Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Sonda:Czy używasz "wspomagaczy" do Tibii??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4472)

Real Finuko 07-04-2004 15:58

Sonda:Czy używasz "wspomagaczy" do Tibii???

Zawsze było wiadomo, że wielu graczy uzywa takich prograów. Teraz najlepiej sie przekonac ilu. Sonda może pozostać anonimowa:P

Wujek eustachy 07-04-2004 16:12

Nie chce mieć shackowanego konta, więc logiczne jest, że takich programów nie używam. Pewnośc jest tylko wtedy gdy sam napiszesz taki program, ale wtedy masz problemy z CIPami.

Real Finuko 07-04-2004 16:38

Możesz nie zostac shackowany jak masz firewalla ale i tak nie polecam tych programikow:P

Rincewind 07-04-2004 16:42

podobno firewall nie zawsze uchroni od hacka.
ja tez nigdy ich nie uzywalem i nie bede uzywal :]

Bartix 07-04-2004 17:10

temat poruszany setki razy, nawet takie sondy juz byly
jak ktos chce cie shakowac to i tak shakuje i fw ci nie pomoze~

Czkowron 07-04-2004 18:53

Jeśli TibiePW można nazwać wspomagaczem to tak :D

TheNatoorat 07-04-2004 18:55

Jestem ABSOLUTNIE przeciwny używaniu takich programików. CIP'owie powinni coś z tym zrobić!!!

Yarczaz 07-04-2004 20:13

Oczywiscie ze tak ! Zaczyna sie tak : Najpierw loguje sie moim knajciorem i włańczam tibie GG. Następnie luguje sie po kolei moimi czterema UH-makerami, i chowam ich w zaciszne miejsce, tak by nikt im nie przeszkadzal, i ide expowac knajtem. A jak chcem nim potrenowac to włanczam macro na łowienie ryb i spalanie many i na mc przyprowadzam knighta mojego kolegi. W czasie gdy postacie trenują ja ide na dwór. Jedyne czego mi brakuje do szczęscia to PaCC-Makera :P
A na serio to zadnych programików bo nie chcem hacka mieć ...

Reebow, rób PaCC makera :P

Dawid_Mistrz 07-04-2004 21:47

Ja uzywam takiego programu do auto loginu bo nie mam pacca i nie chce mi sie recznie prze 30 minut wpisywac tego smego

hh 07-04-2004 21:54

ja tam nie uzywam zadnych programuw poniewaz to moja pierwsza [postac i niechce tracic zabawy

Dan the Automator 07-04-2004 21:55

@Wszyscy z serii "mnie nie "zhackerujom" bo mam firewall i antyvir"

Czy ostatnia sprawa z backdoorem w TibiaBot niczego was nie nauczyła ;)? Poor....

Ja ofkorz nie używałem, a i tak mnie hackneli :p

Magus 08-04-2004 00:13

naturalnie

Cytuj:

Czy używasz "wspomagaczy" do Tibii???
Oczywiście ze używam, czasem by usiedzieć do rana po prostu muszę się "wspomóc" jakimś browarkiem lub mocną kawą :P.

egg 08-04-2004 01:46

Tak. Używam. Jak cała cafe...
Gdy tylko wychodzi nowa tibia (i of corz starsza wersja tibi gg nie chce działać z nową Tibią), to juz chyba moim obowiązkiem stało się sciagac Tibie GG do caffe. 99,9% (pozdro dla studenta ColPola/Viadriny z Valorii - który jest tym pozostałym 0,1%) ludzi tam grających korzysta z multi clienta i tibii GG.

Jak używam i nie zostałem schaczony...

Reebow! Reebow!! REEBOW! :D

Kaczor 08-04-2004 10:10

Inna sprawa ze tasker rox:D Zrobienie autouhowanai pod jednym klawiszem dla kazdego myslacego to zaden problem(podobnie jak kilka innych przydatnych rzeczy), no i nie do wykrycia:P

Raul 08-04-2004 17:23

Ja nie używam żadnych wspomagaczy. Jedyny plik jaki ściągnąłem do Tibii to to, że mam odkryte wszystkie mapy.

Gremlin 08-04-2004 17:30

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Kaczor
Inna sprawa ze tasker rox:D Zrobienie autouhowanai pod jednym klawiszem dla kazdego myslacego to zaden problem(podobnie jak kilka innych przydatnych rzeczy), no i nie do wykrycia:P
Najbardziej mi sie podoba pewnosc co niektorych:
1. Jesli zostawisz postac na taskerze na noc to:
- moga cie zabic
- moga zawolac GM (ostatnio duzo sie ich kreci), jak GM przyjdzie to mowi "hi" i czekasz az mu odpowiesz, jak nie odpowiesz a zrobisz np rune to dostajesz bana, tak samo GM moze chyba widziec czy np zjadasz rybe czy piszesz na PW (ostatnio siedze sobie na rune makerze i gadam z kolega, przychodzi GM, wita sie po kolei z ludzmi obok a do mnie tylko "OK" i <puff>)

2. Co do haka
Firewall powstrzyma kayloggera tylko jesli bedzie wysylal numer wykonujac jakas dziwna akcje przy tym.
Do tego wiekszosc urzytkownikow po sciagnieciu tibiaGG gdy zobacza radosny napis w stylu:
"Obecna wersja tibia nie jest ta sama wersja ktora zaakceptowales, to moze byc update, czy chcesz udostepnic temu programowi dostemp to internetu?"
I teraz co robicie?
- NIE i nie urzywacie tibiaGG poniewaz firewall blokuje wasza cudowna tibieGG
- TAK i tibiaGG sie laczy i moze rownie dobrze wyslac informacje z kayloggera.

Mialem kolege ktory tez uzywal swojego czasu macro, przez poltora roku mu sie udawalo, mial master sorcerera na 55lvl z 65 magicznym (wtedy pierwsza dziesiatka na Secura w magi), az pewnego dnia stracil ~5M w runach/loocie/platynie i spadl do 43 lvl, 55 mlvl po haku.

Xodapi 08-04-2004 17:35

Powiem tak:
Już nie urzywam. Kiedys miałem ten program co można sie kilkoma postaciami logować, ale pomyślałem, że bez tego też sobie poradze i w koncu odinstalowałem cała tibię razem ze wszystkimi programami i zainstalowałem od nowa. Jedyne co mam to ściągnięte mapy.

Litawor 08-04-2004 18:13

Ja używm multiklienta (chociaż w praktyce używm go rzadko - zwykle kiedy chcę przekazać jakieś rzeczy innej postaci), tibii gg, bo jako paladyn nie mam gdzie trzymać torcha, a many mi szkoda i tibii proxy. Ten ostatni program jest mi niezbędny i tylko on sprawił, że nie zrezygnowałem jeszcze z gry w Tibię. Zdarzało się kiedyś, że przez 1,5h wpisywałem bez przerwy numer i hasło, a i tak się nie zalogowałem i w końcu musiałem wyłączyć komputer i zabrać się za naukę.

Jeśli ktoś boi się używać multiklienta, to na stronie reebowa jest dokładnie opisane, jak można zmodyfikować klienta, żeby dało się otworzyć kilka okien jednocześnie. Tibia GG jest w 100% bezpieczna, a pewności nie mam tylko co do tibii proxy, ale zaryzykuję,

Lig@ 08-04-2004 18:24

Ja uzywam >xxx< - od kilku michów i nie miałem key'a (znaczy miałem ale nie z tego :P) Jest to program do logowania IMHO bezpieczny. Jak ktoś chce to pw do mnie....

p.s. nie pisze nazwy bo kiedys sie rozpisałem o tibiigg i mi modki groziły upomnieniem :D

Tompior 08-04-2004 21:50

:P

A więc uzywalem tibi gg przez rok i mc przez rok i all w tym samym czasie :P
Nie hackneli mnie i wogole nic :P
Potem przestalem grac w tibie
teraz wrocilem i zaczynam grac na multi cliencie. nie wyrabiam tylko z logowaniem.... Pozdrowienia dla ulubionego moda Doba :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:09.