Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   War hammer czy Dragon hammer? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=43795)

Filarel 29-07-2005 09:16

War hammer czy Dragon hammer?

Postać ta co w opisie.Nie wiem czy wybrac war hammer czy dragon hammer+dwarfen shield a chodze na skeletony (dla lootu) i na slime (dla expa).
Doradźcie mi.

Agar 29-07-2005 09:21

Możesz jeszcze podać swoje skille to by pomogło w ocenie. Poza tym slimy dla niskolevelowca mogą być problemem w wiekszej ilości więc tarcza by Ci sie przydała...natomiast skieletony możesz śmiało bić z w-hammera (nie wykluczam iż z tarczą też możesz). Ale wiekszy skill ataku/obrony, lepszy sprzęt wyższy level i mozesz obydwa potworki częstować w-hammerem ;)

Filarel 29-07-2005 09:23

*Wstydzi się* skille 28/26 xD.Wogóle nie skilluje bo nie mam czasu ani z kim.

@down
Ja umiem zabić slime i trace20-40hp.Więc malutko trace.

Horgar 29-07-2005 09:25

Uuu kiepskie skille. Na szkielety mozesz isc ale na slimy nie.

Agar 29-07-2005 09:35

Dokładnie..na slimach tracisz wiec na razie zostan przy szkieletach ;)

Telupeje 31-07-2005 01:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filarel
Ja umiem zabić slime i trace20-40hp.Więc malutko trace.

Slima zabic to nawet moja babcia by umiala jak bym jej pokazal jak atak zaznaczycxDDDD
Bij skele z Dragon hammerem i tak powinny na strzala isc wiec skoro nie ma roznicy to lepiej miec tarcze jeszczexD

matkow21 31-07-2005 08:40

Dragon hammer czy war hammer

JA bym ci radził nabic najpierw skille do 35/35 i chodzic na zwykłe krasnoludy i rotworm(świetny loot dla niskich lvleli) bo jeśli chcesz mieĆ dobrą broń to se zrób skille bo sama broń ci nic nie da potem kup skull stafa bo jak skillowac to już chyba wiesz tarcza w reke club w drugom i skillujemy potem se kup tarcze Guardian Shield lub Dragon Shield

ziom99_1992 13-08-2005 11:45

War hammer

War hammer jest dobry, i mozesz nim szpanowac. trudno go zdobyc. A poza tym, mam 1 na sprzedaz... :cup: . ale, nie bede ci mydlil oczu, dragon hammer dla wara stanowi powazna konqrencje. 1-reczny i dobry atak i def. a war ma dobry atak, ale juz katana ma lepszego defa.( war ma 10 defa :baby: )

Gwiazda Zachodu 13-08-2005 12:09

Co wy ludzie piszecie?!

Nie moge scierpiec ludzi, ktorzy podaja za best solo: rota a za best teama: soldka! Co to jest? 11 lvl i skille 28/XX... Dajcie spokoj! Moim 2 knightem mam skile 55/52 na 8 lvlu!

Imie: Gwiazda Zachodu
Lvl: 21
Skills: Nie powiem***
Voc: Knight
Mlvl: 4
Best solo: drag
Best team: D lord

luzik 13-08-2005 12:22

daruj se warhammera i uzywaj dHammera z tarcza na balansie to Ci skille nieco same podskocza podczas expienia

bmatrix 13-08-2005 13:17

@Off Topic

Cytuj:

Nie moge scierpiec ludzi, ktorzy podaja za best solo: rota a za best teama: soldka! Co to jest? 11 lvl i skille 28/XX... Dajcie spokoj! Moim 2 knightem mam skile 55/52 na 8 lvlu!
Do tego jest temat o skillach, a poza tym nie wyśmiewaj się z ludzi z słabymi skillami którzy dopiero zaczynają. Ja też tak miałem kiedyś, jak byłem początkujący.

Xagar 13-08-2005 13:23

Drag hammer czy war hammer

Najlepiej poskilluj ale jak tak bardzo nie chcesz to bierz drag hammera i lec do kopalni wybierz balanced fighting ale nie schodz na 3 poziom tam sa solidiery ktore sprawia ci sporo klopotu

]v[ichal 13-08-2005 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ziom99_1992
War hammer jest dobry, i mozesz nim szpanowac. trudno go zdobyc. A poza tym, mam 1 na sprzedaz... :cup: . ale, nie bede ci mydlil oczu, dragon hammer dla wara stanowi powazna konqrencje. 1-reczny i dobry atak i def. a war ma dobry atak, ale juz katana ma lepszego defa.( war ma 10 defa :baby: )

Ale głupoty pieprzysz*. Załozyć dragon hammera po dlugim uzywaniu war hammera to jak przesiadka z BMW z3 na trabanta. Dragon hammer ma słaby atak , duzo wazy. Radze Ci teraz biegac w War hammerem a potem kupic skullstaffa. Wszystko zalezy czy chcesz szybko expic ( war hammer) czy expic z mniejszą stratą UH ale za to wolniej . Skillami sie nie przejmój , jak zaczniesz trenic to shielding sam sie ureguluje.

*sam mialem dwóch clubfighterow , w tym jeden 45 + lvl .

Mandrace 14-08-2005 10:10

skille masz słabe wiec radze ci sie przezucic na axe albo sworda (wg mnie duz lepsze). ja bym wybral na twoim miejscu axe i z fire axe chodzil a jak sword to fire sword a potem bright sword.

PS. bo moze jak kiedys dobijesz 100lvl to z anhilatora (jezeli jescze bedzie) bedziesz mial super nagrode :P

Lord Of Knight's 14-08-2005 10:32

Muhaah

@Gwiazda Zachodu : Twoje skille na 8 levelu to nie jest zaden fenomen moj kumpel mial na 8 72/72 i 5 m level i się nie chwalił...A napewno nie na forum :D

Topic : Lepiej byś przyskillowal przynajmniej do 30 kupil W hammera i na kopalnie śmiało bys szedł wtedy by ci rósł only club nie shielding ale cush.. Tak bywa

pozdro

L3viatan 14-08-2005 12:03

Jesli chodzi o zwykle expienie to polecam warhammera na roty bo on mniej bedzie warzyl od zestawu tarcza + bron wiec wiecej zarcia mozna wziasc do bp zeby mlvl cwiczyc i szybciej padna na takich skillach

ewok40k 15-08-2005 15:09

po pierwsze, potrenuj troche bo z takimi skillami i thunder hammer by nie pomogl...
po drugie, dh + tarcza pozwala ci trenic skille w czasie xpienia (balanced mode), co imho przewaza na jego korzysc
wh zacznie ci sie przydawac przy wysokich skillach, i mass d-guard huntach badz solowaniu dragow, a do tego jeszcze tobie daleko,
po trzecie, rozwaz zmiane na swordy lub axe, bo te skille jakie masz to w jeden dzien wytrenisz
fire axe bywa dosc drogie(zwlaszcza na nowych serwach), za to firesworda mozesz miec w miare tani, byc moze juz po desert qst

Kajzer 15-08-2005 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ziom99_1992

BUAHHAHAHAHAAAAAA rotflamo xd
nie no zaraz sie wywroce;p
patrzac na twoj nik i date dolaczenia wywnioskowalem ze,
masz 13 lat i dolaczyles tu 2 tygodnie temu, soo sadd jak sie nie znasz to sie nie odzywaj, tylko czytaj i wnioskoj ewentualnie zdobywaj wiedze w praktyce, anyway, w hamer nigdy trudno dostepnym nie byl, co do wyboru broni to dragon hammer jest dobrym wyjsciem, bo walczac 1 handem skilujesz jednoczesnie
ps: zacznij czytac poradniki albo pomecz kumpla ktory gra w to troche dluzej (chyba ze nikt cie nie kocha i kumpli nie masz bo zadajez za duzo glupich pytan;])
soo saad......

Owi3c 22-08-2005 10:08

Dragon hammer ze względu na dużo lepszą obrone i tarcze z warhammerem bedziesz zaduzo obrywac... :]

Car Spider 22-08-2005 11:12

...

Albo noś to i to albo d-hammer + tarcze tylko war hammera bierz na potworki które trzeba szybko zabic bo moga wyszkodzic wiele szkud np na niskich lvl Orc Shaman ;) leciesz na niego raz dwa trzy i po szamanie :cup:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:14.