Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Skile Paladyna (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42515)

Death'arrow 17-07-2005 18:41

Skile Paladyna

Jakie skile na jakim lvlu powinień mieć paladyn? Czekam na odpowiedzi.

Pirko 17-07-2005 20:04

eheh...

na danym lvl powinno sie miec dobre skille..hahaha :D

Death'arrow 17-07-2005 20:07

Głupia mysz!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pirko
na danym lvl powinno sie miec dobre skille..hahaha :D

Mi tak szybko nie rośnie bo mi sie co chwilke zacina myszka... ;( ... i musze robić reset bo i klawiatura sie tnie wtedy! Prosiłbym o poważniejsze odpowiedzi :D

Dwarf 17-07-2005 20:09

Nie ma scisle wytyczonych regul... na takim i takim lvlu masz skille jakie chcesz to samo tyczy sie najta ;)
EDIT:ehhh no dobra odpowiem xD popracuj ostro nad skillamI do przynajmniej 50 w discie xD

Death'arrow 17-07-2005 20:11

Hmmm...

Wiem, i nie chodzi mi o ścisłe reguły tylko o luźne wyjaśnienie według np. własnego doświadczenia...Ale jak na mój lvl mam złe czy dobre skile?

morwi 17-07-2005 20:14

www.tibianlibrary.com >average equipment i tam masz all jak juz chcesz wiedziec...

@down
weszles chociaz na strone ktora ci podalem?-.-

Death'arrow 17-07-2005 20:19

Na jakim lvlu?

Na którym lvlu powinienenbym osiągnąć takie skile? Potem będe wyśmiewany, że dopiero teraz mam... :( ...takie skile. ;(
EDIT: Ops, sory. Fajna i thx... Szkoda, że angielska ale spox. :D Jak się zna angielski to się zna!

khan jagi 17-07-2005 23:34

Najlepiej zrub jak najszybciej 70 distance i potem bendziesz mial spokuj na jakis czas przynajmnie do 30lvla...Ja robie tak ze nabilem na 21lvl 65dis teraz potem expie do 22 i robie skille pokolei z kumplami.Od 65 dis polecam exp na dwarfach guardach loot ci sie zawsze zwruci i exp doskonaly.

Name:Jagi Paladyn B)
Profesja:Paladyn :lucznik:

Lvl:22
Skills:65/45 {slaby shield} juz go olewam :lucznik:
Mlvl:10 :mag:
Best solo:demon skeleton{nie chce mi sie na draga isc} :cup:
Best Team:-

Death'arrow 18-07-2005 08:56

Co?!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez khan jagi
Mlvl:10 :mag:

A to M lvl tak powolutku rośnie Paladynowi? Ja myślałem... A może zabardzo przyzwyczaiłem się do mojego starego druida... :(

EDIT: Mam kolejne pytanie... Już niedzwiedzie, wilki i roty są za słabe i zabijam je w około 5 uderzeniach! :) / ;( Z jednej strony się ciesze ale z drugiej mam dyremat! Na czym mam trenić? Prosze zwrócić uwage, że mieszkam w Thais i nie posyłać mnie do Venore.

khan jagi 18-07-2005 10:13

Idzesz do venore na swamp trolle walisz je z full defa do 45 dis ja mialem aki na 10lvlu i potem od tego idziesz na dwarfy jak nie masz kumpla na traina robisz 60 dis i mozesz expic strzalami !!nie wszesniej!! Ja tak robilem do 58 dis zanim kogos poznalem .A mlvl u palka dosyc wolno rosniejuz puzniej ale najwienkszy prezłomowy mlvl to 8-exura vita i 15mlvl-uzywanie sd! jak trenisz zawsze wal z full defa!!

AdamS_ 18-07-2005 10:17

Dużo było poradników o tym (może na tibia.org.pl) ale skille zależą od ciebie(Tylko żeby nie mieć 40/40 na 20 levleu :P)

morwi 18-07-2005 10:17

idz do kazz na dwarfy(jak masz lepsze eq to nawet soldy...)

Heliwurab 18-07-2005 10:31

Paladyn jest cholernie trudny. Ja zrobiłem se nową postać, 11 pal... mam skille 42/33 i juz nie mam gdzie trenować... dwarfy po około 8 ciosach padają... zostały mi tylko cyce :P Żyje na Non-Pvp więc trening z człowiekiem nie wchodzi w rachubę.. dziwię się tym, co zrobili dobre skille Palem na Non-Pvp.. m-lvl też wolno chodzi u pala, to każdy przecież wie..według mnie paladyn to pomieszanie knighta i sorca, więc mam duże szanse(patrz- podpis) :]
Tylko po co ja wam to mówie.. -.-

pijopiwnik 18-07-2005 12:59

skile palka powinny byc minimalne 65-70 dista..a jak jestes na non pvp i masz problem z treningiem (brak treningu z ludzmi) to idz od razu od 30 shielda (zeby malo zadawaly) i 40 dista na minosy, poniewaz mają duzego defa a nie jak glupie smierdzace dwarfy, ktoore umieraja po 16 sekundach

Vil 18-07-2005 13:04

Cytuj:

Idzesz do venore na swamp trolle walisz je z full defa do 45 dist

od 27-28 shieldingu moze spokojnie w venore bic roty, zarobi wiecej i nie beda uciekac

@ morwi : akurat na tej stronce skille sa z reguly wyssane z palca i w sporej ilosci przypadkow mozna zrobic wyzsze bez treningu, tylko expiac

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez heliwurab
mam skille 42/33 i juz nie mam gdzie trenować... dwarfy po około 8 ciosach padają...

expuj ze spirami na full def, to jest to samo co trening. Dobij 50+ dista i mozesz spokojnie na cyce isc z lukiem, jesli bedziesz miec szczescie to zarobisz nawet troche kasy. Przy mniejszych skillach nie bardzo sie oplaca

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AdamS_
Tylko żeby nie mieć 40/40 na 20 levleu

u palka to akurat nie jest realne ;p chyba zeby expic z hmm

Death'arrow 18-07-2005 16:46

Full Def?

Mam wątpliwości co do walenia z full def... Zdaje mi się, że wtedy skile wolniej rosną :cup:

EDIT: Ops... Żeczywiście, chyba jednak nie ma różnicy. Ubiłem se wild warriora ze spirow na full def i mam awans distanca... Miałem ze sobą na wszelki wypadek UH ale nie użyłem, bo stracilem 25 życia. Dzięki za rady i narazie nie mam kłopotów. :)

EDIT: O jeden większy skil shieldingu i distanca i już nie trace obrażeń w walce z wild warriorem! :cup:

Death'arrow 18-07-2005 20:57

Cyklopy...

Szykuję się do cyklopów, ale nie wiem na jakim diście i shieldingu mam na nie iść... Ktoś mi odpowie?

khan jagi 18-07-2005 22:11

Tez mialem problemy z tym ale juz wiem najlepszom miejscuwkom bo masz duzo prezstzrznie na poczontkujonce skille od 58+ cyklop camp i tam jeszce som mino guardy jak bendzie ci ktos muwil ze od 55dis to nie idz lepiej najlepiej zrub 60 dis i bendziesz mial spokuj z cycami i 8mlvl i nie wchodz do podziemi ...Cyce wal z arrow poniewz najlpeij sie opyla bo z nich jest slaby loot i ci sie nie zwruci za bolty... Potem od 65 do 70+ idz na dwarfy guardy tylko z boltami loot ci sie zwruci za nie na wyrszych lvl bendziesz mial jeszce wiencej.

A teraz ja mam male pytanko jak zdobyc klucz do hellgate????
help plzzzzzz

Vil 18-07-2005 23:44

@ up : kupisz za 5 k w Ab, nie pamietam u ktorego npc

Cytuj:

od 55dis to nie idz lepiej najlepiej zrub 60 dis

mialem 5 palkow, expilem nimi na cycach zaczynajac od 43 -- 50 dista, nie bylo problemu ale dopiero przy 50 wypadalo tyle kasy zeby zrownowazyc koszty strzal ( 7-10 na cyca )

trening na full def dziala tak samo, ze wzgledu na to ze spiry maja 30 ataku nie trafiamy stworka w armor, kazdy hit niezablokowany laduje jako bloodhit i liczy sie zarowno do awansu w discie jak i shieldingu

cyce radze probowac z bliska od 60/50 z dobra tarcza i vitka pod reka - wczesniej sie nie oplaca ( wogole 50 shieldingu to troche za malo ), sugeruje full def

Death'arrow 19-07-2005 09:11

A eq?

Ja nosze sobie steal helmet, plate armor, brass legi, leather bootsy, dwarven shield i serpent sword czasami... A strzał mam ponad 800. :D Jak jeszcze treniłem na niedzwiedziach i wilkach jadłem se mięsko i exevo con. I tak z kazdego treningu przynosiłem okolo 60 strzal. :cup:

Może to śmieszne ale chciałbym być kiedyś w tibi kimś z wysokimi skilami...

A co do walenia z bliska... Czemu nie moge utrzymać tradycyjnej metody zachowania przeciwnika na dystansie?

EDIT: A jeszcze co do strzał: nigdy nie kupiłem ani jednej, raz tylko sprzedalem a raz waalilem niedzwiedzie z luku. :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:33.