Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Magic Rope -.- (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=46259)

Premm 15-08-2005 13:00

Magic Rope -.-

Eh... od kad wprowadzili uptade, dodajac zmiane zachodzaca w ropowaniu, czar Magic Rope stal sie prawie zbedny...

Popatrzcie to z takiej perspektywy... Wczesniej Magic Rope dostepny dla paccow (i nadal jest) byl bardzo przydatnym czarem, gdy zeszlo sie do dziury mozna bylo latwo pozniej wyjsc, jedynie puszczajac go... A teraz? Jak zejdziesz na dol to mozesz sie wyropowac sam bez problemu, pomijam fakt ze mozna sie ropowac samemu stojac na dziurze, nawet jak sa tam rzeczy czy tez inny potwor... Mozna powiedziec ze zamienili to niby taka dziurke jak na zwykla drabine, bo przeciez tam mogly sie znajdowac inne rzeczy pod nia, jakis "monster" czy tez nawet ty sam-.-

HM.... dosc dlugo sie wypowiedzialem;P mowiac krotko i stresciwie ten czar jest teraz absolutnie zbedny (chyba ze nieposiadasz takiego przedmiotu jak "rope").

@offtopic1:
Nie wiedzialem gdzie zalozyc ten temat, zatem umiescilem go tu bo ma jakies powiazanie z czarami;)
@offtopic2:
Wybaczcie za moje slownictwo..

Dragu 15-08-2005 13:11

dla sorkow nadal wazny czar lina wazy 18 oz wiec zawsze cos iles runek sie zmiesci

Premm 15-08-2005 13:28

Ehh... w takim razie niebiorac "oz." pod uwage? Sadze ze raczej malo istotny wtedy ten czar;/

Fala 15-08-2005 13:37

Co zrobisz gdy zejdziesz w dziure a tam dookola 8 np. guardów?

Biorac pod uwage twój poziom inteligencji sadze ze nawet sie nie domyslisz zeby uzyc czaru "Magic rope".

tasamko 15-08-2005 13:54

Fala za to Ty grzeszysz inteligencja buhaha bys sprawdzil chociaz ze stojac na dziurze i bedac otoczonym przez potwory da sie samemu ropnac.Bosh co za ludzie ;/

Bia!y 15-08-2005 13:56

Ta.. Jak przedmówca 8 guardów w kopalni schodzis i klapa.. Każda sekunda się liczy, lepiej jest użyc Magic Rope z hot keya, niż stracić cenne 2 sekundy na użycie zwykłej liny. Wiele razy Magic Rope uratowało mi tyłek :)

Premm 15-08-2005 14:00

Ololz. Ty chyba niezrozumiales mnie zabardzo maly czlowieczku ;P
Juz powiedzialem wyzej ze ten czar jest zbedny, no chyba ze ktos strasznie potrzebuje cap'a to bedzie uzywac tego zaklecia zamiast normalnie siebie ropowac-.-

Wtedy bym urzyl rope'a nie?, niemam pacca, zatem niemam czaru Magic Rope, heh proste;).

I czemu Guardow? moga byc to np: Trolle, ktore mi kiche zrobia pfrr.... (wiedziac jakie nosze eq).

Kierowalo sie to do Fala'i

@Bia!y

hm... Tak samo mozesz zejsc na dol trzymajac pod soba przygotowany rope'a, nie?

morwi 15-08-2005 14:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Premm
Wtedy bym urzyl rope'a nie?, niemam pacca, zatem niemam czaru Magic Rope, heh proste;).

ta, a zanim bys uzyl to bys juz nei zyl-.- a tak jak masz na hotkey(przynamniej ja tak mam >.>) masz wieksza szanse na przezucie...

tasamko 15-08-2005 14:16

no jesli dla was wejscie z przygotowana do uzycia lina to dłuuugi czas to gratuluje reflexu :D mi to nie zajmuje zbyt wiele czasu...moze czas zmienic gre i przezucic sie na szachy? ;) powiem wiecej na crus helmet sprawdzalem najtem dol wlasnie tym sposobem i bylo duzo guardow na jednym z poziomow i nie narzekam

Premm 15-08-2005 14:38

Oh nie-.-
Wy nadal nierozumiecie-.-
Poprostu z "lina" jest tak:
Jak chcesz zejsc na dol musisz sie przygotowac, mianowicie kliknac lewym lub prawym przyciskiem myszki na rope'a, nastepnie najezdrzasz myszka pod swoja postac i dopiero zlazisz gdy i zejsciu klikasz pod siebie, proste?

Tak samo jest z magic rope'em:
Masz przygotowany czar i jak zchodzisz wystarczy kliknac enter i juz -.-omg chyba ze masz automatyczne wlaczanie danego spella to masz reke nad tym hotkey'em gdzie jest umieszczony ten czar -.-

Wydaje mi sie to bardzo proste ;P

emilok 15-08-2005 15:07

mozeliwosc tego czaru zostalu mocno ograniczone, jak i przydatnosc, ale o calkowitym bezuzytenstwie bym nie powiedzial, jeden nosi line, drugi nie, jedni sa w axie inni w swordzie, kwestia osobista

mro 15-08-2005 15:25

Niech CIP mi natychmiast odda 200qp za spella :F

Angel of Death 15-08-2005 16:02

Tak prawda tylko po co ten temat nie bardzo rozumiem ?
@Up Lol ...

SQsek 15-08-2005 17:33

Czar jest nadal przydatny, tylko CIPSoft zadbał trochę o FACCów.
1. Gdy chcesz wejść do dziury, rzucić gfb i szybko wyjśc to się przydaje magic rope.
2. Gdy idziesz po cialo po dedzie i zapomnisz liny to nie krzyczysz "rope plx".
3. Ja bym go zamienił na magic shovel, już mnie denerwuje noszenie łopaty :/

tasamko 15-08-2005 18:04

Cytuj:

1. Gdy chcesz wejść do dziury, rzucić gfb i szybko wyjśc to się przydaje magic rope.
jasne a exhausted ? -.-

Fala 15-08-2005 18:25

Proponowal bym juz zamknac ten temat, bo zachwile zaczna sie posty z prosbami na poradnik "Jak uzyc liny?"

Zalosne...

Solero 15-08-2005 19:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fala
Proponowal bym juz zamknac ten temat, bo zachwile zaczna sie posty z prosbami na poradnik "Jak uzyc liny?"

Zalosne...

zupełnie się z tym zgadzam zedycowanie nie potrzebny temat -;- kogo obchodzą, twoje problemy nie mów że ten czar jest bezużyteczny bo ja zawsze mam go pod hotkeyem

Premm 15-08-2005 19:56

Hyh, niechcialem sie klucic;]
No kk:P temat do zamkniecia chcialem tylko poinformowac :D

Woyas 15-08-2005 21:50

praktycznie nie ma teraz sytuacji żebyś wlazł i było 8 guardów wkoło ciebie bo potforki się ruszają kiedy po update wlazłem do minohell na full defie zdziwiło mnię, że nie ma żadnych mino koło mnie :S

Tuhamiid 15-08-2005 22:18

Huh a jak liny zapomnisz to dalej magic rope jest bez uzyteczny :>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:48.