![]() |
Jeśli mam keylogera...
Mam małe zapytanko:
Czy jeśli mam keylogera to czy jak skopiuje passy z pliku Worda lub Notatnika i wkleje do "Enter Game" to u Hackera w kompie bedzie tylko "ctrl+c" i "ctrl+v" czy normalnie zobaczy moje passy i zrobi... wiecie co :D! Odp plx~ |
to zalezy od keylogera, ale w wiekszoci to te bestie sa cwane i widza co tam sobie kopiujesz czyli odpowiedz brzmi: Raczej tak, ten "haxor" widzi co kopiujesz.
|
Jeżeli keylogger rejestruje naciśnięcia klawiszy, to można spróbować wpisywać literki nie po kolei. To znaczy, wpisujesz pierwszą i ostatnią literę hasła, przesuwasz kursor pomiędzy nimi i wpisujesz resztę.
Jeżeli keylogger przejmuje pakiety (wysyła numer i hasło do hakera po naciśnięciu przysicku "OK") to pewnie nie da się tego ominąć w żaden sposób. |
Cytuj:
Są 2 wyjścia 1) Keylogger notuje klawisze, czyli dostanie ctrl+c i +v 2) Keylogger tworzy screna przy każdym kliknieciu myszką (czyli zaznaczaniu hasła do skopiowania) a więc przy zaznaczaniu kopiowania 3) Dla 1oo% pewności przeskanuj kompa ad-awarem albo jakimś spywarem ;) 4) Firewall też może się bardzo przydać ;) |
Najczęściej keyloggery widzą też schowek kopiowania, także takie co raczej nie ma sensu.
|
Najczęściej keylogger wysyła do hakera wszystko co zarejestruje co 3 min.Zazwyczaj widzi to co kopiujesz.Jeśli np. masz hasło : haslo1234 to możesz spróbować wpisać np: aaaaaaaaa i w środku haslo1234 i skasować aaaaaaa,może pomoże,nie wiem...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
?
Z kąd moge sciagnoc te antywirusy i antykeyloggery i jakie mają nazwe pełną?
|
ree fast hosting
Cytuj:
EDIT: wbij na www.google.pl i wpisz: Avast - free antywirus Zone Alarm - firewall Ad-Aware - free spyware @Down: Nie, Ad-Aware na 1oo% |
@up
A nie przypadkiem Anty-Adware? EDIT:Wiem, że Ad-Aware, sam z niego korzystam. :P Ale Ad-Aware to chyba rpogram zwalaczający Adware, nie Spy? |
Polecam www.bezpieczenstwo.onet.pl
Bardzo dobry antywir tam jest :D |
Mam od kupla Ad-Aware i mialem trojany i usunołem je i po usunieciu ich zmieniłem hasło i przed wlonczeniem tibi skanuje to juz niebede miec keyloggera?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Kopiujesz (nie pokolei) każdy z nich, ale jak skopiujesz ten prawidłowy i wkleisz go do Tibii, to program nie będzie wiedział, który numer wkleiłeś. :) A żeby jeszcze bardziej utrudnić pracę potencjalnemu hakerowi, można popróbować z połówkami (skojarzenia wysoce niewskazane :)). Przy okazji - Avast ssie Zone alarm gryzie się z eMule Ad-Aware to Anty-Spyware, spyware to oprogramowanie szpiegowskie. :) BTW Shan: Ad-Aware likwiduje spyware, bo Adware to jest oprogramowanie zawierające reklamy (typu Kazaa Media Desktop czy... Gadu-Gadu) i usuwanie reklam jest swego rodzaju przestępstwem, więc usuwanie Adwaer nie wchodzi w rachubę. Uff, czas odetchnąć. Świeże powietrze dobrze mi zrobi. :) @Down: Keylogger to jest czystej postaci spyware, ja cię tylko poprawiłem: Cytuj:
|
Cytuj:
Jeśli mi powiesz, że keylogger to nie oprogramowanie szpiegowskie to gratz :P |
Ja mam pytanko tez w sprawie Keylogger'a bo zostalem nim schakowany ale czy te Keyloggery wszystko kopiują z tibi tzn. acc number i pass czy wszystko co na komputerze sie robi bo wiadomo, ze ja nie tyle na komputerze gram w tibie :P ale i wchodze na konto bankowe, roznego rodzaju strony internetowe ?
|
Cytuj:
|
Ja bym ci radził wpisywac pasy na klawiaturze ekranycznej
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:12. |