![]() |
Kilka pytan :D
Witam, nie umieszcze tu zdjec, ale chce zapytac o cos dot. tego tematu ;)
Otoz czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak przenisc zdjecia z aparaciku na kompa? jakich programow uzyc itp. jestem kompletnie zielony jesli o to chodzi, mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto nie wyzwie tego tematu i nie powie zebym spie ekhm...:), przydadza sie kazde instrukcje :D |
W moim kompie sytuacja jest prosta. Łączysz kablem usb kompa i aparat[chyba usb] i windows sam odpala kreatora.
|
Hmm wnioskuje że chodzi ci o aparat cyfrowy... ja nie mam owego ale wydaje mi sie że za pomocą złącza USB <tak tam kabelek> a jezeli to aparat fotograficzny to tylko skaner...
|
o cyfrowy chodzi naturalnie, skad wziasc kabelek usb? jak wyglada? czy jak kupywalem kompa to moglem go dostac? bo mam tam jakis ale nie wiem czy to ten :D
|
kabel USB zwykle jest czarny niezbyt długi < nie ocenie na oko> ma 2 podobne końcówki można go kupic w kazdym elektronicznym sklepie <tani ale obecnie nie pamietam kilka gp xD> prawdopodobnie każdy jest dobry
|
Hmmm
Wlasnie widze po tym poscie no ale wystarczy miec USB i aparat cyfrowy podlaczasz kabelek do aparatu i do kompa potem wchodzisz na moj komputer i masz dysk wymienny i masz zdiencie pozdroo all
;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) |
Tam mam taki ze 20 cm z (zyltymi) identycznymi albo prawie identycznymi koncowkami, mam xp, jest tam jakis program podstawowy do obrobki zdjec? samo mi sie odworzy jakies okienko?
|
Hmm ostatnio coś tam kolega robił jak u niego byłem to jakis kreator aparatu sie włączał nie wiem podłącz i zobacz moze byc tak jak wyżej ziomek pisał że pojawi sie dysk wymienny <tak jest u mnie z odtwarzaczem Mp3>
|
Razem z aparatem masz kabel :|
Specjalny do danego modelu. W XP podlączasz i włączasz aparat i eksportuje zdjecia ... All Ewentualnie ikonka pojawia sie w moim komputerze (znaczy w twoim) |
Ja akurat jeszcze mam program Kodaka, który ułatwia sprawę.
A tak to łączysz się przez kabelek USB. |
...
..........
|
.....
Do Mojego aparatu dołączony był kabelek USB....
Do każdego jest on dołanczany wiec poszukaj...:) Jeśli chodzi o program , owy również powinien być dołączony do aparatu ;) Mam nadzieje , że Ci pomogłem :P Powodzenia w karierze fotografa ..... :cup: |
hehe dzieki wszystkim, mam nadzieje ze zrozumialem;), przydala mi sie wasza pomoc dzieki naprawde ;)
|
Cytuj:
podlaczasz i wykryje ci aparat jako dysk kopjujesz lub wycinasz zdjecia i wzucasz na komputer - proste |
Przez kabalek USB...jezeli uzywasz systemu 98/ME/2000 to po podlaczeniu w oknie dialogowym Moj Komputer powinna ci wyskoczyc ikonka "Dysk Wymienny (E: )". Wchodzisz... i tam masz fotki...
A co do programu to powinienes go dostac razem z Usb w opakowaniu aparatu :D Ps. Tak przynajmniej jest w mojej Konice B) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:09. |