Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Jak zdobywacie przyjaciol (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4470)

piotrek1000 07-04-2004 15:40

Jak zdobywacie przyjaciol

Ciekawi mnie jedno jak zawieracie nowe znajomosci w tibi. W jaki sposob(np. stojisz przed depo i dresz się who wanna be my frend :D) i w jakim najczesciej miejscu (depo, hunt itp) oraz ile osob z tibi znacie w realu.

P.S. Podwajcie narodowosci

Bofedojo 07-04-2004 15:47

Glupie pytanie :P . No ale ja to trenuje/sprzedaje i tak zapoznaje kumpli. Czasami tez jak jakis Polak zagda. Ja znam tylko Polakow (raz na mojej starej postaci znalem Brazylijczyka). Z rl'a to znam 6 osob.

Karol ll 07-04-2004 15:47

Najlepszych przyjaciół poznaje się w biedzie... :D
Tak więc podczas "hardcorowych" sytuacji,na huntach, na wspólnych questach.

behi 07-04-2004 15:52

Ja zawsze przy trenie... Inaczej takiego dobrego przyjaciela nie poznalem... Ahhhh. Jeszcze znam przyjaciol moich przyjaciol i oni staja sie moimy przyjaciolmi... Za przyjaciol mialem Japonca i Brazylijczyka i Amerykanina...

Real Finuko 07-04-2004 16:07

Ja kumpli poznaje podczas treningu i handlu:P
Z real`a znam 5 osób

Yarczaz 07-04-2004 20:27

OMG, co za beznadziejny temat ... Czy załozyłeś go dlatego ze nie masz w tibii przyjaciół ? Zwykle, poznaje sie ich, kiedy sie ich nie szuka, ale ja mam lepszą metode <roftl>. Do każdej napotkanej osoby pisze na priv
Cytuj:

Wonna to be my friend ?
I nie zwazając na uwagi typu "lol", "n00b", "Fuck u " i tym podobne spamuje mu na priv
Cytuj:

Plx, plx plx plx plx
Aż dotanę od delikwenta Ignore.

Pytanie do adminów
Czy takie debilskie tematy nie powinny byc zamykane ?

EDIT.
@TheNatoorat
Cytuj:

patrząc na Twój avatar można się łatwo domyślić, jak zdobywasz przyjaciół.
ooo taak .. Od kiedy poznałem mojego wiernego przyjaciela Slime'a jestesmy kumplami na dobre i na złe.
Cytuj:

Nie pomyślałeś, że załozyciel tematu rzeczywiscie może potrzebować kolesiów? Huumph?!
Oczywiscie ze moze potrzebowac kolegów. Ale nie musi ich szukać na siłe ...

TheNatoorat 07-04-2004 20:35

Ja zawsze poznaję przyjaciół w trudnych sytuacjach - idziesz nas hunt, schodzisz na niższe piętro, podczas gdy potwory z wyższego piętra się zrespawnowały i nie masz więcej runek/many. Wtedy przyjaciel zawsze pomoże.

EIDT: Yarczaz: patrząc na Twój avatar można się łatwo domyślić, jak zdobywasz przyjaciół. Nie pomyślałeś, że załozyciel tematu rzeczywiscie może potrzebować kolesiów? Huumph?!

SkiLo 08-04-2004 00:57

hehe
kiedys zaczepil mnie jakis lowlvl i lamana angielszczyzna do mnie cos w stylu "Do u wanna be my friend?". poczatkowo zlewalem go po prostu, ale lazil za mna dobre pare minut. Odmawialem i odmawialem a on caly czas plx itp.
No i uleglem i zostalem jego przyjacielem :P

Ale nie nie...to nie koniec potem zaczal mnie meczyc czy on moze zostac moim przyjacielem. Fajnie no nie :P

Tez sie musialem zgodzic aby mi dal spokoj, ale meczyla mnie jedna rzeczy co to za gosc? ile ma lat? gdzie tacy sie rodza?

Wiec zapytalem. Okazalo sie ze byl z Chile i ma 8 lat. Bylem w szoku normalnie. Chyba nawet mu cos dalem.

Pozniej zapoznal mnie ze swoimi kolegami (podobny wiek i pochodzenie). hehe niezle jaja sa czasami.

Matheous 08-04-2004 09:58

Mam ok.4 przyjaciol z rla; jednego mojego z Tibii poznalem, gdy zginalem na rooku na skelach(schodze w dol a tu chyba z 2 czy trzy byly no i jakis ***** mnie zablokowal) i po odrodzeniu sie chcialem odzyskac moj bp-no i spotkalem Xituveno zgadalismy sie...I najlepsze ze przez kilkanascie minut gadalismy po angielsku zanim sie go spytalem 'Where are you from?' 'Poland' LOL:)
Mam kolege Szweda-tez z rooka, spotkalem go przy wiezy troli(tej na bagnach) no i...:) Ale niestety od kilku dni go nie spotkalem:/
I mam tez klientke na hmmy-ja ja uwazam za kolezanke a ona mnie pewnie tylko za frajera ktory jej sprzedaje hmmy;)
Poza tym jeszcze spotkalem imbecyla ktory najpierw mi grozil ze mam mu zaplacic ilestam albo na mnie kolegow nasle-przypadkowo spotkanego 20lvlego Polaka poprosilem o pomoc i sie odczepil:) No ale on po pewnym czasie zaczal zebrac o przyjazn, wcisnal mi jakis equip(scimitar, wtc, battle hammer i costam jeszcze) no i myslal ze to bylo tyle warte, ze odtad moze mnie caly czas prosic o pozyczki, runki i takie rozne... Potem sie do mnie przyczepil jego brat... Normalnie no comments, az sie ciesze ze juz skonczyl z tibia...
No i podczas robienia runek przy depo zgadalem sie z kilkoma innymi goscmi...
Wg mnie najlatwiej poznac ludzi stojac przy depo i namawiajac do gadki oraz na game-chacie:) No bo co do tej pomocy w biedzie to czy ja wiem...

Gangrel 08-04-2004 10:06

Najczęściej pomagając za darmo. Tak najłatwiej.

Gremlin 08-04-2004 17:37

Czesto ludzie maja ulubione miejsca do treningu/polowania/robienia run, najlatwiej wtedy sie z kims tam zgadac, zwykle jest spokoj i poza polowaniem zwykle kazdy ma duzo czasu wtedy na gadanie :)

Darcie sie "want to be my friend" jest z regoly ignorowane przez ogol graczy.

Xodapi 08-04-2004 17:42

Ja większość kumpli znam z amazonek. Wtedy tylko z widzenia, teraz jak ich spotykam to zachowujemy sie jak kumple ;) A polaków nie szukam, bo wytrzymać nie moge. Np. Jednemu dzisiaj dałem jedzenie, bo miał żółte życie to sie odczepic nie mogłem. Albo wczoraj wracałem z beho i zobaczyłem polaków. Powiedziałem "witam" A przed sekundą od jedej osoby z nich otwrzymałem taką wiadomość: "zalatwisz jakas bron mi?" Więc polaków, którzy mają mniejszy niż 27 lvl to najczęśniej znać niechce bo większość to n00by..

Litawor 08-04-2004 17:45

Ja przyjaciół nie szukam. Większość poznaję na rooku. Na mainie to tylko przytreningu.

Termbest_pol 09-04-2004 00:41

Powiem wam tak moze troszke nei na temat bo sie zaczelo od cs ale tera tez gramy w tibie a wiec mowie :
Pewnego dni wszedlem sobie na serw i jakis koles chce do klanu w CS no to mowie no to zobaczymy jak grasz :
Gral dobrze taktycznie pomagal mi i wogole teraz to moj najepszy przyjaciel walsnie przyjechalem na niego na swieta :) a w tibie to wspolne hunty itp ( dalem mu k legsy za darmo a on mi pozycza co chwile na belty ) :D i jest git :D a mowa o
Glock eagleneo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!1

Acid Drink 09-04-2004 05:24

mozesz nabyc nowe znajomosci poprzez trenowanie z kims, bezinteresowna pomoc (chociaz ja chyba zaczne cos chciec za pomoc poniewaz niemam miejsca na VIP i potem ktos do mnie pisze a ja niewiem kto :P ), lub co wydaje sie najprostrze - wstap do guildii

Zgredzio 09-04-2004 07:57

Acid drinker jak ty możesz pisać jak zdobywać przyjaciół, skoro jesteś (cenzura) oszustem,który <cenzura>mi przedmioty z postaci pod pretekstem zamiany na inną.?Wiem,że głupio zrobiłem, że sie zgodziłem ale to niezmienia faktu, że jesteś <cenzura>.

piotrek1000 09-04-2004 08:05

Cytuj:

Czy takie debilskie tematy nie powinny byc zamykane ?
Jeśli modom sie temat nie spodoba to go zamkna ale narazie nawet jeden sie z nich tu wypowiedzial :) i nie krytkowal tylko odpowiedzial.

Cytuj:

Czy załozyłeś go dlatego ze nie masz w tibii przyjaciół ?
Niestety rozczaruje cie mam w tibi przyjaciol ale bylem ciekaw jak wy ich "zdobywacie".

P.S. Ja zreguly znajduje przyjaciolna huntach

Zgredzio 09-04-2004 08:08

Nawiązywać nowe kontakty można na pare prostych sposobów:
-wspólny interes np. handel runkami czy itemami
-wspólny trening
-hunt
-pogadać przy robieniu runek np.o sporcie
-pomagac ludziom jak tego bardzo potrzebują

Master magi 09-04-2004 08:42

Hmmm nawet ciekawy temat.Ja z tibi na Realu znam 3 osoby.Moim zdanie najlatwiej znalesc kumpli poprostu nie szukajac ich wcale.Ja tak poznalem wiekszosc ludzi.Raz na roku na szczurach zoabcyzlem goscia i chcialme sprawdzic czy to polak.Zagadalem po polsku i sie okazalo ze to polak.I tak on zapoznal mnie z cala jego banda.Mam nawet kumpla z IZRAELA ,ktory jest moim HMM makerem.Aha jeszcze jedno.Jezeli szuakcie kolegow noobow na 8-12 lvl to zrobcie jakiegos summona np orc berserker i chodzcie nim po miescie.Ja raz tak zrobilem i przyczepilo sie do mnie z 4 polakow ktorzy przez caly dzien za man chodzili ,a jak mowilem zeby opdeszli to oni "ja hcce byc twoim kumplem"

Bigvirus 09-04-2004 08:42

hehe

Mojich koleguw w tibie jest od bardzo durzo poznalem ich w ruzne sposoby tego zaczepilem ten mnie zaczepil tego zabilem ten byl mojim kompanem w podruzah ruzne zeczy naprawde a< mojich kolegow z realu jest moe z 20 kturzy graja w tibie
:D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:51.