![]() |
Forum - podpis (rozmiar obrazka)
Mam takie pytanie, czy nie dało by się chociaż by zwiększyć limitu w podpisie użytkowników i użyszkodników .... 20kb to tak mało troche :) .
Na innych forach jakoś można dawać do 500 kb (przynajmniej takie widziałem) - wiem, że raczej niepowinienem porównywać forum.tibia.pl do innych, no ale... . Czy nie dało by siętak chociaż powiększyć do takiej liczby 255 kb:> (przyzwyczajenie z gg) albo blisko tej liczby ? Tak wiem że to raczej duża różnica w KB, ale rozmiar (np. 200x200) nie jest chyba określony więc mozna by było nakazać jakieś ograniczenie w związku z tym ? EDIT: Down: Poprostu chciałem by się gif zmieścił (żaden taki ....). a jeśli gif z minimum 2 obrazki (nie chodzi mi o taki zrobiony w paincie) o rozmiarach 400x125 (często takie rozmiary są używane w podpisach) zajmuje 66kb .... to wiesz (3x zadużo). |
A po co to?
Podpis to podpis a nie miejsce do umieszczania zdjeci chyba. Czy sie myle? |
Avagerku! Są sposoby na zmniejszenie rozmiaru gifa do podpisu... (czemu nie zapytałeś mnie na gg? :P) Wychodzi gdzieś około 4 klatek do limitu... W Animation Shopie, przy zapisie można ustawić jakość... Jak nie będzie ci się chciało ściągać to ci wyśle i zobaczysz... No, ale żeczywiście te 20kb to spore ograniczenie. Gdyby zwiększyć je do np. 40 lub 50 wtedy avatary i podpisy animowane stałyby się sztuką... Sama zrobiłam kiedyś kilka "luźnych" avów bez limitu. Nawet dla zwykłego obrazka o rozmiarze 100x100 pixeli (oczywiście JPG) limit 20 kb jest ciosem... Dobrym pomysłem byłoby jednak zwiększenie tego limitu. Przynajmniej o te 10 kb...
|
Albo powiększyć ten limit wybranym osobą (muhahha [evul ^0^ ,\n/])
|
Limit jest ustalony nie bez powodu.
Załóżmy przeciętnego użytkownika, który często chodzi po forum, w związku z tym ustawił sobie wyświetlanie 40 albo i 60 postów na stronie. Wchodzi do tematu, a tam ma do pobrania 20-30 obrazków po pół megabajta. Już pal licho modemowców, bo tych coraz mniej. Oni mogą sobie wyłączy pokazywanie obrazków. Już pal licho tych, co przez komórki łączą się z netem i płacą za każdy kilobajt (takich coraz więcej), bo mogą sobie to też wyłączyć. Ale czemu mi windows ma na ten cel alokować 300 mb RAMU na wyświetlenie jednej strony? czy ty na prawdę myślisz, że ja na komputerze nigdy nic innego prócz forum nie mam odpalonego? A ja to jeszcze mam przynajmniej te 512 MB, ale niektórzy mają 128 i mniej. Przeglądanie forum bywa wówczas masakrą. Są sposoby na zmniejszenie gifa. A ty czasem pomyśl o innych, którzy nie mają ochoty dokupywać kolejnych kostek ramu lub po prostu ich na to nie stać a nie tylko o sobie, bo tak na prawdę to zapewne nikt prócz ciebie tym gifem cieszył się nie będzie :p |
up:
Hehe Może i tak :) , ale sam mam 256 ram :) Więc pomyśl też o mnie xD . A i tak jeśli jest 1 temat to i tak na jednej stronie przeciętnie są 2 posty danego urzytkownika :> , więc ta liczba (obrazków) może się zmniejszyć dwukrotnie. Ja swojego Gifa jakoś nie moge skompresować (daje różnice jedynie 20kb... chyba że bym zmneijszył jakość do 50%....ale wtedy to już lepiej w paincie robić xD ). No dobra, ważne że próbowałem xD . I tak dużo osób wali ten nakaz kb :> (już znalazłem 10+ osób z podpisami przekraczającymi limit). A jak Lim mówił, może wybrane osoby by dostały możliwość xD (wtedy by była dyskryminacja innych xD ? ) . |
wy tu pitu pitu, a obrazek w podpisie pana powyzej to 400x200 px, ponad 200 kb... jakies kpiny?
|
up:
nah, testuje teraz kompresje i szybkość odświeżania. |
i koniecznie tutaj...?
|
No jeśli to ma być na tym forum...to chyba tak ?
|
Cytuj:
|
No cóż... Skoro panowie modkowie niechętni trudno, trzeba sie przystosować... Avagerku, zrób sobie pixel arta zamiast animacji. Tyle samo roboty, a tez ładne :P
|
Cytuj:
Co do samego rozmiaru podpisu matkus juz to wyjasnil. |
To może chociaż do 50 kb...
|
Nie jestem pewien ale chyba Dr. Omader przekracza ten limit? Uniesienie ponad prawem? :)
|
up:
MAsz rację ! Proszę modków o danie adminowi 3 pkt ostrzeżenia :D . |
Ja to skomentuje tak...
Na tibia.de nie mozna miec animowanego avataru, a podpis nie moze miec ZADNYCH grafik i nie moze przekraczac bodajze 7 linijek. Wiec nie macie najgorzej ;) |
@up
ale Twoj obrazeczek w podpisie tez ma ponad 20kb xD (28 :P) |
Cytuj:
Znasz takie powiedzenie "Co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie"? Mowisz do drugiego admina tego forum i chodzi ci o roznice 4kb, podczas gdy wy chcecie miec 255kb w podpisie. W glowe sie puknij. |
No ale co z tymi 50kb .... to jak mówiłęm ,to może do 50kb podnieście ... , wtedy Dr. nie będzie też łamać regulaminów xD (ja dostałem kiedyś warna za posiadanie podpisu z ~21kb .... teraz mam 20kb (przy zaokrągleniu te 300 znika xD ).
Ale na serrio, nie da się chociaż do 50kb ? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:12. |