![]() |
Chat (IRC) ?
Witam. Chcialem sie zapytac o Chat (IRC) wlanczam go podaje nick i nic nie chce dzialac :/ moze czeba jakis program jesli czeba to poprosze o linka.
Uzylem opcji SZUKAJ i nie znalazlem :( z gory dziekuje :) |
Użyj szukaj znowu.
Teraz naprawdę wyprowadziłeś mnie z równowagi: NIE PORÓWNUJ PROSTACKICH CZATÓW Z IRC!!!!1111razraz |
A Jave masz zainstalowana?
|
Proponuje ci wejsc w dział "Poradniki" i tam znajdziesz tekst Scora, w którym wyjaśnia krok po kroku co trzeba zrobic.
|
Logujesz się przez program (mIRC) (ew: MIRc ;)) czy przez strone tibia.pl?
Jak przez program to odsyłam do poradnika $cora a jak przez strone to sprawdz czy masz zainstalowaną jave (jak używasz xp i nie instalowałeś to musisz zainstalować) |
aff
ej mam zainstalowanom JaVe i sie loguje loguje loguje... i caly czas jest logowanie --.--? ;( chcialem se tam pogadac :P nie mam windowsa. Xp
tylko 98 :) |
up
Logujesz sie przez bramke czy klient mIRC? |
przez Bramke.
|
Ściągnij sobie mIRCa i po kopłocie. Poradnik do tego programu jest na forum więc prawdopodobnie żadnych problemów nie będziesz miał.
|
Cytuj:
|
/edit/ciach
|
Cytuj:
|
Np poprzez bramke niemożesz używać polskich znaków a na mircu możesz sobie pisać do woli:P Mirc lepszy:P
|
@ Shein Silvershadow
Nie ma tam jakis małolatow ktorzy mysla tylko o sexie, sa w miare rozumni ludzie, (nie ma tych po***anych emotow typu <sex> itp) Jaki op, z takiego zwykłego chata moze sie pochwalic ze naprzyklad dzisaj zdobył 10 fragow (ban ) itp Poprostu mIRC jest lepszy. A nie jakies tam interia-chaty, z kamerkami, przeciez to jest chore, i do tego w mircu sa skrypty itp. |
Cytuj:
Cytuj:
|
bot to nie skrypt. Bot nie będzie nic robił za ciebie. On będzie to robił pod swoim nickiem. A w takim mIRCu możesz zrobić naprawdę wiele. Od prostych czynności typu gotowe teksty pod prawym przyciskiem myszy, poprzez bardziej zaawansowane zestawy czynności (np banuj, wykop, za 10 minut automatycznie odbanuj), po naprawdę skomplikowane jak integracja z różnymi programami, dzięki czemu np. klikasz 1 opcje i za ciebie program mówi, co WinAmp odtwarza.
po za tym IRC jest znacznie bardziej konfigurowalny od chatów i posiada więcej możliwości, a jednoczesnie jest bardzo czytelny i nie męczy oczu przy długim siedzeniu, gdyż kolory to użytkownik sobie dobiera (chyba, że sam ktoś sobie kolory dziwne podobiera). Kolejna sprawa to własnie wspomniane przez ciebie boty. Mów, co chcesz, ale botów IRCowych nie da się porównać z botami chatowymi. Dzięki temu, że IRC istnieje od prawie tak dawna, jak internet, dorobił się potężnej ilości naprawdę świetnych botów potrafiących naprawdę wiele, wiele więcej, niż te z chatów. No i kolejna sprawa - wymagania sprzętowe. korzystanie IRCa, nawet w przypadku rozbudowanych klientów jak mIRC, nie zżera niemal wogóle procesora, a i zuzycie pamięci jest nieporównywalnie mniejsze, niż w przypadku odpalonej przeglądarki w której siedzi applet Javy. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:34. |