![]() |
Al-Kaida grozi Europie
Macie dziesięć dni na wycofanie swoich wojsk z Iraku. Inaczej przeprowadzimy takie same ataki, jak ten z 7 lipca w Londynie. Taka groźba pojawiła się w internecie.
"To ostatnie przesłanie, jakie kierujemy do europejskich krajów. Dajemy wam miesiąc na wycofanie waszych żołnierzy z ziem Mezopotamii" - głosi oświadczenie, podpisane w imieniu Al-Kaidy przez Brygady Abu Hafsa al-Masriego i datowane na 16 lipca. Ugrupowanie to wzięło wcześniej na siebie odpowiedzialność za ataki w Londynie, w których zginęło co najmniej 56 osób, w tym dwie Polki. Terroryści uprzedzają, że po 15 sierpnia nie będzie już żadnych ostrzeżeń, tylko zaczną działać. "Nie będzie już żadnych kolejnych wiadomości, ale czyny i słowa, które odcisną się w sercu Europy" - ostrzega ugrupowanie. Grozi "krwawą wojną w służbie Boga". Wymienia "krzyżowców", do których adresuje swoje ultimatum: Danię, Holandię, Wielką Brytanię, Włochy "i inne kraje, których żołnierze depczą iracką ziemię". Autentyczność tekstu nie jest na razie potwierdzona. ___ Widać że szykuje się 3 wojna światowa, strżeście się ludzie w europie i na całym świecie. Oczywiście autentyczność nie jest potwierdzona. Tekst pochodzi z RadiaZet |
Przeniósłbym to... w każdym razie tematu wydaje się być poważny :/ No cóż, znając chore ambicje Blaira tudzież reszty głów państw, wojska nie zostaną wycofane - 15 sierpnia zdwoją wszelkie możliwości ochrony antyterrorystycznej - i i tak nic im to nie da :(
|
www.onet.pl - Ultimatum al-Quiady czy jakos tak. I pozatym jaki to ma zwiazek z tibia?
|
Nie ten dział plax0r? Dla mnie te ich wszystkie ultimatum (ultimata?) są śmieszne. Ile to już razy zapowiadali zamachy, porwania etc. Z drugiej strony... Lepiej być gotowym na wszystko.
Ps. Z tą III WŚ przesadziłe ;) |
Poczekamy, zobaczymy ;)
Gdyby to od mnie zależało, wycofał bym wojska :P why? napisane w temacie o terrosystach(?) by: Matek-Uciekadło (or somthing like thah, z diabełkiem w avku :P) |
Właściwie to nie mamy się na razie, czego bać. Nie potwierdzono, że to są autentyczne wymówienia…
Jeżeli by było, to osobiście bym wycofał wojska. Nie możemy przecież sprowadzać na Europę ogromnego zagrożenia prawda? Ba!, Jeżeli nie będzie ataku w stylu Londyn-7lipiec i WTC to najprawdopodobniej ucierpi przyroda przez bombę albo chemiczną albo przez wirus Na razie radziłbym cieszyć się życiem niż być skulonym w kucki i mieć na głowie hełm… |
Cytuj:
Cytuj:
Nawet jesli wojska zostalyby wycofane to i tak bylyby zamachy dalej. Bo przeciez o to im chodzi, o zabicie jak najwiekszej ilosci niewinnych ludzi. Dodatkowo jakby tak zaczeli straszyc po kolei te panstwa ktore maja duze zloza ropy z wlasnie tych rejonow, to przejeliby kontrole nad tymi zlozami, przez co byliby w stanie kontrolowac swiatowa ekonomie(bo cena ropy wywieraja jeden z najwiekszych wplywow na swiatowa ekonomie), co w skrocie oznacza, ze wladaliby praktycznie swiatem. Czyli zrobiliby to co amerykanie chca teraz robic ;) |
Cytuj:
A ty, co byś zrobił? Jeżeli nie wycofasz wojsk to będą krwawe zamachy ucierpią niewinni ludzie, a jak byś wycofał to może by nie było wiem, że w stosunku ja : ty nie mam szans (wiek i wiadomości ze świata), ale tak powinni zrobić (wycofać wojsko). Co do tego gdyby wygrali… może nie koniecznie… mogli by wygrać, ale ludzkość ludzkość w Europie byłaby bezpieczniejsza i można by było nazwać to wygraną. |
Cytuj:
Wojny w Iraku nie popieram, amerykanow nie lubie, terrorystow nienawidze i nie ustapilbym im. Tym bardziej jako glowa jakiegos panstwa nie wystarszylbym sie jakiegos info w necie, ktore nie jest potwierdzone. Bez dokladnych danych wywiadu, nie moge powiedziec jednoznacznie jaka decyzje bym podjal, ale wiem, ze po takiej informacji w necie na pewno bym nie wycofal wojsk. Zamachy beda i tak, czy oni wycofaja wojska czy nie. Sadze, ze jesli wycofaja to dopeiro sie zacznie bo jak juz mowilem, terrorysci zobacza, ze najwieksze mocarstwa swiata daja sie zastraszyc. Nie ma co sie ludzic pokojem na swiecie i spokojnym zyciem. Dzisiejszy swiat jest taki, ze jak cie nie dorwa terrorysci, to jakis psychopata moze cie pociac nozem... Myslisz, ze terrorysci nagle odrzuciliby swoje idealy jakimi jest zabijanie niewinnych i dotrzymaliby slowa? Zaprawde piekny jest swiat, w ktorym zyjesz, ale niestety nie jest to nasz swiat ;) |
Hmmm masz rację ;).
BTW: Tak żyję w pięknym świecie elfów zwanym Ildenwood (główne miasto) gdzie życie i szczęście są na pierwszym miejscu ;). |
Jesli mieliby zaatakowac polskie miasto to z pewnoscia wybraliby stolice, tak jak to zrobili w poprzednich atakach (pozdrowienia dla Doba :p ).
|
@Zaglada
Celami mogłyby być Orlen S.A , Rafineria Gdańska. Wybuch jednej z tych spółek doprowadziłby do zniszczenia wszytskiego w zasięgu paru lub parunastu kilometrów. |
@Up
Wyprzedziles mnie drogi kolego są wlasmnie 3 cele: Płock (gdze ja mieszkam i sie boje jak cholera) Gdańsk i Warszawa.... Jak by maly odlamek wybuch w Orlenie cale moje miasto by pochłonął ogien a ja w nim.... Ale raczej z samolotu bomby nie zrzuco a ludzie nie dopuszczo opcym wejsc na teren Orlenu z wiedzą ze może byc najgorsze..... |
Cytuj:
Po pierwsze to jest dzial "o wszystkim i o nieczym". A co do tematu skoro nasi zolnierze tam gina to mogli by przynajmniej cos za to dac ci amerykanie np Te zielone karty. Obiecanki Cacanki ... |
Potencjalnym celem może też być rafineria znajdująca się w Czechowicach-Dziedzicach, ale to nie jest duże miasto, więc chyba terroryści nie wybraliby tego miasta.
Ostatnio w którejś gazecie pisano o możliwym zamachu w Warszawie - wyszkolonych ludzi było okołu 15, a GROM nie może wkroczyć do akcji - jakiś tam przepis. |
Cytuj:
|
Al-Kaida od dawna grozi. Wycofanie wosj bedzie rownoznaczne z przegrana. Wiec to jedyny powod dla ktorych te wojska musza ta zostac... niestety
|
@Raul:
ja już widzę ten nagłówek "Terrorysta samobójsca wysadza w powietrze hipoermarket Tesco" Bym chyba zszedł przy tym ^^ Co do tematu - to jest właśnie dylemat - tak już jest, było i będzie. Albo się wycofamy, albo nie. Nie ma co gdybać- każdy ma swoje poglądy, a my nie mamy na to wpływu i możemy być tylko obserwatorami. i tyle... |
Z logicznego punktu widzenia;
-pozostawienia samochodu-pulapki w dzielnicy jakiegokolwiek wiekszego miasta jest malo prawdopodobne, gdyz samochody maja tendencje do "znikania" -wszelkiego rodzaju plecaki, torby itp. na dworcach lotniskach- patrz wyzej -bomba w bagazu w samolocie odpada, bo pewnie sie zgubi -pojawinie sie cudzoziemca na ulicy od razu owocuje pojawieniem sie przy nim grupy "patriotow" ubranych na sportowo(zapewne idacych na jogging), przy czym potencjalny terrorysta zostanie okradziony z bomby i ciezko pobity -Polska na szczesci jest krajem niewiele znaczacym(no moze poza eksportem bombek choinkowych i truskawek) i nie lubianym wiec jakikolwiek zamach w naszym kraju nie mialby sensu, gdyz tylko ucieszylkby inne kraje. |
Cytuj:
Nie wycofywał bym, gdyby informacja nie była potwierdzona. Aktualnie to Bush walczy o ropę, więc albo Bush będzie master of ropa, albo Osama... sam już nie wiem, co lepsze ;) Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:19. |