Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Jaki summon na palka ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=44383)

Kapitan Pasztecik 02-08-2005 15:16

Jaki summon na palka ?

Załóżmy, że zaatakował mnie palladyn. Jakiego potwora powinienem zsummonować, żeby pomógł mi odeprzeć atak ? Na pewno musi walić z dystansu. Plz, pomóżcie :(

Dagfan 02-08-2005 15:17

eeee Fire Elementa jest dobry do PK ale mozesz sam siebie zabic przy okazji nim xD

EDIT:
@Down
Idz na orc land to zobaczysz xD

Kapitan Pasztecik 02-08-2005 15:21

A czy orc leader zadaje duże obrażenia swoimi nożami ?

Polyken 02-08-2005 16:08

Najlepiej Fire Elemental albo Fire Devil tylko trzeba uważać bo i przy okazji moge cie zaje*** :p Przydaje sie bardzo Orc Berserker bo szybki i potrafi walnać :] Lider hmmm... Dostalem raz od niego z nożyka za 101 ,a mojego kupla (Knight 33 lvl 70\69 z c-shieldem za 67 walnał) wiec sam oceń :p

De'sH 02-08-2005 17:07

Zalezy od lvl ale mysle ze Orc Berserker bedzie dobry ;] najlepiej 2 wtedy hity po ponad 100+ beda ^^

Impirio 02-08-2005 17:44

najlepiej fire elementala albo fire devila ale nie polecam mino archera bo jest strasznie wolny

Marshal 02-08-2005 18:15

Jak weźmiesz Archera, Scouta czy FD to ten pal, możliwe że umrze, ale ze śmiechu.
Jedyne sensowne summony to FE i Zerk (Leader ma słabe hity, a DS za wolny jest), ale sporo UHów ci pójdzie na utrzymaniu ich przy życiu...

Ogólnie jak już masz coś przywoływać, to przywołaj kumpli :P

Igrexou 02-08-2005 20:51

OMG >< zostawcie zerka w spokoju... nie wiem czy zauważyliście ale koleś napisał
Cytuj:

Na pewno musi walić z dystansu.
więc FD albo FE, ewentualnie elf scout albo mino archer (jak plalek nie ma shielda to będzie zdrowo obrywał)

Zopek 02-08-2005 21:07

Dużo tu zależy od poziomu tego palladyna i gdzie cię zatakował...

W ciasnych miejscach, najlepiej zerka, bo palldyn jak pkuje to z kuszą a wtedy jak zerk dobiegnie to hity, ze hoho.

Na otwartej przestrzeni niezrównane są fire elementale ( przed chwilą byłem na vamp huncie i 2 fe pusciły takie kombo że vamp na strzała poszedł :) Po prostu jak pk podbiega to walisz 2 fe, jak jeszcze koleś nie uciekł to 2 fe są w stanie ~500 dmg na runde zadać, a jak doliczysz do tego Sd to ... :)

Aha trzeba tylko uważać jak to gdzieś koló miasta jest bo fe potrafi także obszarowo walnąć więc może ktoś oberwać, chociaz z doświadczenia wiem że jak się 2 fe w carlin pojawiają to ciężko jest do depo wejść :)

Vis 03-08-2005 02:37

Taaaak... 2 FE..... zakładając oczywiście że zwykle chodzisz mając 1,4k many wolnej....

Jeśli zaatakuje Cię w miarę sensowny palik to summony na nic Ci się nie przydadzą - wszystkie padną szybciutko od SD.

Z sorciem to jest tak - atakuje Cię PK to albo "utani gran hur" i do mamy, albo "die noob" i sdkujemy mikroba... zależy od levelu i profesji PK'a.

Wasz,
Vis B)

Konan 03-08-2005 08:06

Zerk niby szybki ale schodzi na 2 bolty :P . Fe albo hunter jeslij jest w poblizu do convice.

Łagodny Zefir 03-08-2005 11:52

jak to Vis wspomniał albo wiejesz albo walczysz. Lepiej wiać jeżeli pk ma ~5lvl mniej od ciebie(knight, pall) ~ten sam lvl (sorc, drut). Np jak masz 40 lvl a knight Pk 35 to raczej ciezko ci bedzie go zabić, bo na pekowanko to on chodzi z ~5 bp uh na wszelki wypadek. Jeden jego uh=2 twoje sd, wiec potrzebowalbys ~10bp sd. Wiec lepiej wiać. Z reszto wiej w każdym przypadku (oprócz tych absurdalnych) Summony mogą być np. monk bo szybko chodzi i się leczy ale to na palka góra 25 lev

DR.UTi 03-08-2005 13:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Łagodny Zefir
jak to Vis wspomniał albo wiejesz albo walczysz. Lepiej wiać jeżeli pk ma ~5lvl mniej od ciebie(knight, pall) ~ten sam lvl (sorc, drut). Np jak masz 40 lvl a knight Pk 35 to raczej ciezko ci bedzie go zabić, bo na pekowanko to on chodzi z ~5 bp uh na wszelki wypadek. Jeden jego uh=2 twoje sd, wiec potrzebowalbys ~10bp sd. Wiec lepiej wiać. Z reszto wiej w każdym przypadku (oprócz tych absurdalnych) Summony mogą być np. monk bo szybko chodzi i się leczy ale to na palka góra 25 lev

Nie do końca tak jest. Do walki dochodzą jeszcze umiejętności PvP Atakującego oraz Atakowanego. Jeżeli umiesz wykorzystać to co masz pod ręką, słabość przeciwnika, lub chociaż teren na którym walczycie, to masz większe szanse na wygraną. Miesiąc temu zabiłem Moim Uh Makerem ( 21lvl 36 mlvl ) PK Palka Lvl 34. Nie było to łatwe, bo miałem tylko 1 SD. Najpierw biłem go z Explo, naprzemiennie z HMM i starałem się wykorzystać jego słabość jaką jest brak aktywności shieldingu po nałożeniu kuszy. Czyli, bigałem za nim i lałem go z D-lancy. Hity Nawet po 35 HP. W ciagu całej walki leczyłem się na Exura Vita, i troche UH tez poszło. Jemu, około 1 BP. Wkońcu Runy zaczęły się kończyć więc kiedy miał mniej niż 0.5 hp zeszłem poziom niżej (roty na bagnach) a on za mną. W momencie kiedy pojawił się na moim widoku, posłałem w jego strone mojego SD, i wten sposób zakończyłem walke moim best hitem z SD 129 HP :).

Jak widać...różnica, 13 lvli, a jakoś się dało. Kasa za runy się zwróciła z jego Crown Shielda :)

PS. To był tylko UH Maker, normalnie gram ryckiem.

RE:Topic: Polecam FD i Zerka, z Tego względu że FE Podbiega do ofiary żeby bić z pięści. A Szybki to on nie jest.

-FD zaś nadaje sie idealnie. Żeby PK Cię atakował, musi mieć Cię na widoku, Czyli Summona też, i Vice Versa. FD Nie podbiega, tylko odrazu jak zobaczy przeciwnika, to posyła GFB i Explo.

-Zerk Jest Szybki, i wielu Palladynom na poziomach mniejszych niż 35 może sprawdzić sporo przykrości. Jeżeli Pall Jest niedoświadczony nie poprzestanie na biciu Ciebie, przez co twój summon będzie mógł swobodnie go bić.

Te Zalecenia dotyczą palków - 35 lvl. Doświadczeni gracze chyba więdzą dobrze, że twój potworek nie powinnien "mieszać się do walki" =) I Natychmiast Go wyeliminuje.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:27.