Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Update nie! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=43791)

smb 29-07-2005 09:06

Update nie!

Mam pomysl dotyczacy napisania jakiegos emeila do Cipsoftu dotyczace najblizszego Update. Pomysl z "soul points" jest wedlug mnie bardzo zly. Osoby, które także uważają tak jak ja, że to jest denny pomysł proszę o podpisywanie sie tu. Oraz prosiłbym, jeżeli ten pomysł wypali aby ktoś zanający dobrze angielski napisał list i zrobił listę osób z polski, które nie chcą takiego pomysłu.

Teraz drastycznie zmniejszy sie ilosc druidow. Ludzie z wysokimi lvlami, ktozy graja druidami beda coraz czesciej rezygnowac z ciezkiej gry druidem, i nie bedzie im sie pewnie juz chciało od nowa zaczynac gry np. knightem. TEN update zepsuje gre przede wszystkim palladynom i druidom. A przez to ze druidom takze innym postaciom!!! Druidzi z malymi lvlvami beda chodzic zeby zbierac soul points a wiec expowiska beda przepelnione. i co mamy chodzic np. na gs'y????

Dwarf 29-07-2005 09:07

I tak nic ci to nie da -.- zaspamujesz tylko im poczte :P I tak nic nie zmienia bo kilka osob z polski niechce...

Gunir 29-07-2005 09:08

Gówno to da. CipSoft wie z sond, że takie rozwiązanie będzie najlepsze.

Rejdi 29-07-2005 09:11

A mi się Soul Points podoba :) To nie będzie tak, że będziecie siedzieć przez całe życie na rotach... zabijecie ich z 40, wracacie pod depot, robicie z 3 bp hmm, wracacie na roty, zabijacie 40, wracacie pod depot, robici 3 bp hmm... itd...

smb 29-07-2005 09:13

kto odpowiadal na te sondy;/ teraz drastycznie zmniejszy sie ilosc druidow. Ludzie z wysokimi lvlami, ktozy graja druidami beda coraz czesciej rezygnowac z ciezkiej gry druidem, i nie bedzie im sie pewnie juz chciało od nowa zaczynac gry np. knightem. TEN update zepsuje gre przede wszystkim palladynom i druidom. A przez to ze druidom takze innym postaciom!!!

Lightblader 29-07-2005 09:13

Taaa... Cip softu nie interesują głosy pojedyńczych osób, oni chą by było mniej afkerów, macro userów itp. Więc nie twój pomysł nie wypali.

Patimrok 29-07-2005 09:15

przed każdym update ktoś narzeka -.- nikt Ci nie karze grać, nie chcesz to nie graj!

dziadbab 29-07-2005 09:16

Bez sensu...
Bo jesli nie ma gdzie expic bo wszystko jest zajete to gdzie mam zdobywac te soul pointsy ? heh?

Future 29-07-2005 09:24

...

Moim zdaniem sorcerzy i druidzi maja najgorzej w tym update :) .. palkowie terz maja zle ze speary beda im znikaly ... ale zobaczymy jak to bedzie moze cipsoft tak to zrobi ze tibia bedzie ciekawsza:P ... i niebedzie dygawy ze po drodze spotkamy zlurowanego gs :)

Ps. Oby runki były tanie :)

Winged Vallor 29-07-2005 09:36

Ludzie dajcie sobie spokój ... Co płaczecie teraz że nie będziecie mogli zostawić 10+ druidów na macro i zgarniać kase? Albo że się skończy afk-owanie pallem < i bardzo dobrze >.Sam gram sorciem i się ciesze z tego update-u. A już wogóle problem lurowania zostanie usunięty < :) >. Troche uczciwości...

Knight Simon Dark lord 29-07-2005 09:40

wg mnie najlepsze rozwiązanie z updatem jest z lurowaniem do teraz strach iść drogą thais-DB-venore a po updatcie może zrobili to też po części by nie było "teleport plz gs under db" może zmniejszy to ilość ludzi mówiących coś takiego i venore nie będzie miastem tylko dla h-lvli (nie mówie zawsze) co do soul points mi się podoba będzie mniej macro userów tak samo z przynętą nie będzie rybaków albo z krzesłami w paczkach w zestawie do samodzielnego montażu ;) tylko mi sie wydaje że CIPsoft troche popiera knightów wprawdzie oni nie mają wysokiego mlvl ale oni nie mają nic na szkode:
paladyn:bolty strzały kupować trzeba + pod updatcie rozpadające się speary
sorc:runy,skille słabe,mało kasy +soul points w updatcie
knight:mały mlvl,kasa na uhy
i zobaczcie na to z tej strony jaką napisałem ale się rozpisałem

Vaxxia 29-07-2005 09:40

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=43796

Nothing more to say ~~

Bloody claw 29-07-2005 09:41

a co, nie pasi ci że nie będziesz mógł tbi używać? Farma drutów w piach?
wyraźnie jest napisane że osoby grające normalnie nie będą miały najmniejszych problemów z soul points.
Ja się z update bardzo cieszę, gdyż znudziło mnie że podbijają do mnie nooby na 12-13 lvl i mówią że mam ***owy magic

:cup:

btw. mi sie zdaje że tera uhy ostro w góre pójdą na niektórych światach

Avager 29-07-2005 09:41

nie rozumiecie że teraz 20% graczy na serwerach to RUNEMAKERZY ?! (nawet więcej niż 20%). Więc serwery się zwolnią ! I będzie gdzie expić więc co tam tyle gadacie ! Nie podoba wam sie ? NIE GRAJCIE ! Cóż za problem ?

Dwik 29-07-2005 09:46

@up

Ziomuś, ci uhmakerzy powodowali to, że był szybszy respawn w Tibii, bo było większe zapełnienie serwera. I nie pierdziel głupot ze zmniejszy sie ilosc expiacych- wprost przeciwnie -kazdy grajacy drut i mag zacznie expi, a wszystkie kopalnie rotow i innego shitu beda zajete, to wtedy co?! Napiszesz list do cipsoftu ze ich update jest zly bo nie ma gdzie expic, nie - pojdziesz grac w noge na rl :D

kaczi 29-07-2005 10:26

Jezus Maria, skąd Ci ludzie mają takie pomysły?
Urządź najlepiej weto ludowe -.-
I tak CipSoft na to leje, czy mu wyślesz maila czy też nie.

Cafe 29-07-2005 10:26

Kolejny bez sensowny temat, po co wy je zakładacie, przeciez zadne listy itp NIC NIE DAJA, wbijcie sobie to do głowy.

Gangrel 29-07-2005 10:34

@Dark Simon Knight

Widze ze rozumujesz w zlych kategoriach. Wprowadzane zmiany nie sa kara dla poszczegolnych profesji. Jest to proba ograniczenia oszustwa. Teraz zeby potrenic pall nie moze afkowac, farmy druidow tez sie skoncza. Co CipSoft mial zrobic zeby ograniczyc afkowanie knightom? Gdyby bron wrecz sie rozpadala knight nie moglby normalnie expic.

@topic
Wszyscy uczciwie grajacy sa zadowoleni z wprowadzonych zmian. Uhow i tak bedzie tyle samo, bo nikt nie zrezygnuje z tak dochodowego zajecia.

Gufat III 29-07-2005 10:40

Nie będzie już gługich exevo mort hur testów przed depo w ab... Teraz wszyscy będą robić runy na rotach... No cóż, rozwiązanie złe ale nic nie poradzimy.

Tahi 29-07-2005 13:42

Mi sie wydaje, że ocenianie tego jak to bedzie po updacie jest nie na miejscu w momencie kiedy znamy tylko teorię nowych rozwiazań!! Pczekajmy jeszce troche, zobaczmy jak to bedzie wygladac w praktyce. B)

Mi osobiście sie podobaja nowe rozwiazania :) Ograniczy to w pewien sposób wieczne afk drutów i sorców itd. :P

A pisanie listów jest (lekko powiedziane) głupie !!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:30.