Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Connot connect to the game server. HELP!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4566)

Yakuza 10-04-2004 10:57

Connot connect to the game server. HELP!!

Mam probelm z logowaniem.Wpisuje login i haslo wybieram postac i po chwili pisze:
Connot connect to the game server.
Error: connection timeout.
Form more information take a look at FAQs in the guide section at www.tibia.com.

A wogole to nie moge wejsc na www.tibia.com a na inne strony normalnie wchodzi.
POMOCY!!

Gimlos 10-04-2004 12:05

przenioslem do inne
mam dokladnie ten sam problem, nie moge wejsc na www.tibia.com i niemieckie serwy ( na amerykanskie moge :/ )

Warli 10-04-2004 12:27

Hmm mam podobny problem, wczoraj o 23 jeszcze moglem grac, ale dzis po wpisaniu loga i passa nie laduje mi sie lista charow tylko connectio timeout, ma ktos jakis pomysl jak na to zareagowac? :/

Bebilon 10-04-2004 14:09

Mi amerykańskie dzialają i nawet loguje sie za kazdym razem za pierwszym razem 0.o
Ale ja che secure -.-

Chojraczek 10-04-2004 17:53

Ej a jakie macie windowsy i na waszych serwerach sieciowych jakie sa... bo u mnie jest 98 na serwie i na kompie i wchodzi mi na hiberne a u kolegi jest xp i nei wchodzi... nie wiem co sie dzieje ale moze to to :( ja w kazdym razie moge pograc na hibernie :D

Jedi 10-04-2004 19:29

Burp... Mi tam wszystko działa i mam windowsa xp (system nie ma nic do rzeczy), a grałem od rana. Czyli problem dotyczył tylko części graczy. Może to wina numerku IP albo coś...

Dr. Omader 11-04-2004 01:22

Prosze o nie pisanie w kołko tylko txt: mi tesh nie działa. Napiszcie dokładnie jaki macie łącze i skąd jesteść to może da sie dojś do jakiś wniosków.

P.S. Dzisiaj specjalnie się logłem żeby to sprawdzić i mi wszystko chodzi. Śmigam na neo.

Monoskar 11-04-2004 02:54

Dobra, wnioski są takie:

->Win XP Prof (bo wcześniej widziałem coś o SO)
->stałe łacze (40kB/s)/osobe w sieci lokalnej
->Czeladź woj. Śląskie
->nie mogę wejść ani na Hibernę ania na Titanię
->problemy z logowaniem były przez cały dzień, potem na chwilę miałem komunikaty "too many players online..." a teraz znowu dostaję msg "...connection timeout"

nie wiem co jeszcze mogę wywnioskować, ale na servy Call of duty też nie mogę wejść ?(
Jakaś dziwna ta noc...

Yakuza 11-04-2004 07:59

Elbląg a dostawaca to Vectra 128kB/s

Real Finuko 11-04-2004 08:04

>Stałe łącze przez kablówkę:
>Operator D@miNet
>Miasto:Radom
>Przepustowość łącza:512kB/s
Co się dzieje?????

ZaleS 11-04-2004 09:08

=>Win 98/SE
=>stałe łacze (128kB/s)/osobe w sieci lokalnej (Astra)
=>Piła Woj. Wlkp.
=>nie moge wejsc na Niemieckie servy
=>sprawwa wygląda tak:
przed wczoraj grałem se normlanie rano ok. 9.00-13.00
i wieczorem od 21.00 do 24.00 wtedy wlasnie wywaliło mnie z gry i "...connection timeout" , rano następnego dnia miałem to samo i dopiero ok. gdziny 20.00 wszedlem i gralem se na legalu do godziny 24.00. Gdzie znowu ten sam problem wywaliło z gry i cały czas "...connection timeout"
dziś rano ten sam problem...
niektorzy kumple z innymi netami mogą se spoko grać :rolleyes:
nie mam pojęcia co jest ~~

Spider 11-04-2004 09:24

Witam. Prawdopodobnie wszyscy jestescie (ja tez :P) z tej samej sieci kablowej... i nikogo innego to wina jest jak providiera/administratora naszej sieci.. popsrostu zablokowal na sieciowym firewallu adresy storny tibii i nie wiem.. portow chyba do niemieckich serwerow. Poniewaz z amerykanskimi mozna sie laczyc. Stalo sie to juz nie pierwszy raz w kablowce, wiec wystarczy do nich zadzwonic i powiedziec co maja odblokowac.

Ooops. teraz zauwazylem, ze nie tylko Astra ma problemy :P czyli wieksze prawdopodobienstwo "winy" ma providier (nasza kochana TP SA) i oni gdzies na swoich zabezpieczeniach zablokowali "niemcy".

Pisal AfR, nie jebac mi Guhava :P

Wesolych Swiat.

Real Finuko 11-04-2004 10:03

Może to prawda, ale jakoś nie widze, żeby zadzwoniła jedna odoba i dali nam grać:P.Trzeba coś wykombinować.
Dziś mam zadzwonic do biura obsługi klienta, co mam zapytać????

Gimlos 12-04-2004 17:31

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez lokusus
Mi też Tibia niechodzi ;(

Powinni coś napisać , powiadomić , że niechodza niektóre konta i kiedy to się skończy ....
nie chodzi tu o konta, bo koledzy sie na moje konta logowac moga, tu chodzi o co innego :/

kruger 12-04-2004 22:17

Mam problem ten sam Error:Connection Timeout rozmawialem z Cip (chyb to byl) i postawil mi sprawe jasno ze UZYWAM TIBIE PROXY ( TibiaPW) prawda uzwam ( dla nie wtajemniczonych slyzy do szybkiego logowania) i powiedzial ze to wina tego programu i zapadla potem ciszzzaaaaa... wiec nie pomoge ale moge doradzic by wypieprzyc TibiePW i logowac sie normalnie

Drecon 12-04-2004 22:38

To chyba nie w tym tkwi problem. Ja nie uzywam tego a mam podobne problemy. Poza tym gdyby, ten program blokował dostęp do gry to nie byłoby okresów, gdy mozna grać i mógłbyś wejść na stronę główną tibi.
Moim zdaniem zapewne za duzo osób korzysta w netu przez okres świąt i możliwe że providerzy coś zrobili. Jutro, a na pewno w środę będzie można potwierdzić albo wykluczyć taką możliwość.

Jestem z Łodzi. Net mam podłączony przez łódzką sieć tv. kablowej Multimedia. Win. 98. Łącze 128kb/s. Moi koledzy podlączeni do netu przez Multimedia też mają ten problem.

Elyas 21-05-2004 18:52

mialem cos takiego i wiecie co zrobilem ?
proste
przeinstalowalem tibie nic nie dalo
przeinstalowalem windowsa DALO i dzialalo
mowie wam przeinstalujcie windowsa

Pinitotka 28-06-2004 19:39

JAKIE Trzeba mec połączenie zeby grać w TIbie

Ja mam połączenie 46666 bps/s i mam wykupiony pakiet od 15-21 neta (JUnior), a moim dostawca jest DIALOG(bez reklam). I nie moge grac w TIBIE POMOŻcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moje gg 6180499 ;(

Dawid_99 16-08-2004 14:22

Ja mam gorzej

Ja wpisuje haslo i numer a tu mi pisze ze connection refused i all login servers are closed

Akro Lome 18-03-2005 21:36

Ten sam problem

[quote=Yakuza]Mam probelm z logowaniem.Wpisuje login i haslo wybieram postac i po chwili pisze:
Connot connect to the game server.
Error: connection timeout.
Form more information take a look at FAQs in the guide section at www.tibia.com.

Ja niekiedy wchodze do tibii ale po pewnym czasie mnie wyrzuca i pisze to samo ;(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:43.