![]() |
Uptime - konkurs
Hmm... jakoś ostatnio czytałem posty o konkursach na forum.
Wpadl mi do głowy jeden taki. Na sieciach irca ludzie bawia sie w jak najdluzsze przesiedzenie na kanale bez straty voice'a. Chodzi o to aby klient laczacy sie do sieci siedzial jak najdluzej na kanale. Czasami do zakonczenia konkursu trzeba poczekac pare tygodni. Na irc necie był to kanał #uptime z tego co pamiętam. Ale wracając do tematu. Skoro jakiś konkurs to może konkurs uptime'a :D Jak widzicie w mojej sygnaturce już mi się lekko nazbierało, ale nigdy nie przekroczyłem progu 5 dni (teraz są święta więc może padnie rekord :D) Aby ściągnąć programik pokazujący kilka info wystarczy że klikniecie na moją (albo kilku innych użytkowników forum) sygnaturkę. Przeniesie Was to do strony autora skąd można pobrać klienta. Na chwilę obecną mam 3 dni 9h. Ci którzy trzymają kompa włączonego, bezsensownie marnują prąd na SETI, bawią się w takie pierdoły niech się przyłączą. :D 0 nagród, just for fun :)) and let the best win |
Bez sensu mi sie wydaje , bo mi nie chodzi kanał IRQ i nie wiem o co chodzi ?(
|
Siedzisz tyle czasu i widać mocno ci sie nudzi. Szkoda czasu.
|
Eee, nie rozumiem? Chodzi o to, aby byc afk? I co co to daje? Mnie irytuje, gdy wchodze sobie na irca, patrze 15 osob, mysle: o fajnie, bedzie sporo osob do pogadania, a tam nikogo aktywnego nie ma :/
Re down: Fascynujacy konkurs! Wlacze se kompa, wyjade na dwa tygodnie i jak elektrownia nie wylaczy pradu, to wygram. I co mi z tego? Przeciez jak ktos ma wlaczonego kompa od 5 dni, to wiadomo, ze nie siedzi przed nim kilka dni. |
Nie chodzi o to zeby byc na ircu. Chodzi o to zeby miec tylko kompa wlaczonego.
Uptime - czas bez restartu komputera. Wyjaśniłem jak możecie informować o waszym uptime'ie. Wystarczy kliknąć na moją sygnaturkę co przeniesie Was do strony z której można pobrać programik. Pozwala on wyświetlać więcej info w sygnaturce. piosenka z winampa, zuzycie ramu, info o dyskach, wasze ip itp |
No wiecie chlopak chce zrobic konkurs kto bedzie mial wiekszy rachunek za prad wiec jak chce cos takiego robic to prosze bardzo:-) mOje zdanie - bardzo gl*** pomysl (canzura jest bo nie wiem czy to slowo nie jest przypadkiem zabronione ;) )
|
@up
nikt Cie nie zmusza do brania udziału. Nie pytam też o to czy Ci się podoba pomysł czy nie - mówiąc że jest głupi nic nie wnosisz. Jak sie nie przylaczacie to nie piszcie - mi sie nie podoba, nie bawie sie z Toba. Jak sie nie podoba to spox... zabierac swoje zabawki i do innej piaskownicy... a nie klepiecie sobie bezsensownych postow. Jak sie nie przylaczasz to sie nie wypowiadaj, proste. |
Heh i tak zwycieży Polin ze swoim nieśmieretlnym serverem... wątpie żeby dawał sobie taką sygnaturke z rożnych powodów. Ale dawno temu jak mówil to komp mu stał 22dni bez reseta to teraz już grubo ponad miesiąc będzie, dobrze mówie Polin?
|
ja ogłaszam konkurs na usera z najgłuszymi pomysłami na konkursy... i egg... zwycięstwo będzie Twoje na bank... zaskakuje mnie czasami hmm... błyskotliwość niektórych userów... ale włóżmy to między wiersze... pomysł bardzo bzdurny... sztuka dla sztuki... i nie mów nikomu nic o nabijaniu postów.. bo wiesz... sam sobie też nabiłeś kilka w tym temacie... :rolleyes: ale wiem, wiem... co wolno wojewodzie itd... :rolleyes:
|
spoko moge wgrac ten programik na server i bede mial uptime 1 miech ;]
|
PAnowie a co z rywalizacja!!!!!!!!!!!!!!Ja uwazam tn konkurs za bardzo ciekawy!!!!Jakiez to sa wielkie emocje czy net mi padnie czy nie,czy wylacza prad czy nie!!!!!Gidze wasza wola walki i duch sportu???!!
Zawsze mazylem zeby miec kompa wlaczonego przez miesiac placic raaaachunki!!No a teraz wreszcie mam okazje!!!!!!!!!!DZIEKI WAM!!!!!!! WIecej takich konkursow!!!!!!! PS.Głuprszego konkursu chyba w zyciu nie widzialem!!Wole juz zut beretem z przeszkodami |
hehehehe spoko spisujemy zasady i walimy na berety ;)
|
Przykto mi dziewczyny ale program jest tylko na platformie windowsa a wątpie żeby ktoś z Was mial na tym serva (no może win2k jeszcze jeszcze jakoś coś tam).
Większość z Was ma zapewne servy na lx'ie. Co to za zabawa jak to oczywiste ze taki komp musi stac non top on. btw. servik mojej sieci blokowej: egg (11:51) btw. jaki jest uptime u nas na servie? EsIo (11:51) System Uptime: 22 days, 20:38, hours co to za rewelacja? Ja chce coś takiego u kogokolwiek na WINDOWSIE zobaczyć. btw. ciekawe co by było jakby jakas nagroda za to byłą? :) @Dar!0 Jak fundujesz jakies zaje*** nagrody to dawaj no ten konkurs... Ale wiesz... wartość niech nie schodzi poniżej 1000pln bo nie będziesz miał chętnych (a mówiłem żeby nie pisać że mi się nie podoba, jakie to głupie etc. nie podoba się to idz się bawić z innymi) |
jupi...
po wymianie dysku na nowy winzgroza trzyma mi sie juz prawie 15 dni. to moj nowy rekord! http://www.l4m3egg.republika.pl/g.gif |
BEz sensu, w pracy kompa nie wyłączam, a restart robię z raz na miesiąc albo i rzadziej.
A ten programik nie śledzi jeszcze czasem wpisywanych haseł ?? :evul: |
Cytuj:
Jak ostatnio wylaczalem moj serwer, zeby przeniesc go do drugiego pokoju, to mial uptime 104 dni ;) Na razie jest tylko: polin@abydos:~$ uptime 14:02:57 up 23 days, 18:38, 1 user, load average: 0.06, 0.02, 0.00 Co prawda na ircu siedze z innego hosta (lexx.eu.org), a tu roznie bywa z uptimem, ale jak trzeba to nie bedzie problem postawic sesje na moim serwerze. ;) |
root@Serwer:~# uptime
19:08:25 up 17 days, 4:22, 1 user, load average: 0.00, 0.07, 0.37 Najwięcej miałem 43, po czym na 2 sekundy wyłączyli mi prąd :) |
etam...
uptime na lx'ach mnie tak nie kreci... potrzymajcie windowsa przez miesiac bez restartu :-) |
Xy nie chodza (za kiepski sprzet :P)
a Windowsa przez misiac nie utrzymam, bo za duzo zeczy robie (gownie sciagam) :) I potem mam taki piękny blue screen "Zrzucanie pamięci na dysk" czy coś w tym stylu :) |
Cytuj:
to zrób tak żeby go utrzymać :-) polecam Ci win2k albo xp bez blue screenow są :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:26. |