![]() |
Grafika.
Siema wam. Mam problem z grafika w tibi. Kiedy sie zaloguje i kiedy jest ciemno to zamiast miec normalnie takia ciemna mgle to mam jakies czarne dupawe kwadraciki ;\. Instalowalem tibie na nowo i nic ;\. Jezeli ktos wie co trza zrobic niech napisze. Z gory ty.
|
Wejdź w Options>Graphics>Advanced i zaznacz Show Licht Effects.Kliknij na OK i już masz w porządku.
|
spróbuj przeinstalować sterowniki karty graficznej to może być jakiś problem z nakładaniem tekstur...
|
Tylko nie wime czemu ale nie moge zaznaczyc Show Licht Effects ;\ Pomuz ;p
|
U mnie jest dokładnie to samo -_-
Nie da się włączyć tej opcji, a karty graficzne też nie przeinstaluje ( nawet nie wiem jak -_- ) |
ja bym sciagna najnowsze drivery i dx`a
, jaka masz karte tak wogole ? |
Ja mam karte Radeon 9600 a w kompie wykrywa mi Radeon 9600 pro.
|
|
Hehhe.. Spytam sie potem brata jakie mamy sterwoniki. Thx z gory. Jezeli to nie pomoze to sie pozadnie wkurze...
|
Znaczy nie spróboje :P Ja mam karte GeForce MX 440 czy jakoś tak, dałoby się cośz tym zrobić, oprócz przeinstalowywania karty graficznej?
|
jesli jemu pomoga drivery to tez moze zassac z www.nvidia.com
zreszta ja tak gadam a sie nie znam za bardzo moge was w blad wprowadzic i nie potrzebnie bedziecie sciagac :) |
Teraz nie wydaje mi sie ze to wina sterownikow bo kiedys mialem tez taki problem potem byl format i po formacie moj brat zainstalowal nowe sterwoniki i dalej blyo to samo ;\
|
no to moze nowszego directxa ?
|
Teraz nie wydaje mi sie ze to wina sterownikow bo kiedys mialem tez taki problem potem byl format i po formacie moj brat zainstalowal nowe sterwoniki i dalej blyo to samo ;\
Opz napislame to samo 2 razy ;\ Modernatro usun ten post |
Jeśli chodzi o detonatory (nowsze strowniki do kart graficznych GF, bo do Radeona nazywa się to inaczej) to nawet nie ma sensu instalować nowszych, bo to i tak nic nie pomoże. Tibia nie ma żadnych wymagań jeśli chodzi o grafikę (wiem bo grałem zaraz po formacie bez żadnych sterowników, mam GF 440 MX).
Nie mam w sumie żadnego pomysłu co możecie z tym zrobić, może sytuacja ulegnie zmianie po instalacji starszego klienta Tibii ? Ewentualnie zabawa z Direct X'em. Powodzenia |
Ehhhh.. Ty za sposoby na to... Jednka moze ktos sie zanjdzie kto wie co zrobic xD
|
Ja miałem identyczny problem. To chyba wina karty graficznej. Wtedy miałem Xabre 400. Niedawno kupiłem GeForce FX 5600 i już jest w porządku. Ale przy poprzedniej karcie nie pomagały żadne nowe sterowniki. Chyba czeka cię wymiana karty graficznej (spoko - moja kosztowała tylko 500 zł, gorąco polecam).
|
A ja chyba wiem!
tez tak mialem i trzeba po prostu wgrać nowego directa :D chyba:P przynajmnieja ja tak mialem :rolleyes:
|
LOL
Od kiedy to GeForce 5600FX kosztuje 500zyla? hehehehe! Taką kartę za 250zeta kupisz! Wiesz co to jest giełda? :P A za taka kaske mozesz se kupic fajnego radeona 9500 i jest lepszy od tego GeForca :D
|
Ja zmienialem graficzna po wakacjach i wszystko good bylo... ale chyba jednak przekonam sie do directx'a.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:44. |