Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Stop wariatom drogowym! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42826)

gorgi 20-07-2005 10:20

Stop wariatom drogowym!

Witam, umieszczam ten temat tutaj, ponieważ chyba się tu nadaje :P
A więc, co myślicie o wariatach na szosie?
Jak ukaraliście by ich, za te wszystkie kolizje, śmierci itp.
Jak sądzicie, czy można się jakos ich pozbyć, lub przynajmniej spróbować sił, po to żeby było ich mniej (wiem, że źle napisałem)?
Czekam na wasze opinie...

Klimmek 20-07-2005 10:24

Każdemu po 50 lat więzienia i wielkie kary pieniężne...

spider-bialystok 20-07-2005 10:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Klimmek
Każdemu po 50 lat więzienia i wielkie kary pieniężne...

lol
Wg mnie wystarczy zabierac prawo jazdy dla kazdego kierujacego pojazdem w stanie nietrzezwym.

morwi 20-07-2005 10:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
lol
Wg mnie wystarczy zabierac prawo jazdy dla kazdego kierujacego pojazdem w stanie nietrzezwym.

ta... i co to da? beda jezdzic bez prawa jazdy, albo na kolejny egzamin isc beda musieli-.-

spider-bialystok 20-07-2005 10:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi
ta... i co to da? beda jezdzic bez prawa jazdy,

A to juz zalezy od policji.. Poza tym trzeba bardziej kontrolowac egzaminatorow. Przeciez jest wiele osob ktore kupilo prawa jazdy a potem powoduja wypadki, na bezpieczenstwo polskich drog sklada sie wiele czynnikow.

morwi 20-07-2005 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
A to juz zalezy od policji..

powiedz mi co tu zalezy od policji?-.- zabiora komus te prawko, a on bedzie jezdzil dalej, tylko bez prawka...

Arthus Drag'Tail 20-07-2005 10:43

2 kulki z automaty powinny zalatwic sprawe...

A tak na serio to raczej nic sie z tym nie zrobi niestety. Jak jest tak pewnie bedzie.

Gimlos 20-07-2005 10:48

Cytuj:

powiedz mi co tu zalezy od policji?-.- zabiora komus te prawko, a on bedzie jezdzil dalej, tylko bez prawka...

Pewnie. A wiesz jakie sa za to kary?

morwi 20-07-2005 10:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gimli syn gloina
Pewnie. A wiesz jakie sa za to kary?

pewnie ze wiem, ale czy takiego kogos bedzie to obchodzic? tak sie sklada ze moj stary jezdzil rok bez prawka i ani razu go policja nie zatrzymala na kontrole(sic)

Vanhelsen 20-07-2005 10:57

Cytuj:

pewnie ze wiem, ale czy takiego kogos bedzie to obchodzic? tak sie sklada ze moj stary jezdzil rok bez prawka i ani razu go policja nie zatrzymala na kontrole(sic)

MIał szczęście ;)
TO tylko wskazuje na to, że policji nie chce się kontrolować kierowców.

Ale np: zabranie prawka na 2 lata było by git, ofkors gdyby policja mogła jeszcze sprawdzić czy karany nie jeżdzi bez prawka... wtedy, jeżeli ktoś miał by robotę gdzie dużo jeździ miał by poprostu przes*rane

Ghost Nieudany 20-07-2005 10:59

Odbierać prawa jazdy, walić WYSOKIE mandaty w wypadku cięższych wykroczeń i zaganiać do odpowiedzialności prawnej w ostateczności...

djkuter 20-07-2005 11:02

Oglądaliście wczorajszą "Uwagę" -m.in. było o pijakach za kierownicą. To jest straszne co ci debile (nie umiec znaleźć innego słowa) robią innym ludziom. Ile normalnyhc osób przez nie. I w dodatku nie widzą w swoim czynie nic zdrożnego(!) - (Glina sie pyta czemu on jeździ po pijaku, a on na to: Ja piję od urodzenia!). zginęło. Dla mnie powinna być jedna kara - dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów, wysoka grzywna i kilka lat za kratkami.

Repos 20-07-2005 11:03

Powinni zrobic tak;
Za pierwsze zlapanie na prowadzeniau po pijaku- mandat(wysoki) + kasacja prawa jazdy, za drugie konifiskata samochodu + wiezinie

Polewkin 20-07-2005 11:15

Zabranie prawka takim ludziom to zadna kara bo oni to olewaja i jezdza bez prawka a kary ich nie obchodza :/

Wiślaczek 20-07-2005 11:19

Mozna powiedziec ze to ma zwiazek z tematem:

http://www.wwwwp.pl/

Vanhelsen 20-07-2005 11:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiślaczek
Mozna powiedziec ze to ma zwiazek z tematem:

http://www.wwwwp.pl/

-.-''
zmieniłem swoje nastawienie....
jazda po pijaku = dożywotni zakaz prowadzenia + paka na rok, więzienie na pare(naście) lat, gdy się go przyłapie na ponownym prowadzeniu...

Uncle Warrior 20-07-2005 14:59

Widzialem reklame jakiegos programu w TV i gosciu spowodowal jakis wypadek. Policjant się pyta dlaczego gosciu jechal po pijaku, a ten na to: "Panie, ja pije od urodzenia!"... szkoda słów na takich baranów...

gorgi 20-07-2005 20:29

ja 4 lata temu miałem wypadek:
Wracając z podstawówki (tera gimnazjum :P) przeszedłem na pasach ( zima rox) i jedyne co pamietam to to, że zobaczyłem reklame lotto na tym samochodzie który mnie puknął, gościówa wyszła (ta kobita) zapytała się czy wszystko wporządku, niezdążyłem odpowiedzieć wrócił do samochodu, i odjechała, a ja miałem zawalistego siniaka na czole (ostro miękki był)
Z własnego przezycia, gnebił bym takich, lisciki z pogruszkami itp. :P

Olorion. 20-07-2005 20:54

Dozywotni zakaz prowadzenia samochodow, kosiarek etc. + kary wiezienia od roku do kilkunastu ;<

Caer 21-07-2005 00:47

Dożywotni zakaz prowadzenia samochodów oraz innych pojazdów (rowerów, rolek, deskorolek, łyżew :D). Da się inaczej... Kara śmierci dla kilku gnoi i NIKT nie będzie jeździł po pijaku(j0k3) ;).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:40.