![]() |
soul points - do znudzenia o tym...
a więc użyłem magicznego szukaj i nie znalazłem tego co mnie interesuje. czy ilość xp które daje monster ma wpływ na ilość sp które mi odrosną lub czas przez który będą one odrastały ( to to samo ale tak żeby było jasne). chodzi mi to np o róźnice między zabiciem rota a slima. ma to jakiś wpływ?
|
Nie, musisz poprostu zabic cos co ma tyle samo albo wiecej expa niz twoj lvl. Ilosc nie robi roznicy.
|
zasada dzialania soul points-ow jest taka:
aby wogloe one dochodzily musisz zabic potworka, ktory daje tyle expa co twoj lvl lub wiecej (np. jak masz 20lvl musisz zabic trolla zeby dochodzily). predkosc dochodzenia soul points-ow jest nastepujaca: FACC - 1 soul point co 2min. PACC - 1 soul point co 1min. Promotion - 1 soul point co 15sek. Ja osobiscie uwazam ze soul point-y sa dobrym pomyslem. niestety sa dobrym pomyslem tylko dla posiadaczy promocji. ale ja sie z nich ciesze bo za 2dni bede mial pacc a tym samym promocje ^^ @EDIT: zapomialem napisac ze soul point-y maja jescze jedna zalete. dzieki nim czeny ronow zdrozaly (np. SD z 4.5k za 1bp do 5.5-6k za 1bp [z innymi runami jest podobie]) |
Soul in Bed ?
A ja mam takie jedno pytanie do Soul Points ! Czy jesli spie w łóżku to Soul mi dochadzą ?? czy wtedy dochadzą jak wcześniej expiłem ??
|
Pytanko
Ja tez mam pytanie - czy jezeli zabije potworka ktory ma wiecej exp ode mnie a ja mam np. 76 SP to mi sie zregeneruje SP do konca?
|
Moje odpowiedzi:
Cytuj:
Cytuj:
EDIT: To mój tost nr 180 :cup: !! Jeszcze nieduży, ale już może być :) ... Pozdro 4all!! |
@jacaman ( a nie jataman?? kiedyś było coś takiego.... ;P )
Cytuj:
http://www.forum.tibia.pl/showthread...dnawianie+soul |
Cytuj:
Cytuj:
|
Ale sobie posta nabiłeś...
@slimacek:
No i po co to piszesz?? Ten twój post to zwykły offtopic :topic: ... Ja naprawdę nie lubię błędów na forum i to raczej nie wada... A to, że napisałem "tosty" zamiast "posty" to po prostu tak dla jaj :p ... I liczby moich tostów też się nie czepiaj, bo ja nie nabijam ich masowo i poza tym mam jeszcze dosyć krótki staż na forum... |
Cytuj:
-Zamknij sie Yoda i jedz swojego tosta |
close topic plx bo tu dyskusja się zaczęła o jedzeniu a nie o soul pointach o których zacząłem. Jak dla mnie close topic.
|
Cytuj:
Wraz z wzrostem cen run knighci i paladyni podnoszą ceny item. |
@up Taaa z tym sie zgodze na mojego wymarzonego b roba tera musze miec ze 20k wiecej-.- Wielu druidow ostrzylo se zeby na tym update i deklarowalo ze beda sprzedawac uhy po 3.5k tylko co im to da skoro ceny itemow i tak poszly w gore dzieki tym pieprzonym kutwom
|
powodzenia dla tych druidow co chca BP UH za 3.5k sprzedac. przeciez w sklepie sa po tyle. a jesli chodzi o ceny item-ow to onezdrozeja. lecz mi to specjalnie nie przeszkadza, gdyz jezeli przed update chcialek kupic np. b robe to musialem zrobic ok. 5 bp SD a teraz jezzeli cena by podskoczyla do 30k to nadal robie ok. 5bp sd bo ida teraz po 6 an nie jak wczesniej po 4.5k
PS. ja mialem farta bo kupilem b robe po update (po 2 dniach) za jedyne 19k (swiat Solera ^^) |
@All macro and MC druids
Nawet mnie nie wkurzajcie, pomyślcie ludzie, którzy odpalali na macro i MC 10 druidów, high lvle też muszą żyć. Druidy cwane podwyższą ceny run, a high lvl nie da się i podwyszy cenę loota. -.- Pokaże wam to na RL przykładzie (chyba wiecie co to jest RL, no chyba, że jesteście tak uzależnieni, że nie widzicie świata poza Tibia): Paliwo drożeje (obecnie 4,5 zł). Przed podrożeniem (2.5 zł - 3 zł za litr) masło kosztowało 2 zł, lecz po zdrożeniu kosztuje nawet 4-5 zł. Więc ci co ropę sprzedają to są cwani druidzi, korzystają z okazji, a ci co masło sprzedają to są high lvl którzy muszą podtrzymać obroty firmy i zmiejszyć straty. Ktoś nie rozumie? -.- |
No to teraz musze tylko zrobic druida na swojim koncie ;d dobic mu 20 lvl kupic promocje i jakies uh`y wpadna za free ;d. Szkoda tylko ze niebede mogl w tym czasie skillowac :<. Ale przy tych cenach to chyba tak bedize latwiej ;d
|
-.-
Mnie nie przeszkadzało jak był druid na 8 lvl i miał np.18mlvl!Soul Poinst wprowadzono tylko po to ,aby dać następny powód do kupienia pacc!To równie dobrze knight na 8 lvlu co ma sword fighting na 50 to też oszustwo?!?!
Pewnie niedługo skille będą paccom rosły 4 razy szybciej niż darmowym accountom :D! |
Soulpointy sa zabezpieczeniem przed Uh-makerami. Skoro żeby zrobić UH'a potrzeba zabić 1stworka to też trzeba zdobyć exp...
Druidzi zaczną zodbywać lvl'le... w końcu |
Dobrze że ceny zdrożaly dobrze żę są soul pointy :] Tibia jest cięższa co nie ?? Ktoś wymiękka niech przestanie grać yhhh proste ;) gra staje się coraz trudniejsza :) I myśle że ten update to nie koniec podwyższenia poziomu gry :confused: no to all
|
Cytuj:
Może to zawali twój swiatopogląd ale h-lvlowy sorc/druid musi zużyć na lvl więcej run niż knight/pall. ;p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:13. |