![]() |
Jaki typ serwera jest najlepszy?
Mam do was pytanie. Jaki typ serwerów uważacie za najlepszy?
Ja osobiście uważam , że dla postaci Magicznych (Sorcerer , Druid) najlepsze są serwery Non-PVP. Ponieważ sam gram magiem , przeniosłem się w końcu na tego typu serwer. Sytuacja typu : Robisz runki na cypelku daleko od carlin , cieszysz się z kaski za robiony bp hmm , a tu przychodzi high lvl Paladyn , i zanim się ruszysz widzisz "You are dead"! Knight i paladyn natomiast są przyzwyczajeni do serwerów pvp , gdyż szybko expią , nabijają skilla , kupują uhy i nikt nie podskoczy z low-lvl. Ja uznaję Wyższość serweró typu Non-PvP. Natomiast kompletną głupotą jest świat typu PvP-Enforced - zupełna strata czasu. Piszcie więc , jakie serwery wy wolicie. Liczę na ciekawą , dogłębną dyskusję , więc jak co , to temat do zamknięcia. Edit : Zaletą serwerów Non-PvP jest też to , że są bardzo puste! |
... a grałeś kiedyś na pvp-en ?? , bo ja bym nie grał gdyby koledzy nie grali , mówili "będzie fajna zabawa , będziemy uciekać" , no i doczłapali do 12 lvli i im sie znudziło wkółko ginąć , a ja miałem szczęście osiągnąć 20 lvl pallem , ale mi sie gra znudziła jak mnie berserker zabił na voc quest (nikt nie wiedział jak trzeba dojść i szliśmy gdzie popadło :P) ... pvp-en nie jest taki straszny , dużo osób sie przyzwyczaja i nawala się tam na chama afkerów , a innych zostawia w spokoju (carlin wyjątek , ciągle mass-pk) ...
|
Na czym polega server pvp-enforced?Wiem, ze na pvp mozna sie zabijac i grac normalnie, a na non pvp nie da sie zabijac?A na czym polego server pvp-enforced?
|
@Tibio-Gracz
0sec exhaustu czyli zabijasz demona w 4 sekundy , nie ma banisha za zabijanie ludzi , brak systemu czaszek @topic Ja preferuje e-pvp , afkowanie konczy sie najczeciej deadem po 2 minutach wybicie sie nie jest trudne jak sie co robic ja np. wczoraj zrobilem knighta i tera tylko trenie 12 lvl 45/45 0 deadow mam itp . E-pvp najlepszy jest dla ludzi co maja pacc wtedy sprzedasz od 8 lvl - 25 lvl na darashi\edron i expisz nikt cie raczej nie zabije bo boi sie hunta\rooka , potem to robi sie male pg i od 40 lvl masz respect i nikt ci nie podskoczy |
Cytuj:
@topicc Ja gram pallem i najbardziej mi odpowiada pvp, nie ma wielu pkrow na wyszych lvlach czyli mozna soe spokojnie przebic przez te pierwsze dni na mainie, na h lvlu mozna powojowac :P, jeśli ktos ci cos zjuma lub wyzwie cie mozna go zabic(gdy sie ma protectora hlvlowego praktycznie bez ryzyka) :P |
PVP rules
Hm wedlug mnie najlepsze sa pvp xD ...to jest mniej wiecej tak : zdobywasz 8 lvl idziesz na maina xD chodzisz sobie taki uwazany za n00ba ;] i nikt nie chce cie zabic bo szkoda unjusta na takiego z ktorego wyleca MAX brass legsy xD no od 15 lvl moze cie ktos zabic ( oczywiscie wczesniej tez o ile ktos jest nupkiem ;] ) wiec przez pierwsze kilkanascie dni na mainie trzeba skillowac az lvl 15 sam wskoczy a wtedy na extra skillach ciezej bedzie cie zabic ;) ) zdobywanie h lvlu na pvp nie jest trudne xD to tyle narks glosuje na pvp ;)
|
Non-pvp, to serwer dla lamuchów. 90% grających tam to ludzie którzy nie radza sobie z PVP, a jesli sobie nie radzą, niech nie grają. Pvp-en, był by najlepszy, gdyby nie był nastawiony na zabijanie w celu zdobycia doświadczenia. Dlatego wybieram pvp. A najlepszym serwerem był by serwer pvp bez czaszek, bo ten system śmierdzi.
|
Cytuj:
A moze dla osob ZNUDZONYCH "liwordaj'em", "hunded in majn nuup". Moze po prostu nie chca znow marnowac chara na glupie wojny "pol vs swe" albo o panowanie na servie? Moze po prostu jako mlodzi gracze zaczeli na non-pvp i szkoda im charow? Moze po prostu juz im sie nie chce grac na pvp? (powtorzenia "moze po prostu celowe :) ) Cytuj:
Cytuj:
Do tej pory gralem na pvp magiem i mi sie dobrze gralo. Teraz zrobilem knighta na non-pvp i tez jest dobrze. Mi to wszystko jedno byle bylo z kim pogadac. Kazdy serv ma swoje wady i zalety. |
Głosuje na PvP , jest luz , rzadko widzisz pk (zależy) , a jak cię ktoś wkurzy to możesz mu walnąć ;)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:33. |