Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Regulamin konkursu na zdjecie Tibia in real. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41928)

Dr. Omader 13-07-2005 00:21

Regulamin konkursu na zdjecie Tibia in real.

Regulamin Konkursu na zdjecie pod tytulem Tibia in real.

1. W konkursie biorą udział zdjęcia (nie screeny, tylko zdjęcia!) nadesłane przez użytkowników do dnia 31.07.2005. Zdjęcia mają być zrobione dowolnym aparatem fotograficznym i załączone na forum w formie elektronicznej (czyli zeskanowane w przypadku aparatów nie-cyfrowych).
  2. Zdjęcia mają przedstawiać Tibię przeniesioną do prawdziwego życia. Co to znaczy? Chodzi o to, aby spróbować przenieść Tibię do prawdziwego życia, na przykład możesz się przebrać za postać z Tibii z fire swordem w ręce walczącą ze smokiem, lub możesz urządzić jakieś miejsce, tak aby przypominało znane miejsce z Tibii.
  3. Dozwolone jest manipulowanie zdjęciami, to jest tworzenie fotomontaży, jednak większość zdjęcia ma pozostać prawdziwa. Wstawianie zbyt dużej ilości obiektów z Tibii będzie karane dyskwalifikacją!
  4. W poście, w którym zgłaszacie swoje zdjęcie, należy podać nazwę postaci oraz świat, na którym gra postać, która w razie zwycięstwa ma otrzymać nagrodę.
  5. Wszystkie zdjęcia mają być zgłaszane w odpowiednim temacie(znajdującym się tutaj). W temacie tym nie wolno komentować nadesłanych zdjęć. Jeśli koniecznie chcesz skomentować jakieś zdjęcie, należy to zrobić w specjalnym temacie. W przypadku pojawienia się komentarzy w temacie służącym do zgłaszania zdjęć, komentarze takie będą usuwane, a osoby komentujące będą odpowiednio karane punktami upomnień na forum lub nawet dyskwalifkiacją z konkursu!
  6. W konkursie może brać udział każda osoba zarejestrowana na forum Tibia.pl (polskim lub angielskim), z wyjątkiem osób współtworzących Tibia.pl, czyli moderatorów i administratorów serwisu.
  7. Jedna osoba może zgłosić do konkursu jedno zdjęcie. W przypadku, gdyby ktoś zgłosił więcej, niż jedno zdjęcie, pod uwagę będzie brane pierwsze nadesłane. W przypadku zauważenia próby podmiany zdjęcia zgłoszonego osoba taka zostanie wykluczona całkowicie z konkursu i otrzyma 9 punktowe ostrzeżenie na forum.
  8. Po upłynięciu terminu zgłaszania zdjęć moderatorzy forum w ciągu 7 dni wybiorą we własnym gronie najlepsze ich zdaniem. Głosowanie będzie tajne, decyzja będzie ostateczna i niepodważalna.
  9. Ogłoszenie wyników nastąpi dnia 08.08.2005. Tibia.pl zastrzega sobie jednak, że termin ten może zostać przesunięty bez wcześniejszego informowania użytkowników serwisu. Zastrzegamy sobie też prawo do nie wyłonienia zwyciezcy jeśli nadesłane prace będa na niskim poziomie.
  10. Zdobywca pierwszego miejsca otrzyma Premium Account na 180 dni, zaś zdobywca drugiego miejsca, na 90 dni.
  11. Ze zwycięzcami skontaktujemy się po zakończeniu konkursu przez PW na forum. Jeśli Zwycięzca nie odpowie na PW w ciągu 7 dni, zostanie wybrana inna osoba.

MatKus 14-07-2005 00:04

Mały komentarz :
Jesli ktoś chce robić zdjęcie wspólnie ze znajomym(i), proszę bardzo. W przypadku zdobycia 1 miejsca można wybrać 2x 3 miesiące na 2 rózne konta i w ten sposób podzielić się wygraną.

Oczywiście zdjęcia muszą być zrobione samodzielnie, nie żadne ściągnięte gotowce skąś ewentualnie lekko przerobione. W takim wypadku będzie to traktowane jak zwykły plagiat i tak samo karane (ban).

Maethi 14-07-2005 09:03

Wydaje mi się, że zdjęcia nie powinny być przerabiane. Osoby , które należą do MTA lub w ogóle mają talent do przerabiania zdjęć na komputerze, mają większy talent i tym samym szanse na wygranie.

Vaxxia 14-07-2005 09:25

Czy można dodać jakiś krótki komentarz do własnego zdjęcia?

Edit: Już widzę, że można :P To chyba dobrze, że najpierw czytam regulamin, a dopiero potem przeglądam zdjęcia nie? :P

Godanek 14-07-2005 10:00

7 dni po zakonczeniu konkursu!

Regulamin według mnie jest w porzadku o prócz jednej rzeczy :P dajcie z 2 tygodnie bo ludzie sa na wakacjach w tym czasie B)

Robie tez zdjatko moze wygram :cup:

Vormencik 14-07-2005 10:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
[*]Ze zwycięzcami skontaktujemy się po zakończeniu konkursu przez PW na forum. Jeśli Zwycięzca nie odpowie na PW w ciągu 7 dni, zostanie wybrana inna osoba.[/list]

Taaa ale jak ktos wyjedzie na urlop juz PO wyslaniu zdjecia ? Wezcie pod uwage ze sa wakacje i ludzie chca wypoczac... Nie bede siedzial w miescie tylko dlatego, ze za pare dni okaze sie ze prawie wygralem..

Kkwiatek115 14-07-2005 10:23

ja mam juz nawet pomysl ale ja bym wolal gdyby mozna byloby wiecej zdjec przeslac moglbym ukazac wiecej itemkow itp. :P ale trudno

MiodUs 14-07-2005 11:03

Tez uwazam, ze ludzie sa na wakacjach, i moga przegapic wygrana... ;( Wiec moze zamiast 7 dni do PW powinno bys 2-3 tygodnie? Zastanowci sie nad tym!

spider-bialystok 14-07-2005 11:26

Czy na zdjeciu musze byc ja czy moge sfotografowac kogos innego?

Gniew Mroku 14-07-2005 11:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Regulamin Konkursu na zdjecie pod tytulem Tibia in real.

7. Jedna osoba może zgłosić do konkursu jedno zdjęcie. W przypadku, gdyby ktoś zgłosił więcej, niż jedno zdjęcie, pod uwagę będzie brane pierwsze nadesłane. W przypadku zauważenia próby podmiany zdjęcia zgłoszonego osoba taka zostanie wykluczona całkowicie z konkursu i otrzyma 9 punktowe ostrzeżenie na forum.
11. Ze zwycięzcami skontaktujemy się po zakończeniu konkursu przez PW na forum. Jeśli Zwycięzca nie odpowie na PW w ciągu 7 dni, zostanie wybrana inna osoba.

7. Czy jeśli tworze swoje zdjęcie to moge pomóc koledze biorąc udział w jego zdjęciu(full PACC dla niego) i dając materiały(np. miecz)??
11. Nie zapominajmy, że mamy wakacje. Czy jeśli zaznacze w zgloszeniu/dam znać Modowi/Adminowi na PW o terminie wyjazdu to mam szanse zdobyć nagrodę jeśli nie odpowiem przez 7 dni?

edit: czemu po [ list=7 ][ * ] text [ /list ] wyświetla "1. text"

Fredrio 14-07-2005 11:59

A czy sa jakies ograniczenia w formie czy Zdjecie moze przedstawiac nawet plastelinowego ludka??

Hallabard 14-07-2005 12:07

A może zamiast przedłużać termin w którym ma się zgłosić zwycięzca, nie lepiej wybrać jakąś inną forme skontaktowania się ze zwycięzcą niż PW ? Może listownie (lol) albo smsem ? Nic innego nie przychodzi mi do głowy

Gtyk 14-07-2005 12:47

Ja mam pytanie do pkt 3.
Jest tam napisane, ze mozna zrobic fotomontarz... A post nizej Matkus napisal ze jezeli chce zglosic zdjecie, musi ono byc zrobione przeze mnie...
Tak wiec moje pytanie:
Czy mozna zrobic fotomontarz, ze zdjec znalezionych w necie? Nie chodzi mi tu o praktyczie gotowe zdjecia i dodanie do nich grafik z tibii, ale sklejenie calego zdjecia ze znalezionych w necie... np jakies tlo, jakies zdjecie osoby, zdjecie np. pająka jako giant spidera, ale bez robienia zdjecia wlasnego? Czy takie cos jest dopuszczalne?

Pawlos II 14-07-2005 13:19

Ja mam takie pytanie czy można dodać na zdjeciu np. w PAINTcie pasek Hp. Prosze o odpowiedż.

Maethi 14-07-2005 13:43

NIe zgadzam się z jednym. niektóre osoby należą do bractw rycerskich i to wykorzystują. NIe lepiej , żeby każdy wymyślił coś bardziej oryginalnego?

Dwimenor 14-07-2005 13:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk
Czy mozna zrobic fotomontarz, ze zdjec znalezionych w necie? Nie chodzi mi tu o praktyczie gotowe zdjecia i dodanie do nich grafik z tibii, ale sklejenie calego zdjecia ze znalezionych w necie... np jakies tlo, jakies zdjecie osoby, zdjecie np. pająka jako giant spidera, ale bez robienia zdjecia wlasnego? Czy takie cos jest dopuszczalne?

Nie. Zdjęcie trzeba wykonać własnoręcznie

@Maethi
A kto powiedział, że takie zdjęcia mają największe szanse. Liczy się pomysłowość, styl, a nie tylko pójście do teatru z prośbą o wypożyczenie kostiumu

@down
Zakładając czysto hipotetycznie, że wygrasz-wpisz lepiej oba nicki.

Pogromca Br 14-07-2005 15:51

Załóżmy że wygram i wybiore sobie pacca na 3 miechy dla 2 kont. Czy wtedy przed wysłaniem zdjęcia musze podac dwa imiona postaci dla 2 kont czy dopiero 2 imie potem jesli juz wygram? :confused:

MayGyver 14-07-2005 17:47

1 nagroda to pacc na 180 dni dla jednego konta
po rozstrzygnieciu konkursu mozna zamienic pacc 180-dniowy na 2 pacci po 90 dni

spider-bialystok 14-07-2005 17:52

Cos na ten konkurs dzis sporo nowych uzytkownikow sie zarejestrowalo. Moderatorzy powinni sprawdzac czy ktos z jednego komputera nie robi kilku kont by wkleic kilka zdjec.

Dwimenor 14-07-2005 17:56

Spokojnie. Myślisz, że o tym nie pomyśleliśmy??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:52.