Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Zagadki: Tajemnicza Ksiazka (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41487)

Rabanbar 09-07-2005 13:29

Zagadki: Tajemnicza Ksiazka

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Book
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

I znowu zagadka :) Co to moze oznaczac? Mam wrazenie ze ilosc gwiazdek to ilosc liter w slowie które wywola jakas dziwna reakcje u danego npc. A co wy o tym myslicie?

SQsek 09-07-2005 13:36

Twoją teorię można łatwo sprawdzić, idź do Hardka i wszyskie literki alfabetu po kolei ;) a może to ilośc przewinień jakie popełnili? :P a może te gwiazdki to ile K są winni osobie co to pisała ? ;) Mozna się pobawić tak samo jak w ghoula, maga, spike sworda, język beholderów, bazyliszka itp. :) Życzę powodzenia :P

Patryq Czarodziej 09-07-2005 13:43

Sprawdzilem te wszystkie imiona i kilka z nich nie istnieje! kilka gra na roznych serwach ale wiekszosc tych postaci gra na antice i co jest zastanawiajace to to ze te ktore graja na antice sa juz na mainie a te ktore nie graja na antice sa na roku jeszcze!! nie wiem co to oznacza ale chetnie bym sie dowiedzial. narazie poczekam na wypowiedzi innych graczy i mam nadzieje ze to co napisalem wyzej pomoze w rozwiazaniu zagadki ;)

Elenus 09-07-2005 13:52

@ Up : Nie kojarza ci się z niczym te nazwy? Sa to nazwy NPC z tibii. Nie chodzi tu o graczy.

morwi 09-07-2005 15:19

a moze to nic nie oznacza? jesli sie nie myle jest to ksiazka potrzebna to pewnego questu.....

Bubusiek 09-07-2005 16:11

Hmmm.... te imiona to sa nazwy npc tylko bardziej ciekawia mnie te gwiazdki

Glacial 09-07-2005 16:22

A ja podpowiem, że nie jest to książka tylko notatnik, za który dostaje sie pewien miecz..

Akin 09-07-2005 17:20

Imiona Npc to sa
A gwiazdki oznaczaja jakosc zakupu czyli ten co ma malo gwiazdek to kupuje plate shieldy mace itd a ten co ma wiecej kupuje juz lepszy towar halabardy dragy shieldy plate legi

sceptile 09-07-2005 19:35

a mi się zdaję że ta książka jest potrzebna do pewnego questa, ale o tym cicho, a te gwiazdki to chyba jak bardzo osoba do której należy poradnik lubi danych NPC

Wielki MarIuSzzo 09-07-2005 19:49

Ta ksiazka jest potrzebna do pewnego questa. Niezbyt trudnego. Zadna zagadka.
ps. Najlepsze jest "Harsky" i "Stutch". Czy te imiona sie nie kojarza Wam z czyms a raczej z kims?

Yoh Asakura 09-07-2005 20:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielki MarIuSzzo
ps. Najlepsze jest "Harsky" i "Stutch". Czy te imiona sie nie kojarza Wam z czyms a raczej z kims?

Niee,bo to oznacza,że ona chyba z nimi no ten tego to najlepszy jest Noodles bo to pies :)

Roockgardzista 10-07-2005 01:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rabanbar
I znowu zagadka :) Co to moze oznaczac? Mam wrazenie ze ilosc gwiazdek to ilosc liter w slowie które wywola jakas dziwna reakcje u danego npc. A co wy o tym myslicie?

Mi się wydaję, że to oznacza kto kiedy opuścił Rookgaard.

Bart92 10-07-2005 07:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielki MarIuSzzo

Kojarzy mi sie ale nie koniecznie z NPC :D Pozamieniać troche literki i wyjdzie "Starsky" i "Hutch"

St <-> H

8o

Taliboy 10-07-2005 08:42

sama książka jest do questu natomiast imiona i gwiazdki.. hmm
amber jest kobietą i chyba se zaznaczała kto ma u niej największe szanse XD

Yoh Asakura 10-07-2005 13:05

Eee,taki temat już był.Amber to kobieta lekkich obyczajów i zaznaczała z kim się puszczała.Ilość gwiazdek oznacza...sami się domyślcie.

Rejdi 10-07-2005 13:12

eech w tej ksiazce jest zawarta doprawy straszna wiedza.

Amber rozporzadza lozkami w swojej sypialni. To jest ksiazka w ktorej zapisuje kto gdzie spi, ile placi albo inne takie *******y. Element RPG...

Tajemnica rozwiazana, bibi.

LarvaExotech 10-07-2005 19:29

Zastanawiam się... ile z nazw npc jest nazwami własnymi / nickami osób pracujących w CipSoft. :)

kołbaś 10-07-2005 19:38

to jest ksionzka do questu jak ktos chce jego wyjasnienie to pisac na gg 7494864 mozna w tym quescie wygrac short sword (mam nadzieje ze to nie QS)

aigo 10-07-2005 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś
to jest ksionzka do questu jak ktos chce jego wyjasnienie to pisac na gg 7494864 mozna w tym quescie wygrac short sword (mam nadzieje ze to nie QS)

Nierozumiesz ze on sie nie pyta do czego sluzy ta ksiazka tylko co oznaczaja gwiazdki obok imion?Czy to takie trudne to zrozumiec?

Kuryca 10-07-2005 21:05

Ja to zrozumiałem tak, że te nazwy i te gwiazdki to jest najskrytszy pamiętnik Amber ;). Ona tam prosi o niego itp. ale to QS więc nie mówię :P. Te gwiazdki to takie plusy... Np. 4 gwiazdki kogoś lubi, a np. Hardka nienawidzi :D. Trochę banalne, ale to moja teoria :). Te historie mnie dobijają :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:40.