Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   amazon shield i armor (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=43024)

Brotax 21-07-2005 20:55

amazon shield i armor

czy amazon shield lub amazon armor jest nagroda w quescie czy z czegos wypada?? jesli quest to napiszcie jaki ;)

Sie mapes 21-07-2005 21:37

ponoc amazon shield znalazl ktos podczas najazdu orkow, a o amazon armor to nic nie slyszalem zeby ktos go mial. btw jest to tzw. rar wiec nie wiem czy jak ktos wie to coskolwiek zdradzi ;)

ripper 21-07-2005 23:08

Musisz iść do Thais, potem do króla i powiedzieć mu:
"GIV MI AMAZON SZILD OR DAJ BIKOS I HAVE PROTETORS END BABYL IS MAJ CIOCIA!!!!!!!111!1!!1!! oeneoeneoeneoeneeoeneoemne" -.-

Nikt nie wie do końca. Ten kto to ma raczej się tajemnicą nie podzieli -.-

shymchuck 22-07-2005 09:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brotax
czy amazon shield lub amazon armor jest nagroda w quescie czy z czegos wypada?? jesli quest to napiszcie jaki ;)

OMG noobki rules :P Wiadomo, że jest to z jakiegoś questa, bo gdyby wypadało z czegoś to już dawno pełno osób by w tym latało. I wiadomo też, że ten kto to ma napewno Ci nie powie z jakiego questa to wziął.

Dabek 22-07-2005 11:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shymchuck
OMG noobki rules :P Wiadomo, że jest to z jakiegoś questa, bo gdyby wypadało z czegoś to już dawno pełno osób by w tym latało.

Noobki? Mi się wydaje że na odwrót, bo z questu może pójść i każdy sobie wziąść, pozatym gdyby był taki trudny to nikt by go nie robił sam i te shieldy by się pojawiały po kilka naraz. Więc bradziej prawdopodobniejsze byłoby że jest to jakiś ekstremalnie żadki loot z faraona, tak jak Djin blade, którego ilość jest porównywalna do ilości amazon shieldów, a już Helmetów of the Ancients jest całkiem sporo.

Więc zastanów się zanim kogoś nazwiesz "noobkiem", bo przecież "wiadomo że..."

A tak pozatym zostaje jeszcze wyjście że nie jest ani z questu, ani z potwora...

Brotax 22-07-2005 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shymchuck
OMG noobki rules :P Wiadomo, że jest to z jakiegoś questa, bo gdyby wypadało z czegoś to już dawno pełno osób by w tym latało. I wiadomo też, że ten kto to ma napewno Ci nie powie z jakiego questa to wziął.

ty noob... pytam sie bo mi mowia lvl 100+ ze z faraonow wypadaja a niektorzy ze z questow... glupio nazywac kogos nobeem jezeli samemu sie nie ma pojecia o tym... NOOB

Sir Saneris 22-07-2005 15:45

I amazon shield i amazon armor zostaly zlootowane podczas najazdu orków na Femour Hills.. na ostatnim piętrze tamtejszej pustej - zwykle - wieży.. podczas najazdu pojawiają się tam bodajże 3 warlordy oraz 2 lidery.

Cloud streef 22-07-2005 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brotax

prosisz ludzi żeby robili "spoling qest"X( czy jak to tam sie pisze. X(

shymchuck 22-07-2005 20:46

Omg

Ale mnie zjechaliście :P Nie chodziło mi o to, że to nie może wypadać z faraonów tylko na 100% jest z questa ale o to, że jeśli jest z questa to nikt mu nie powie z jakiego, ponieważ:
1. Byłby to QS
2. Są to bardzo żadkie itemy i nikt kto by siedział nad rozwiązaniem dniami i nocami nie powiedziałby jak zrobić questa.
I bardzo możliwe, że to tam w tej wieży na najeździe orców bo gdy na xanterze był najazd to wszystkie hlvle zebrały się tam koło tej wieży i właziły na góre. Shit, szkoda, że wcześniej o tym nie wiedziałem to też bym tam sobie wlazł :P
COFAM TO, ZE NAZWAŁEM KOGOŚ NOOBEM

Puma 22-07-2005 21:21

lepiej zyc z takimi tajemnicami. A tajemnica to tajemnica :P

befavaza 22-07-2005 21:34

Na pandorii tez byl taki spawn w fermur hills. Ale nie odwazylismy sie wejsc na ostatnie pietro wiezy.... szkoda.

Xopek 22-07-2005 21:37

A ja nie wszedłem razem z befka

Sir Saneris 22-07-2005 22:38

To ze jest najazd na wieze nie znaczy ze po wyczyszczeniu zlootujecie rare.. ale szansa jest :). Sam solo 2 razy wyczyscilem top floor ale nie mialem szczescia na zadnego amazona.. szkoda.. moze next time :)

Evul Tibian 22-07-2005 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper
Musisz iść do Thais, potem do króla i powiedzieć mu:
"GIV MI AMAZON SZILD OR DAJ BIKOS I HAVE PROTETORS END BABYL IS MAJ CIOCIA!!!!!!!111!1!!1!! oeneoeneoeneoeneeoeneoemne" -.-

Hahaha, udalo Ci sie mnie rozsmieszyc, HAHA, naprawde dobry zart.

@topic
Amazon Shield zostal zlootowany podczas najazdu orkow, a o amazon armorze nic nie slyszalem, zajrzyj do tematu "Rare" w dziale "Zdjecia", tam chyba jest ss amazon helmeta

Bobek5 23-07-2005 11:08

Wieża

Sorry jeśli to pytanie już było, ale w jaki sposób wejść do tej wieży? Kilka razy próbowałem skosić trawę, zabić ds'a na dole i się nie dało...

Sir Saneris 23-07-2005 15:55

@up.. nie ta wieze.. ja mowie o wiezy ktora jest bardziej na zachod takiej mniejszej

adam knight 23-07-2005 16:10

amazon shield jest na tenobrze jajkis koles ja ma amazon armor jest na inferni a amazno helmet niewiem na jakim jest swiecie ale jest 3 ponad 110+ lv go zdobyło

Ziomek_94 26-07-2007 00:31

Hehe, respekcik, dla tych co maja chociażby 1 z części tejże najlegendarniejszej części setu, jak i najtrudniejszej do zdobycia... w końcu te najazdy często się nie zdażają... ja byłem na najwyżższym piętrze wieży... podczas najazdu... gadałem z Npecką a tu nagle PUF! i You are dead... masakra :D

Grzybozol1991 26-07-2007 17:07

Amazon Set to rare wypadający podczas najazdu Orc ( na Carlin, Fermor Hills i Thais ). Wypadają z Orc Warlordów w charakterystycznych dla danego terenu miejsca. Co do dokładnego droopa dla danego elementu Amazon Seta nie ma dokładnych informacji ponieważ na Selenie ( gdzie kiedyś grałem ), Amazon Helmet wypadł podczas najazdu na Thais a kilka dni później podczas najazdu na Thais. Co do Carlin to niewiele wiem, gdyż nie pamiętam kiedy widziałem ostatnio najazd na te miasto.

Występowanie

Fermor Hills - Wieża na północ od dywanu ( nie mylcie z tą koło Huntera )
Thais - Latarnia
Carlin - nie wiem bo nie widziałem

Jedyne co wiem to, że wypadają te elementy z Orc Warlorda lecz też nie zawsze. Dlatego jest to rare gdyż wypada tylko podczas najazdu, lecz również nie zawsze. Cena Amazon Helmeta na niektórych światach waha się w granicach 350k~. Co do armora i shielda nie wiem, ponieważ się jeszcze z nimi nie spotkałem.

MaciekFromKlan 26-07-2007 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grzybozol1991 (Post 1570501)
Amazon Helmet wypadł podczas najazdu na Thais a kilka dni później podczas najazdu na Thais.

aha ? :o

ja padlem na tym najezdzie na wierzy w thais xD ='(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:55.