Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Jakie miasto (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42576)

Xeron Infernus 18-07-2005 07:01

Jakie miasto

jestem w tej chwili na rooku i nie wiem do jakiego miasta powinienem sie przeniesc. myslalem o carlin ale nie wiem na 100% czy to bedzie dobra decyzja i dlatego prosze was o takie inf w postach: czy czesto zabijaja nowicjuszy? czy sa tam sklepy w ktorych mozna kupic dobre rzeczy? czy jest portal do mieszkancow i swiatynia z cipem do uleczania? i woogóle radzcie mi gdzie bylo by najlepiej sie przeniesc :)

Polewkin 18-07-2005 07:16

To zalezy od serwera non-pvp czy moze pvp a moze E-pvp?

Vil 18-07-2005 12:54

-swiatynia jest w kazdym miescie, podobnie portal
-jesli chodzi o pk to zwykle w kazdym miescie mozna ich spotkac, tyle ze na twoim miejscu nie obawialbym sie ich zbytnio - na niskim levelu nie jestes sensowna zdobycza, na twojej smierci nikt nic nie skorzysta a straty mozesz odrobic szybko. Obawe budza tylko ludzie zabijajacy dla zabawy..

moje typy na start to venore i thais - potworki latwe, duze mozliwosci zarabiania kasy ( trolle / roty ), latwo kupic sprzet, kazda profesja znajdzie tam cos dla siebie..

carlin nie polecam- duzo ludzi stojacych pod dp, nedzne expowiska ( ewentualnie ghostland dla palka ). Pewnym wyjsciem jest start w carlin, szybka wycieczka do Ab i exp na trollach ( zakladam ze nie masz pacc i nie mozesz od razu w Ab startowac ).

Klimmek 18-07-2005 15:53

Carlin - według mnie na niskim levelu nie ma tam czego szukać. Żadnych lepszych miejsc do treningu i szybkiego expa. Niedaleko jest Ghostland, ale żeby dobrze tam expić trzeba mieć skille, UHy i dobrą broń, no i jeżeli chcemy expić na poziomasz od 2 w dół - wysoki level. Bardzo dużo PK.

Ab'Dendriel - dla początkującego najlepsze miasto na start. Kopalnie Trolli są świetnym trening spotem do minimum 35/35. Mało PK.

Kazordoon - Dobre dla osób z wysokim levelem i skillami, ze względu na kopalnie Dwarfów, które są świetnym źródłem expa. Można też potrenować na zwykłych Dwarfach na poziomach 1 i 2 w każdej kopalni. Niewielu PK.

Venore - Na wschód od miasta są duże respawny Rotwormów, na których można zrobić od 8 do 16 levela, przy średnich skillach (40/40). Sporo PK.

Thais - Podobnie do Carlin, niewiele miejsc do treningu, lepsze expowisko jest na południe od miasta, ale potrzeba tam minimum skilli 60/60 i dobrego sprzętu. Sporo PK.

Troche ogólnie opisałem te miasta, ale myśle że wystarczy aby wybrać to w którym chcesz mieszkać. Oczywiście możesz przemieszczać się miedzy miastami statkiem (PACC) lub poprostu na piechote.

Wild Warriorek 18-07-2005 18:39

CARLIN is The Best

Najlepszym miastem jest carlin. Na poczatku na 8lv mozna isc do kanalow gdzie jest duzo bugow i troche rotwormow. A co do tego ze pod depo stoi duzo ludzi to zadko spotykany widok, jedynie okolo godz 15 robi sie tloczno.
na wyzszym lvl'u mozna isc na Zamek obok Ab' albo na ghostland na ktorym jest duzo szkieletow(nie schodz pod ziemie za daleko bo jest takie zejscie z ktorego nie da sie wyjsc a w nim czai sie Giant Spider i 2 poison.
Polecam tez Ab' , blisko na gobliny a jak co na Cyklopy i tez na zamek na ktorym od 14lv do 24 mozna spokojnie expic, a jak ma sie z 50 lv+ Orc fort jest najlepszy rozwiazaniem. Najgorszym miastem bylo by Venore malo miejsc do expienia dla niskich lvl. Thais moze byc ale jak kto woli.

ŚmiAOL 18-07-2005 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wild Warriorek
Najlepszym miastem jest carlin. Na poczatku na 8lv mozna isc do kanalow gdzie jest duzo bugow i troche rotwormow. A co do tego ze pod depo stoi duzo ludzi to zadko spotykany widok, jedynie okolo godz 15 robi sie tloczno.
na wyzszym lvl'u mozna isc na Zamek obok Ab' albo na ghostland na ktorym jest duzo szkieletow(nie schodz pod ziemie za daleko bo jest takie zejscie z ktorego nie da sie wyjsc a w nim czai sie Giant Spider i 2 poison.
Polecam tez Ab' , blisko na gobliny a jak co na Cyklopy i tez na zamek na ktorym od 14lv do 24 mozna spokojnie expic, a jak ma sie z 50 lv+ Orc fort jest najlepszy rozwiazaniem. Najgorszym miastem bylo by Venore malo miejsc do expienia dla niskich lvl. Thais moze byc ale jak kto woli.

No to już bardziej opłaca się iść do Ab' bo wszędzie jest bliżej(mniej więcej) :) A poza tym AB ŻĄDZI i AB jest okupowane przez Polaków :D

senha 18-07-2005 19:02

Dla mnie tez carlin rzadzi na no-pvp. Bugi i roty w podziemiach ;] a ja wlasnie zrobilem se palka w carlin jestem i ciagle na bugach i rotach siedze (trenie) ech do dluszego expienia to rzadzi thais i venore :) (dla mnie w kazdym razie) acha i carlin jest najlepsze chyba dla palka a i blisko stad do ab :)

Vil 18-07-2005 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez senha
blisko stad do ab :)

nom prawie tak blisko jak venore - ab

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez senha
ciagle na bugach i rotach siedze (trenie)

wspolczuje treningu na bugach i pojedynczym respie rota

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez klimmek
dla początkującego najlepsze miasto na start

dobre, ale czy najlepsze to bym polemizowal

podobnie jak co do miejsc do treningu w Thais - mozna tam trenic na wszystkim, poczawszy od trolli, przez roty, orc warriory do cycow.

Karamba Rozi z Elysii 18-07-2005 20:51

Ja na poczatku wzladowalem w Thais tylko yaray po tym jak sie tam znalazlem zostalem zabityŁ :( Aktualnie mieszkam w Ab i jest chyba najlepsze blisko zamek i kopalnia. I to tyle.

Karamba Rozi z Elysii 18-07-2005 20:58

[quote=Wild Warriorek]
Polecam tez Ab' , blisko na gobliny a jak co na Cyklopy i tez na zamek na ktorym od 14lv do 24 mozna spokojnie expic, [quote]

Ja mam 12lv i chodze spokojnie na zamek unikam tylko minoguardow i orc bresercerow, i duzej wiezy tam gdzie smok.

bartek sparco 19-07-2005 04:19

Thais

THASI to moja podpowiedz

Taki siaki mag 19-07-2005 09:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
nom prawie tak blisko jak venore - ab

dobre, ale czy najlepsze to bym polemizowal

podobnie jak co do miejsc do treningu w Thais - mozna tam trenic na wszystkim, poczawszy od trolli, przez roty, orc warriory do cycow.

Ta, wspomnijcie tylko że:
1) Na fibule blisko Thais z rotami są zazwyczaj zlurowane po 1-2 DSy przy samym wejściu.( przynajmniej u mnie) X(
2) Jak sie idzie do Venore to tam terz, raz natrafiłem na 2 GSy, pewnie z PoHa X(
3) Pare rzae Carlin - AB trafiłem na Elfy Arcanisty
4) Dlaczego nikt nie mówi o Kazzo :evul:

senha 19-07-2005 12:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil

Na skillach 10/10 nawet fajnie sie treni xD

kkrzysiek 19-07-2005 12:26

Ja na początek polecam Venore. Mniej nOObów niż w innych miastach(jednak oczywiście są) i wogóle fajniejsza atmosfera;) blisko kopalnie trolli, rotów i forteca elfów.

Xeron Infernus 21-07-2005 12:05

ale...

dzieki za rady! dla mnie byloby najlepsze misto takie w ktorym: jest malo typow co zabijaja dla zabawy, jest duzo miejsc z trolami bugami szczurami itp. slabymi potworami z kasa, duzo sklepow z bronia i czarami, i woogole dobre miejsce dla 12lvlowca! :) i jeszcze jedno pytanko: o co chodzi ze jak sie przejdzie przez taki jeden portal to sie stanie mieszkancem miasta? bo ja przechodzilem i nic sie nie stalo tylko przenioslo mnie do swiatyni! i jeszcze jedno: co to sa te domy bogaczy? bo czesto widac takie mieszkanko gdzie jest mnostwo kosztownosci broni i innych swietnych zeczy a w srodku spiacy gosciu i drzwi sa otwarte ale nie da sie tam wejsc! o co w tym chodzi? ci goscie co spia sa prawdziwi? czy komp je utworzyl od razu? a jak sie da to jak zdobyc takie mieszkanie? sorki ze tak duzo pytan ale chce to wszystko wiedziec! :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:51.