Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Keyloggers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=46079)

Writher 13-08-2005 21:57

Keyloggers

Wątpię, ale mimo tego pomyślałem sobie, że zapytam.
Tak sobie pomyślałem, ze do logowania sie bede używal Klawiatury ekranowej dostepnej w Akcesoriach. Czy to może zmieniejszyć szance hacka choćby o trochę? :confused:
Edit:
A moze cos takiego?
qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm1234567890
Robimy alfabecik w edytorze tekstu i kopiujemy literka po literce? :confused: :p

BolczyK 13-08-2005 22:14

Jeżeli wiesz że masz keyloggera to jak najbardziej pomoże (chyba że ktoś napisał loggera który zapisuje ekran + ruchy myszki :o )
I tak proponuje nie używać mc, tbi i reszty syfu. Jak lubisz hacki to rób je sam :P

Writher 13-08-2005 22:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BolczyK
Jeżeli wiesz że masz keyloggera to jak najbardziej pomoże (chyba że ktoś napisał loggera który zapisuje ekran + ruchy myszki :o )
I tak proponuje nie używać mc, tbi i reszty syfu. Jak lubisz hacki to rób je sam :P

Wszelkie macro oczywiscie odpadaja! A jesli ktos ich uzywa i dostanie hacka to mu tak dobrze! :evul:

BolczyK 13-08-2005 22:23

No własnie. Czyli jeżeli nie używasz to masz 10% szans na loggera. Wystarczy surfować po necie z głową (nie klikać YES aby wejść na stronę itd.) Ale jeżeli złapiesz logusia to klawiatura ekranowa pomoże 8)

Palooh 13-08-2005 22:36

Hie, bajer, masz pomysły gościu :P Też tak zacznę robić. Zasłuzony puchar dla Ciebie :P :cup:

Writher 13-08-2005 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Palooh
Hie, bajer, masz pomysły gościu :P Też tak zacznę robić. Zasłuzony puchar dla Ciebie :P :cup:

Wlasnie najpierw tez tak sobie pomyslalem, ale przeciez gdyby to chronilo to by wszyscy tak robili. A jakos nie robia. :confused:

Palooh 13-08-2005 22:45

No ale Ty widocznie wpadłeś na ten pomysł jako jeden z pierwszych (czytaj. byłeś w pierwszym milionie:P) Opatentuj to :P

Writher 13-08-2005 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BolczyK

Teraz tak sie przyjrzalem. Ekran i ruchy myszki?! Ruchy myszki? No nie chce sie wymadrzac, ale wg mnie cos takiego nie ma szans na istnienie. Ekran? Sa spyware robiace rzuty, ale zeby loggery?! A poza tym i tak to by nic nie dalo przy wpisywaniu przez klawiature ekranowa.
JE SIE NIE MADRUJE GADAJAC BZDURY, JA MOWIE CO MYSLE I NIE JESTEM INFORMATYKIEM

veggie 13-08-2005 23:10

Ja mam co do tego watpliwosci ... Keylogger niby wyciaga rozne rzeczy wpisywane do komputera. Mysle, ze nie ma roznicy, czy sa wpisywane za pomoca klawiatury, czy za pomoca jakiegos programu. Bo w takim ukladzie dawanie hasla: ctrl + c z jakiegos pliku i ctrl + v do okienka na haslo tez by uniemozliwialo schackowanie ...

grzysztof 13-08-2005 23:13

w wiekszosci wypadkow takie cos nic nie pomoze bo sa nooblogery i keylogery, nawet jesli w przypadku tych 1 twoj sposob by cos dal to 2 przypadku to tylko bedzie strata czasu, a jesli ktos juz zrobil tak sprytnego keylogera abys bez uzywania mc, bootow i innego scierwa go zalapal to napewno dopracowal go w najwyzszym stopniu. Tak wiec dodatkowe utrudnianie prostych czynnosci nic Ci nie pomoże.

Writher 13-08-2005 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez veggie
Ja mam co do tego watpliwosci ... Keylogger niby wyciaga rozne rzeczy wpisywane do komputera. Mysle, ze nie ma roznicy, czy sa wpisywane za pomoca klawiatury, czy za pomoca jakiegos programu. Bo w takim ukladzie dawanie hasla: ctrl + c z jakiegos pliku i ctrl + v do okienka na haslo tez by uniemozliwialo schackowanie ...

Tez tak mysle. Ale co do ctrl+ to sie nie zgadzam, bo i tak trzeba bylo gdzies to wpisac.

Knight Simon Dark lord 13-08-2005 23:16

ja mam pytanko z kąd można załatwić takie cacko bo ja mam wina 98se i w nim nie ma takiej opcji

veggie 13-08-2005 23:17

@upup

Tak, ale wtedy tego pliku nie edytujesz i mozesz miec wpisane to pol roku temu, a keyloggera zalapac wczoraj ;]

Writher 13-08-2005 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez veggie
@upup

Tak, ale wtedy tego pliku nie edytujesz i mozesz miec wpisane to pol roku temu, a keyloggera zalapac wczoraj ;]

No chyba, ze. :] Ale chyba tu mamy kryptoreklame upup'u! B)

Dobra, moze to nie jest śmieszne, ale chociaz próbowalem. :confused: ;)

BolczyK 13-08-2005 23:25

No może to nie zdać egzaminu. Ale czy taka ekranowa klawiatura działa jak zwykła? Mi się wydaje żę to troszkę inna sprawa. Bo tam się myszką klika a nie naciska klawisze. Jak ja zainstalowałem program szpiegowski na kompie, to zapisywał wciśnięte klawisze, ale jak używałem klawiatury to ni huhu.

Angel of Death 13-08-2005 23:26

Wydaje mi się że nie ma różnicy czy wpisuje się hasło na zwykłej klawiaturze czy na klawiaturze ekrenowej, keylogger i tak je "złapie" bo w sumie komputer nierozróżnia <chyba> czy piszemy ze zwykłej klawiatury czy z ekranowej. Co do tego czy keyloggery przechwytują hasło skopiowane i wklejone do okienka tibi - keyloggery poprostu zapisują zawartość schowka <pamieci zapisującej skopiowany np. tekst>. Jesli rzeczywiście zwykły keylogger by nie wyłapywał hasła wpisanego z klawiatury ekranowej <w co niestety wątpie> to rzeczywiście to dobry sposób by się ustrzec hacka.

Wicker Men 13-08-2005 23:30

Hehe a ja mam najlepszy sposób na usuwanie keyloggerów. Przeskanuj sobie dysk programem Ad-aware lub innym :) :p

veggie 14-08-2005 00:30

Taaa, Ad-Aware jest niezle tylko z tego co mi sie wydaje to moja stara wersja juz stracila swoja swiezosc,a nowy niestety sporo kosztuje :<

Dobrym programem z tego co pamietam jest jeszcze Spybot Search&Destroy - i jest darmowy

Kajzer 14-08-2005 02:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Angel of Death
Wydaje mi się że nie ma różnicy czy wpisuje się hasło na zwykłej klawiaturze czy na klawiaturze ekrenowej, keylogger i tak je "złapie" bo w sumie komputer nierozróżnia <chyba> czy piszemy ze zwykłej klawiatury czy z ekranowej. Co do tego czy keyloggery przechwytują hasło skopiowane i wklejone do okienka tibi - keyloggery poprostu zapisują zawartość schowka <pamieci zapisującej skopiowany np. tekst>. Jesli rzeczywiście zwykły keylogger by nie wyłapywał hasła wpisanego z klawiatury ekranowej <w co niestety wątpie> to rzeczywiście to dobry sposób by się ustrzec hacka.

ohh boy...
sama nazwa wskazuje key loger program zapisujacy logi czyli to co WSTUKASZ NA KLAWERCE ten program zapisuje wszystko a zadaniem hackera jest przejzenie stosow rozmow z gg czatow i to co przypomina haslo tibii sprawdzic czy dziala, keyloger nie moze zapisywac klikniec myszką bo niby co to da? jezeli bylo by widac co wpisujemy w pole z passami to odpowiedni program moglby robic screena po kliknieciu myszka np 15 razy, ale w polach widac same gwiazdki, pozatym haslo moze byc jak 7 tak i 15 znakowe wiec takie rozwiazanie puscilo by wszelkie hackowanie z dymem, i co bys na kompie nie mial to nie dostalbys hacka.

L3viatan 14-08-2005 12:16

Numer + haslo zapisac w pliku textowym i potem po kolei kopiowac do loga wtedy klawiatura zapamieta kombinacje ctrl+ x ctrl+ v

Polecam avast jako antyvir Norton wykryl mi wprawdzie keyloggera ale nie mogl go usunac musialem go recznie wykasowac:|

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:05.