RL i w tibii...
PODSUMOWANIE
Ten pomysl nie jest mądry(nie bede mówil ze po*****y)

Saviour of Sula 09-07-2005 18:17

Co do tematu djinnów to stwierdzam ze CIPowie wymyślili idealne rozwiązanie mówię tak nawet że nigdy nie miałem problemów z gigantycznym lootem. A co do tematu to nie jest on zbyt dobry tak samo jak pomysł. Nie chcem ciebie w żaden sposób "objeżdżać" ale człowieku, od czegoś ma się tego malutkiego orzeszka walącego się bazwładnie po głowie, no nie???

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:12.