Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Jeśli mam keylogera... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41686)

deadlybeat 11-07-2005 08:57

Jeśli mam keylogera...

Mam małe zapytanko:

Czy jeśli mam keylogera to czy jak skopiuje passy z pliku Worda lub Notatnika i wkleje do "Enter Game" to u Hackera w kompie bedzie tylko "ctrl+c" i "ctrl+v" czy normalnie zobaczy moje passy i zrobi... wiecie co :D!

Odp plx~

saYo 11-07-2005 09:30

to zalezy od keylogera, ale w wiekszoci to te bestie sa cwane i widza co tam sobie kopiujesz czyli odpowiedz brzmi: Raczej tak, ten "haxor" widzi co kopiujesz.

Descartes 11-07-2005 09:55

Jeżeli keylogger rejestruje naciśnięcia klawiszy, to można spróbować wpisywać literki nie po kolei. To znaczy, wpisujesz pierwszą i ostatnią literę hasła, przesuwasz kursor pomiędzy nimi i wpisujesz resztę.

Jeżeli keylogger przejmuje pakiety (wysyła numer i hasło do hakera po naciśnięciu przysicku "OK") to pewnie nie da się tego ominąć w żaden sposób.

Vanhelsen 11-07-2005 10:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuraj
Jeżeli keylogger przejmuje pakiety (wysyła numer i hasło do hakera po naciśnięciu przysicku "OK") to pewnie nie da się tego ominąć w żaden sposób.

To mysiał by być jakiś nice keylogger.

Są 2 wyjścia
1) Keylogger notuje klawisze, czyli dostanie ctrl+c i +v
2) Keylogger tworzy screna przy każdym kliknieciu myszką (czyli zaznaczaniu hasła do skopiowania) a więc przy zaznaczaniu kopiowania
3) Dla 1oo% pewności przeskanuj kompa ad-awarem albo jakimś spywarem ;)
4) Firewall też może się bardzo przydać ;)

kaczi 11-07-2005 10:31

Najczęściej keyloggery widzą też schowek kopiowania, także takie co raczej nie ma sensu.

Yoh Asakura 11-07-2005 12:30

Najczęściej keylogger wysyła do hakera wszystko co zarejestruje co 3 min.Zazwyczaj widzi to co kopiujesz.Jeśli np. masz hasło : haslo1234 to możesz spróbować wpisać np: aaaaaaaaa i w środku haslo1234 i skasować aaaaaaa,może pomoże,nie wiem...

Vanhelsen 11-07-2005 13:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gohan-san
Najczęściej keylogger wysyła do hakera wszystko co zarejestruje co 3 min.Zazwyczaj widzi to co kopiujesz.Jeśli np. masz hasło : haslo1234 to możesz spróbować wpisać np: aaaaaaaaa i w środku haslo1234 i skasować aaaaaaa,może pomoże,nie wiem...

to zalerzy jaki keylogger, są takie co wysyłają np: raz dziennie. Takie wpisywanie "aaaa" nic nie da, bo aktualnie keyloggery zapisują dane dość czytelnie i passy będzie bardzo łatwo wyszukać

Descartes 11-07-2005 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
2) Keylogger tworzy screna przy każdym kliknieciu myszką (czyli zaznaczaniu

A co da screen, skoro numer i hasło są pod gwiazdkami?

szalony druid 11-07-2005 13:21

?

Z kąd moge sciagnoc te antywirusy i antykeyloggery i jakie mają nazwe pełną?

Vanhelsen 11-07-2005 13:27

ree fast hosting
Cytuj:

A co da screen, skoro numer i hasło są pod gwiazdkami?

Chyba mnie nie zrozumiałeś, gdy zaznaczasz hasło do kopiowania a nie gdy wklejasz do tibii....

EDIT:
wbij na www.google.pl i wpisz:
Avast - free antywirus
Zone Alarm - firewall
Ad-Aware - free spyware

@Down:
Nie, Ad-Aware na 1oo%

Shanhaevel 11-07-2005 14:31

@up
A nie przypadkiem Anty-Adware?

EDIT:Wiem, że Ad-Aware, sam z niego korzystam. :P Ale Ad-Aware to chyba rpogram zwalaczający Adware, nie Spy?

Freaqs 11-07-2005 16:02

Polecam www.bezpieczenstwo.onet.pl
Bardzo dobry antywir tam jest :D

szalony druid 11-07-2005 17:10

Mam od kupla Ad-Aware i mialem trojany i usunołem je i po usunieciu ich zmieniłem hasło i przed wlonczeniem tibi skanuje to juz niebede miec keyloggera?

Vanhelsen 11-07-2005 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szalony druid
Mam od kupla Ad-Aware i mialem trojany i usunołem je i po usunieciu ich zmieniłem hasło i przed wlonczeniem tibi skanuje to juz niebede miec keyloggera?

Tego niemożna być pewnym w 1oo%, chyba, że się pilnujesz po formacie ;)

Descartes 11-07-2005 20:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
ree fast hosting
Chyba mnie nie zrozumiałeś, gdy zaznaczasz hasło do kopiowania a nie gdy wklejasz do tibii....

EDIT:
wbij na www.google.pl i wpisz:
Avast - free antywirus
Zone Alarm - firewall
Ad-Aware - free spyware

@Down:
Nie, Ad-Aware na 1oo%

Ten sposób też można łatwo ominąć. Otwierasz jakiś plik tekstowy, lub tworzysz nowy i wpisujesz kilka(dziesiąt) 6- bądź 7-cyfrowych numerów.
Kopiujesz (nie pokolei) każdy z nich, ale jak skopiujesz ten prawidłowy i wkleisz go do Tibii, to program nie będzie wiedział, który numer wkleiłeś. :) A żeby jeszcze bardziej utrudnić pracę potencjalnemu hakerowi, można popróbować z połówkami (skojarzenia wysoce niewskazane :)).

Przy okazji - Avast ssie
Zone alarm gryzie się z eMule
Ad-Aware to Anty-Spyware, spyware to oprogramowanie szpiegowskie. :)

BTW Shan: Ad-Aware likwiduje spyware, bo Adware to jest oprogramowanie zawierające reklamy (typu Kazaa Media Desktop czy... Gadu-Gadu) i usuwanie reklam jest swego rodzaju przestępstwem, więc usuwanie Adwaer nie wchodzi w rachubę.

Uff, czas odetchnąć. Świeże powietrze dobrze mi zrobi. :)

@Down: Keylogger to jest czystej postaci spyware, ja cię tylko poprawiłem:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wieszok
Ad-Aware - free spyware

:P

Vanhelsen 11-07-2005 22:52

Cytuj:

Zone alarm gryzie się z eMule
Ad-Aware to Anty-Spyware, spyware to oprogramowanie szpiegowskie. :)

Nich wybiera, e-mule or tibia :P
Jeśli mi powiesz, że keylogger to nie oprogramowanie szpiegowskie to gratz :P

Bloud93 03-08-2007 13:37

Ja mam pytanko tez w sprawie Keylogger'a bo zostalem nim schakowany ale czy te Keyloggery wszystko kopiują z tibi tzn. acc number i pass czy wszystko co na komputerze sie robi bo wiadomo, ze ja nie tyle na komputerze gram w tibie :P ale i wchodze na konto bankowe, roznego rodzaju strony internetowe ?

Uther92 03-08-2007 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloud93 (Post 1583899)
Ja mam pytanko tez w sprawie Keylogger'a bo zostalem nim schakowany ale czy te Keyloggery wszystko kopiują z tibi tzn. acc number i pass czy wszystko co na komputerze sie robi bo wiadomo, ze ja nie tyle na komputerze gram w tibie :P ale i wchodze na konto bankowe, roznego rodzaju strony internetowe ?

To zależy do keyloggera ale większość zapisuje wszystko.

Zego 04-08-2007 23:37

Ja bym ci radził wpisywac pasy na klawiaturze ekranycznej

Rupert 05-08-2007 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zego (Post 1586433)
Ja bym ci radził wpisywac pasy na klawiaturze ekranycznej

a ja bym Ci radził spojrzeć na date tematu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:12.