![]() |
Bulwersująca reklama
Holandia: Skandaliczna reklama imprezy techno
"Kurier Szczeciński": W Holandii jedną z imprez techno reklamuje się w Internecie przy pomocy zdjęć i aluzji do obozu koncentracyjnego w Auschwitz. Reklama ma przyciągnąć uwagę do imprezy nazwanej przez organizatorów Housewitz. Potencjalnych uczestników ma zachęcić hasło: "Tanzen macht frei" wkomponowane w oryginalne zdjęcie bramy wejściowej KZ Auschwitz. Dalej są zdjęcia komór gazowych z dopiskiem "dla balowiczów gorący prysznic", wozów wypełnionych ciałami zamordowanych z adnotacją "taksówki gratis" i obrazem wynędzniałych więźniów obozów z sugestią "obowiązuje strój chudy Żyd" - czytamy w dzienniku.Prezentacja zbulwersowana czytelników "Kuriera Szczecińskiego". To oni powiadomili redakcję. Dziennikarze zadzwonili do Instytutu Pamięci Narodowej oraz Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa. Obie instytucje podjęły kroki, by stronę internetową zablokować. Gazeta zawiadomiła także ambasadę Królestwa Holandii - serwer, na którym bulwersujący anons umieszczono, był holenderski - czytamy w dzienniku. "To jest po prostu wstrętne. Jest nam wstyd" - powiedział "Kurierowi Szczecińskiemu" sekretarz holenderskiej ambasady Jeroen Boender. "Natychmiast przekazujemy sprawę władzom holenderskim. Chcemy, by właściciel serwera usunął tę ohydną reklamę. Jeśli się nie zastosuje do prośby, rząd podejmie stosowne kroki prawne" - dodaje rozmówca gazety. Jest to news z onet.pl http://www.geenstijl.nl/paginas/housewitz.html <--- link do reklamy Jakie macie odczucia na temat tego wszystkiego ? Ja jestem zażenowany... |
A ja na to leje...
|
Buahahahahaha "Kultura Techno" ;-)
Za grosz wyczucia. |
Cytuj:
Równie żałosny komentarz jak reklama... ;-) |
Cytuj:
hmm nawet nie mam nastroju by podjąć dyskusje. Nie moge dostać sie do swoich empeczy ;/. Tak więc masz racje, wygrałeś. |
Widziałem tą reklamę. Po prostu zatkało mnie. Jak można reklamować "party", wykorzystując do tego obrazki z obozu zagłady, gdzie setki tysięcy ludzi poniosło śmierć. W sumie to ja wiem co należy zrobić z pomysłodawcą - zrobić mu taką "impę" jaką sam wymyślił i pokazał w tym flimiku X(
Aha i jeszcze jedno - nie zauważyliście, że holendrzy są pionierami w wymyślaniu debilnych zabaw? Np. klubów gdzie można uprawiać seks z nieznajomymi itp.? |
Cudne podejście...robić sobie jaja z masowej zagłady. -.-'
Niestety, w dzisiejszych czasach dla pieniędzy/reklamy człowiek jest w stanie wykorzystać wszystko, nawet cudze nieszczęscie -.-' |
Cytuj:
Poza tym nie oceniaj grupy po zachowaniu jednostek... Cytuj:
Cytuj:
________ To jest tylko odpowiedź... Nie róbmy offtopicu Michałku ;). ________ @topic: Mój dziadek przez pewien czas był uwięziony w podobnym obozie. Całe szczęście, że nie zginął. Ale chyba wiadomo jak musial cierpieć... Patrząc na tą reklamę... Żal mi ludzi, którzy ją stworzyli... |
Niektórzy ludzie, to naprawdę mają nierówno pod sufitem. Toż to musi być jakiś idiota, socjopata. Czy normalny, zdrowy psychicznie człowiek, był by wstanie zrobić coś takiego? Twórca tej "reklamy" powinien zostać natychmiast wsadzony do wariatkowa :p
|
A nie?
Niech kazdy z was z erka na sercu powie, ze nigdy nie opowiadal dowcipow w style 'Hitler popelnil samobojstwo bo przyslali mu rachunek za gaz'. ja znam mnostwo takich i wcale sie tego nie wstydze. Nie to, zebym popieral reklame. Gowno mnie ona tak naprawde obchodzi. Ale komentarze w stylu 'to musial robic psychopata' sa dla mnie smieszne. To, ze on nie ma smaku, bo holokaust zna tylko z lekcji historii to chyba nie swiadczy ze jest nienormalny? |
no tak to znowu my:D nie wiem kto bawi się w takie reklamy może dla niego to świetny żart ale nie dla wszystkich i dla mnie też nie co ciekawe zastanawiam się kiedy wejdzie grupa która powie "dobo masz rację!!"czekamy z niecierpliwością.
ps.i tak nic nigdy nie zastąpi Love Parade:/ |
A czego można spodziewać sie po czlowieku, ktory mieszka w bogatym kraju, gdzie gejom legalizuje sie malzenstwa, aborcja i eutanazja jest legalna (trawka zdaje sie tez). Zaciera mu sie granica miedzy wolnoscia slowa a rozumem. Nie wariat, tylko idiota.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic Tonący brzytwy się łapie. ^^ |
Dokladnie;)
Nie ma to jak postepowanie jednostki zwalic na ogol... Oto co napisalem na innym forum: Cytuj:
|
Cytuj:
Jeżeli będziemy obojętni na takie problemy, to wkrótce nas zeleją i nie będziemy ich zauważać - a wtedy do scenariusza jaki opisałem, będzie tylko jeden malutki krok... |
sory za 2 posty, ale miałem lekką awarię neta i wydawało mi się że wysłałem go tylko raz ;)
|
Czyż to nie ironia ?Wchodząc w temat o nazwie: Bulwersująca reklama,włączyła mi się reklama Heyah "Dawno,dawno temu..." co jest denerwujące ;)
btw: Gdzie jest ten obóz?Bo bynajmniej ja nie wiem czy istnieje takie miasto jak Auschwitz... |
@up
Aushwitz-Birkenau = Oświęcim-Brzezinka @topic Mnie to tam zwisa. W Holandii juz dawno trafka wszystkim mozg zezarla ;) |
Już śpiesze z tłumaczeniem. Kultura techno - mówie o tym co jest lansowane przez media, głównie VIVE i MTV. Chodzi o młodzież wychowaną bezstresowo, opalonych metroseksualistów w łańcuchach, panny z tak utlenionymi włosami ze mogły by nimi oddychać pod wodą, o młodzieży dla której każda okazja do zrobienia techno-imprezy jest dobra. Potem wychodzą takie krzaczki... Tak, wiem, to stereotyp, i mam świadomość że muzyka techno to tylko odłam elektronicznej, która sama dzieli się na ponad sto gatunków. Wiem żę są gatunki b.interesujące, wiem też, że w z "techno" często są powiązane twory niezwykle interesujące. To, co mnie śmieszy - to młodzież klubowa, dla których manieczki to bardzo dobre techno (hehehe...) i dla których to co dobiega z głosników nie musi mieć kompletnie żadnej wartości muzycznej. Tak to przynajmniej wygląda w WuWuA drogi Gonzo (Michale? zapomniałem już :-()
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:34. |