Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Harry Potter i Książe pół - krwi (spoiling!) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=43293)

Shinjix 24-07-2005 15:37

Harry Potter i Książe pół - krwi (spoiling!)

UWAGA TEMAT ZDRADZA FABULE KSIAZKI! CZYTASZ NA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC!

A wiec wlasnie koncze czytac anglo jezyczna wersje Harrego Pottera i Księcia pół - krwi.

Otoz chcialbym sie dowiedziec 2 rzeczy.

1. Jakie bylo wasze przypuszczenie na temat tego kto jest księciem.
2. Jakie bylo wasze przypuszczenie na temat tego kto umrze.

Przyznam sie bez bicia, myslalem, ze ksieciem bedzie ktos nowy w serii przygod o HP lub jakis krewny Loony. Nie spodziewałem sie tego co przeczytalem w ksiazce.

A kto umrze?? Nie mialem bladego pojecia - myslalem, ze Lupin, ze zginie w swoim niebespiecznym zadaniu. Potem myslalem, ze Hagrid. A prawda jest.. Okropna i bolesna (bardziej niz smierc Syriusza) dla Potteromaniaków....

Gwoli ścislosci - Ksieciem jest nie kto inny jak Severus Snape. Niestety.
A kto umarl?? I tu niespodzianka. Rowling nie bez powodu przepraszala za usmiercenie GO. Umarł... Dumbledore (shit happens 8o ) To mnie zaskoczylo i zwalilo z nog. A kto go zabil?? Otoz niektorzy mysleli, ze ksiaze bedzie swego rodzaju wybawicielem, pomocnikiem w walce z Lordem. Dumbledore'a zabil Ksiaze pol - krwi. Severus Snape...

Co wy o tym sadzicie i jakie sa wasze odpowiedzi (mam nadzieje, ze szczere) na pytania zadane wczesniej??

Ghost Nieudany 24-07-2005 16:05

@up
Masz dwa latka dwa i pół...

@topic
HP mnie nie kręci, dla mnie to przyjemna lektura dla dzieci... Rowling udało się po prostu w miarę wklepać do oczekiwań młodzieży i tyle...

ro0t 24-07-2005 16:20

To co tu przeczytałem co napisałeś, no ciekawe... Siora sie załamie pewnie bo ona czytała każdą część conajmniej 10 razy.

@down - Jeśli jesteś fanem HP to przeczytasz i tak książke. Ja tam jakimś specjalnym fanem nie jestem ale przeczytam jak będzie wydana.

Noob Polski 24-07-2005 16:25

Kurde I Po Co To CzytaŁem I JuŻ Pewnie Mnie Nie Wkreci KsiaŻka :(
.......
Nie Robcie Tego Nigdy Wiecej Xd Zaciekawicie A Potem Dupa:/

a co do snape to wiedziałem ze to kawał chu... xD

Olorion. 24-07-2005 16:32

@up

Nie Pisz Kazdego Wyrazu Z Duzej Litery Plx

@topic

;< szkoda go.

spoiling jest zly :P

Shinjix 24-07-2005 16:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Olorion.
spoiling jest zly :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Noob Polski
Nie Robcie Tego Nigdy Wiecej Xd Zaciekawicie A Potem Dupa:/

Nawet kurna nie wiecie co wam moglem powiedziec, a nie powiedzialem...!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Noob Polski
Kurde I Po Co To CzytaŁem I JuŻ Pewnie Mnie Nie Wkreci KsiaŻka

Wkreci. Wierz mi.

Majines 24-07-2005 17:05

Jak wy możecie o HP tu mówić. Przeciesz to dzieło szatana!† Precz z tąd wy wy dzieci Lucyfera!† ;) A tak serio to skończyłem na 4 części... Szkoda chłopka... Faktycznie Spoiling jest zły czasmi w pysk dałbym takiemu co wszystko opowiada. Ludzie zasem nie chca wiedzieć więc siedz cicho ;)

Ryłek 24-07-2005 17:06

Właśnie czytam. Przedwczoraj wróciłem z obozu i dopiero dorwałem książeczkę xD.
Fabuła jak to w Potterach - niezła, trudno się oderwać od lektury xD.

Dwarf 24-07-2005 17:08

Ehh a Dumblodore tak mu ufal :P tylko szkoda ze napisales ten topic bo mi smak zepsules przed ksiazka xD no ale przeczytalem z ciekawosci :D

Gangrel 24-07-2005 18:14

Coz, HP zawsze lubilem. Nie jest to ambitna ksiazka, i dobrze, bo pomaga sie oderwac i ruszyc wyobraznie. No coz, co do spoilingu...Shnijx zawsze byl malym nupem i tak mu juz chyba zostanie :P Tak na serio...Przed przeczytaniem 5 czesci tez wiedzialem kto zginie i nie przeszkodzilo mi to w lekturze ani troche...

Co do spodziewanej smierci...Dumbledore byl powaznym kandytatem...Zeby taka smierc miala wyraz musiala to byc osoba wazniejsza od Syriusza, a takich jest niewiele. Jesli chodzi o ksiecia myslalem ze chodzi o geanologie samego Harrego...Dobrze ze okazalo sie inaczej, co ciekawego moglo by byc w ksiazce w ktorej mozesz wczesniej w 100% przewidziec zakonczenie?

Shinjix 24-07-2005 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gangrel666
No coz, co do spoilingu...Shnijx zawsze byl malym nupem i tak mu juz chyba zostanie :P

me niup plaxor?! Aj łil keal ju!! Me is no nuup. U ar hunded baj buublee. xP

Co do spoilingu:
Napisalem w tytule, ze to spoiling. Trzeba cwiczyc silna wole :P

Shweppes 24-07-2005 19:28

Ta cała Rowling wprowadziła ludzi w bład... otóż kiedyś przed premierą V czesci czytałem w necie jakieśtam ujawnienia. I wtedy mówiła że ktoś zginie. Oczywiście zginął, ale już wtedy "podejrzewałem" starego :p. A tak to rozróba. Nareszcie ten śliski idiota sie ujawnił :p. Już tylko czekam aż wszystkich pomorduje.

Asik 24-07-2005 19:36

Jasna cholera!Mogłeś chociasz na samym początku posta napisać że jest tu info o tym kto zginie i kto jest księciem X( X( X( !!!!!!!!!!Dlaczego??Chyba zaraz sie rozpłacze..Nie miejcie mnie za maniaka(chociasz nim jestem :D )Poprostu zepsułam sobie całom książke..I po co to info?Ludzie którzy nie lubią HP nie zaglądajom tu,a ci którzy lubią sami by sie dowiedzieli z książki!!!!!

Dobże że Władcy Pierścieni mi nie zepsujesz :D

Eileen 24-07-2005 19:37

Nie wiem czemu po przeczytaniu tego mam wrażenie, że ta część też będzie "spalona" jak poprzednia... Teraz wszystko rozbija się o to kto umrze, a kto przeżyje. Nie ma już tego czegoś co mi się w HP z początku podobało. No i oczywiście starego Dumbledora szkoda, to była to moja ulubiona postać z HP. I jeszcze pozostaje kwestia feniksa Dumbledora, on coś też miał z tym wspólnego... Dobra, zobaczymy co teraz Rowling namieszała... Ale ja poczekam na tlumaczenie (przynajmniej na to pirackie :P).

Shinjix 24-07-2005 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eileen
Nie wiem czemu po przeczytaniu tego mam wrażenie, że ta część też będzie "spalona" jak poprzednia...

Mam mieszane uczucia - poczekam na polonizacje ale wydaje sie nie zła ta 6 czesc...
Cytuj:

Nie ma już tego czegoś co mi się w HP z początku podobało.

Tu masz racje, dla mnie najlepsza byla 3 czesc. Wprawdzie czytalem reszte tomow ale "it's not the same".
Cytuj:

No i oczywiście starego Dumbledora szkoda, to była to moja ulubiona postać z HP. I jeszcze pozostaje kwestia feniksa Dumbledora, on coś też miał z tym wspólnego...

Z Dumbledore'm tez niezle akcje sa w 6 tomie :)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Asik
Jasna cholera!Mogłeś chociasz na samym początku posta napisać że jest tu info o tym kto zginie i kto jest księciem!!!!!!!!!!

W tytule posta pisze jak byk, ze to spoiling. Pisze to juz trzeci raz...

Eileen 24-07-2005 19:57

@up
Ja też najbardziej lubię trzecią część :). No i dlatego byłam taka zła jak Rowling zabiła Syriusza X(

Fistash'ek 24-07-2005 20:04

A ja właśnie lubiłem Snape... Byl taki fajny czarny, zawsze chodzil na czarno ubrany :( Ale sam na pewno przeczytam... :kon:

Wikt 24-07-2005 20:25

A styl, w jakim Snape udupił gościa..

PWNED..

Strasznie szkoda, ale wiele osób przypuszczało, że prędzej czy później Dumbledore zginie. To tak, żeby pokazać, że nikt nie jest niezwyciężony.

HP moim zdaniem jest średnie - Terry Pratchett jest lepszy. Ale nie szkoda mi czasu.

Misza 24-07-2005 20:29

JA tam lubię HP, ale z książkami to ostatnio co część to gorsza... Od pierwszej do trzeciej były fajne, czwórka już troszkę przekombinowana, piątka juz słaba w zestawieniu z poprzednimi słaba, widać było że Rowling już "pisze na siłę", bo w końcu obiecała 7 części... Filmy HP jeszcze jakie takie, ale gry to [ocenzurowano, by autor bana nie dostał xD]

Patimrok 24-07-2005 20:42

@Shinjix
żeby się inni nie rzucali, napisz ten kawałek ze spoilingiem białą czcionką, tak żeby jakby ktoś chciał zobaczyć to sobie zaznaczy, a reszta nie będzie narzekała

@Topic
omg a to szuja wredna, ciekawe w jaki sposób koleś dał się podejść

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:45.