Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   edron vs darashia vs ankrahumn (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=45446)

Krzychu_tibijczyk 10-08-2005 13:58

edron vs darashia vs ankrahumn

a więc tak jestem Sorcererem narazie mam 14 lvl i 11mlvl i powinenem najpózniej pojótrze dostać PACC i odrazu kupie sobie domek.
ale mam problem z wyborem miasta edron,darashia,ankrahumn
prosze o odpowiedzi

Sir Saneris 10-08-2005 14:20

Darashia.. masz wiele jaskin z rotami na sam poczatek ekspowania lvlu, za gorami masz dsy, stalki, ghosty, na wyzsze lvle dla maga masz nekromancery.. masz dywan (tani) na edron i wzgorza Femour Hills :).

Karrith 10-08-2005 14:28

edron
najpierw trolle, pozniej gobliny, od wyzszego lvla roty. pozniej mozesz chodzic na dragi z dsami, lub do cyclo itp

Rafcio 10-08-2005 14:54

zgadzam sie z poprzednikiem wybierz Edron

Fury Nightwolf 10-08-2005 16:34

Darashia ...
Najlepiej sie expi tam sorcem
Siedzi caly czas na rotach i tyle

parada 10-08-2005 17:25

Polecam coś innego.

Moim zdaniem najlepiej by było gdybyś się osiedlił w thais, gdzieś na skraju miasta-wokół dużo expowisk, cyce, slime, skletony, ghoule, jeżeli się kawałek przejdziesz bedziesz miał ds-y, ghost, dragon, dragon lord i wiele wiele innych. 8o

Więc sam wybierz :)

Wilkq 11-08-2005 18:50

Szczerze mówiąc - Polecam ci Port Hope. Piękne miasto , ładne domki , od 20 lvl'a świetne miejsce do expienia , wiele tajemnic - raj!

mesio 11-08-2005 19:52

edron
dlatego bo tam cie nikt nie zabije i som larwy na nich level szybko leci
-miasto carlin :cup:

patrikozzz 11-08-2005 20:08

@mesio - larvy na edron -> owned :)

Ja na Ankrahmun zrobiłem 42 lvl Master Sorca:
- Scaraby z DSami.
- Tomby z Monkami.
- Dragi z DSami.
- Larvy.

Dla rozrywki chodzę na Darashię (necro) i do kazz (guardy).

Jeśli chodzi o Edron to tam polecam tylko Trolle i Dragi =P

Ank rox

Norah 11-08-2005 22:16

do 20 lvla Darashia potem ankh :)

Grundos'clubbaser 11-08-2005 22:25

Port Hope?
Totalna głupota, nie wiadomo gdzie jakie są potworki, i tarantule, które mogą być zabójcze, sa prawie wszędzie na skraju mapy(wiem zwiedzałem).
I terror birdy... to samo, te respy są wszędzie, port hope jest tylko i wyłącznie do rozluźnienia się na dużym lvlu.
Chyba że idzie o hunty w grupie, wtedy to tak..

John The Killer 12-08-2005 02:19

Sam jestem sorcem 26 lvl i mieszkam na darashi masz tam potezna doslownie jaskinie rootow na ktorych jest byczy resp a expa wbija sie momentalnie jak jestes zahartowanym graczem wbijesz tam ok 50 k. wxpa dziennie wiem bo sam to praktykowalem..

Rex Optimus 12-08-2005 10:46

Jestem sorcererem też mam PACC (28 lvl). Osobiście polecam wszystkie te krainy. Najpierw zaczynasz od Edron. Z bronią nie wiem jaką przypuśćmy Dragon Hmmer. Siedzisz na trolach i goblinach. Później na roty - polecam Darashie tam dobre rotowiska. Ale o wiele bardziej larwy w Ankrahmun. Zrobiłem 25 lvl w 3 godzinki super exp. przy larwach możesz z monkiem na scaraby pochodzić itp. Ogólnie larwy rox. Trzymasz się Daramy tam są Necromanci, DSy, Ghosty - - Tomby. Oczywiście głębiej Vampiry, Mumie bardzo fajny exp jak latasz z summonem.

Lord Of Knight's 14-08-2005 13:15

LoL

Ludzie czemu Wy wybieracie pod względem tego na jakim miescie sobie kupi domek po expowiskach...Hmm wiecie ja od tego nie wybieram..Dla mnie domki to kompletna strata kasy...Kup sobie domek za 600 gp czynszi stknie a nie za 1k itp...Na wyzszym levelu nie masz co z siankiem zrobic to ... sobie dżyźniesz domek za 200k i styknie :D

koolton 14-08-2005 15:02

zgadzam sie ! a wogole wez lepiej paladynem zacznij grać ! <joke> ;) Pozdrawiam :P

Hory portier 14-08-2005 21:28

ty sie lepiej zajmij robieniem mlvl bo jest troche kiepski :baby:
ale jak juz musisz expic to najlepsza jest darashia

Yoh Asakura 14-08-2005 22:04

Darashia,Darashia i do znudzenia Darashia...Najpierw bijesz rooty,potem możesz sobie iść na minotaury (są tam też guardy i bodajże archery).P wbiću 20+ lvl'a (jeżeli nie będziesz się czuł pewnie to 25+) idź na DS'y.A potem to już sam będziesz wiedział co,gdzie i jak :)

Karrith 14-08-2005 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hory portier
ty sie lepiej zajmij robieniem mlvl bo jest troche kiepski :baby:
ale jak juz musisz expic to najlepsza jest darashia

powiedz mi po co cwiczyc mlvl?? jesli bedzie rpzez ten czas expil na rotach, to mu mlvl tak samo bedzie szedl jakby stal pod dp/domkiem/innym pztem, a w dodatku zdobywa troche expa i lootu...i ty "cwiczac" mlvl pod domkiem bedziesz mial taki sam mlvl jak ktos kto expil przez ten czas i mniejszy lvl...wiec jest to zupelnie nie oplacalne, chyba ze masz problemy z laczem/nie chce ci sie expic..

Sz#sz# 15-08-2005 05:17

Każde miasto ma swoje wady i zalety.
Ank- fajnie się expi, ja tam mieszkam ponieważ tam expie ;) | Ale z obserwacij uważam że najlepsze miasto dla pallka

Edron- Miasto dużych możliwości do 20 lvl przyjemnie się expi na goblinach i troach | Ale wg najbardzej nadaje się dla knajtów

Darma - Miasto dla magów i druidów wspaniałe roty, mino z możliwością szybkego expa ( gfb + niewidka ), i wielkie tereny z nieumarłymi ( to co magiczne istoty lubią najbardziej )

To są moje przemyślenia każdy ma swoje, najlepiej pozwiedzaj i tam gdzie się zdecydujesz expi, kup domek, ale nie wariuj licytując 1 dnia, poczekaj i poglądaj, bo zły wybór to tylko problemy :|

pzdR

BolczyK 16-08-2005 17:51

Ja z własnego doświadczenia polecam:
Level 8: Edron > trolle
**Po kupieniu: dragon shield + fs / dh / knight axe**
Darashia >rotwormy
Ja tak nabiłem czilałtowo 20 level moim druidkiem ^^
A z rotów kasa jest cudowna (kasa + lootbag).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38.