Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Trening PvP (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=46648)

Krawcu 17-08-2005 22:01

Trening PvP

Elo
no więc:
mam dość wysoki lvl, jestem palkiem, moge używać sd ale co z tego jeżeli nigdy nie moge w nikogo trafić;s już nie raz było tak że druid/sorc ze sporo niższym levelem mnie zabil, ewentualnie zmusił do ucieczki. Kiedy goni mnie jakiś knight nawet boje sie walczyc jak paladyn tylko zakładam od razu tarcze i staram sie uciec.... :confused: Do tej pory nie robiłem nic więcej poza treningiem i expieniem i nie mam kompletnego pojęcia jak celować tymi runami itp(wiem ze trzeba strzelac kratke przed kolesiem ale mi to nie wychodzi). Nie wiem też jakie amulety/ringi opłaca się nosić na wojnach i jakie runki.... nie wiem czy mam zucać mana shielda itp.
chciałbym sie dowiedzieć gdzie można się pouczyć celowac runkami w ludzi. Kiedyś były otsy ale teraz to chyba nielegalne. Test serwerów nie ma...... Więc prosiłbym o jakieś porady dotyczące walki PvP bo jest w tym kompletnie zielony(nie, nie kupiłem postaci, tylko po prostu nigdy mnie nie interesowało zabijanie innych ludzi jednak teraz to ja staje się dosyc czesto celem innych osob ;s)

z góry dziękuje

Adrian! 17-08-2005 22:09

otsy nie sa nie legalne tylko rozmowa o nich na tym forum zabroniona....najlepiej wez kolege kupcie troche lmm i postrzelajcie do siebie na party ;p lmm to sobie raczej krzywdy nie zrobicie. Niewiem czy m shield jest opłacalny-nie lepiej zostawic manke na exura vite?? Na wojne hm.. moze stone skin amulet bardzo przydatny, a AOL jeszcze przydatniejszy.

Xagar 17-08-2005 22:14

Ehhh ciezka sprawa poszukac prawda?? Jest w poradnikach "jak celowac runami"
A jak ci sie czytac nie chce to se na party z jakims kumplem powalcie w siebie z lmm

ripper 17-08-2005 22:14

1. Sorce mają mało hp - wykorzystaj to! Zjeżdżaj z boltów i HMM do yellow deep/red hp a potem dobijaj combem z SD i Bolta.
2. Knighta niełatwo zabić (dużo hp i dobry def) ale łatwo przed nim uciec (chyba że ma się słabe eq i skille).
3. Kiedy walczysz z paladynem o większym lvlu i dist'cie, lepiej zdaj się na tarcze i utani hur. Będzie ciężko Ci go pokonać ze względu na Twoje słabe hity, oraz uciec ze względu na jego lvl. Wspomagaj się MWallami (blokuj go). Staraj się zaciągnąć go w jedno/dwu hexowe przejscie i zablokować MWallami.
4. Co nosić se sobą? Nie wiem jaki masz lvl, zakładam że około 40. Noś 5~Bp of Uh, 2 Bp of Sd, Bp of Hmm, Bp of Gfb, 0.5 Bp of ManaFluid i po 5 Runek Magic Wall, Fire Bomb, Destroy Field i Desintegrate. Do tego Elven/Protection Amulet, Stone Skin Amulet, Time Ring, Life Ring, Might Ring. Może się to wydawać przesadą ale pewnie często uratuje Ci dupę.
5. Celowanie runami... Hmmm... Ciężka sprawa. Trzeba wyczuć przeciwnika, strzelanie jedną kratkę przed nie zawsze działa.
6. Mana shield przy pvp przydaje się tylko kiedy przeciwnik (sorc/druid) ma miażdżącą przewage lvlową i wchodzą w ciebie duże hity (np takie że padasz po 3 sdku). W innnym przypadku lepiej używać Exura Vita.
Ogólnie taktyka jak przy sorcach, zjechac z bolt i HMM a dobic combem Sd + bolt <- to zawsze działa. No i najważniejsze, lepiej okazać się tchórzem i żyć niż zostać martwym bohaterem (bądź głupcem jak kto woli).

Powiedz czy pomogłem.

Angel of Death 17-08-2005 22:18

Co do OTS'ów dla CipSoftu sa nielegalne, ale nikt nikomu niezabroni na nich grać robić ich itp. Co do tematu ... troche nie rozumiem jak mozna nie umiec trafic kogos z runy ... mozna by rzec że to dziecinnie proste ale jak kolega wyżej powiedział potrenuj z kumplem na party.

Krawcu 17-08-2005 22:36

@Xagar
taki poradnik to ja też moge napisać.... łatwiej powiedzieć trudniej zrobić. Czytałem ten poradnik ale nie wychodzi mi to i się pytam jak moge to poćwicyć. Zresztą w moim temacie jest pare innych pytań. Taka ciężka przeczytać do końca prawda? :D
@ ripper
dzieki:)
@ angel of death
czasem mam trudności z biciem 45 elite który mnie goni i właśnie wrzucił utani hur(a ja musze uciekac, a przydałoby się go bić też z sd)

czy ktoś by mógł podać w przybliżeniu ceny ringów i amuletów wymienionych niżej? (jak coś serw to morgana)

Yoh Asakura 17-08-2005 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adrian!
otsy nie sa nie legalne tylko rozmowa o nich na tym forum zabroniona....najlepiej wez kolege kupcie troche lmm i postrzelajcie do siebie na party ;p lmm to sobie raczej krzywdy nie zrobicie. Niewiem czy m shield jest opłacalny-nie lepiej zostawic manke na exura vite?? Na wojne hm.. moze stone skin amulet bardzo przydatny, a AOL jeszcze przydatniejszy.

OTS'y SĄ nielegalne.
@Topic:
Jeżeli nie możesz trafić i jest to dla Ciebie DIABELNIE trudne (podkreślam DIABELNIE),to spróbuj z...Aim Botem...może to Ci pomoże.Jeżeli nie to radze poćwiczyć z kolegą.Niech on biega a Ty próbuj w niego udeżać z jakichś gównianych runek typu LMM bądź Soul Fire.

Fiszbin 17-08-2005 22:55

Celowanie z run jest duzo latwiejsze przy tibia clasic control. Znam dwa sposoby celowania z run:

1. Tradycyjny klikamy prawym przyciskiem myszki na runke i gdy chcemy strzelic klikamy lewy

2. Odkrylem go sam (jak pewnie pelno innych osob) klikamy prawym na runke i przytrzymujemy lewy, sledzimy "celowniczkiem" przeciwnika i gdy chcemy stzrelic puszczmy przycisk(pewnie wiele osób zna ten sposób ale może ci się to przyda)

Arathorn 17-08-2005 22:57

ja bym doradzał wypróbowanie na otsie tylko poszukaj jakiegoś dobrego który jest choć trochę podobny do tibi a nie taki co sorc na 100lvlu ma 5k hp :p

Angel of Death 17-08-2005 23:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gohan-san
OTS'y SĄ nielegalne.
@Topic:
Jeżeli nie możesz trafić i jest to dla Ciebie DIABELNIE trudne (podkreślam DIABELNIE),to spróbuj z...Aim Botem...może to Ci pomoże.Jeżeli nie to radze poćwiczyć z kolegą.Niech on biega a Ty próbuj w niego udeżać z jakichś gównianych runek typu LMM bądź Soul Fire.

Nie zachęcaj go do cheatowania.

Kusznik 17-08-2005 23:59

@gohan san ty mnie nawet nie wkurzaj jak ja bym zobaczył takiego kogoś co mnie wali z aimbotem to niewiem co bym mu zrobił msg do all ekipy i ziomka nie ma, ty mi nie mów o tym bo przez to uczciwie grające profesje mogą się cmoknąć w assa jeśli taki ktoś cię wali z Aimbota !! Sux !!

@adrian
Na wojnę z AOL ?!?! Muahahah ty widziałeś wogóle kiedyś filmik z wojny ?
Palle : Steel Helmet, Brass Legs , Crossbow , Zwykłe Butki , Scarf ( nie bawią się w jakieś biedne amulety ) , 2 tony run (lub więcej)

@topic potreń na Otsach ja na takim serwerze wyćwiczyłem sobie umiejętność współpracy , celowanie z run (sd,hmm,explo) , Uhanie się.
Z uwagi na to , że jestem najtem te umiejętności niezbyt mi się przydadzą ale trenowałem też to jak nie zostać trafionym (chyba ze bylo 3-5 brazoli z aimbotem na mnie, to wtedy tylko cisnąłem na krzyżyk i się ostro wku*******)
Hehs... ;)

Helixaw 18-08-2005 00:09

Krawcu, jeśli jesteś dość bogaty i nie szkoda ci kilka tysiaków to możesz też zrobić nowego chara - druida najlepiej, nabij 9lvl i 4mlvl. Wtedy ładujesz na niego uhy, hmmy, ff i mw. I idziesz za miasto pekować. Na początku próbuj bić rycków przed 20lvl. Jak się już wytrenisz możesz zacząć bić palków. Sorków nie atakuj, bo oddadzą z sd ;) a chodzi przecież o skill pvp. Z czasem próbuj polować na coraz wyższe lvl. Możesz też wtedy dorzucić sdki ;)

Karrith 18-08-2005 00:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kusznik
@adrian
Na wojnę z AOL ?!?! Muahahah ty widziałeś wogóle kiedyś filmik z wojny ?
Palle : Steel Helmet, Brass Legs , Crossbow , Zwykłe Butki , Scarf ( nie bawią się w jakieś biedne amulety ) , 2 tony run (lub więcej)

niektorzy na tym forum nie musza ogladac filmikow z wojen zeby wiedziec jak to wyglada.. i z tym aolem to roznie moze byc, ja sam uwazam ze nie potrzeba bo jak nabijesz red skulla (o co latwo) to aol na nic ci sie nie przyda, ale jesli wiesz ze masz slabe pvp, i ze nie bedziesz duzo bil to mozna wziasc. co do innych amuletow i eq dla pala: eq troche lepsze sie oplaca brac bo trudniej bedzie cie zabic (nawet juysh z c armem k legami, warrior helmem, i jakims protection ammy, obrazenia sa duuuuzo mniejsze niz z p setem. najwazniejszy z ringow to time ring. lecz warto miec ze soba might ringa, life ringa i stealth ringa. a z run to ofc duzo uhow, sd, troche hmmow (ale nie za duzo), z 1-2 bpkow mfow, pare destroy fieldow (z 5 runek), z 2 desintegrate, f bomb, m walle, gfb. chyba tyle.

Fiszbin 18-08-2005 00:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Helixaw
Krawcu, jeśli jesteś dość bogaty i nie szkoda ci kilka tysiaków to możesz też zrobić nowego chara - druida najlepiej, nabij 9lvl i 4mlvl. Wtedy ładujesz na niego uhy, hmmy, ff i mw. I idziesz za miasto pekować. Na początku próbuj bić rycków przed 20lvl. Jak się już wytrenisz możesz zacząć bić palków. Sorków nie atakuj, bo oddadzą z sd ;) a chodzi przecież o skill pvp. Z czasem próbuj polować na coraz wyższe lvl. Możesz też wtedy dorzucić sdki ;)

Roz*ebałeś mnie tym tekstem

po 1. Rycek z 20- lvlem bedzie uciekac raczej w lini prostej a to nie cud trafić

po 2. zalozmy 19 rycek (duzo jest takich co mysla ze swieca z takim lvlem) bedzie cie atakować

po 3. jak padniesz tracisz runy

po 4. po co aż tyle rodzajów run? totalny cash waste(nawet jakbym byl
milionerem bym tego nie zrobil)

po 5. jak już sie wytreni to po co ma dalej trenić?

po 6. już lepiej trenować na królikach..

DR.UTi 18-08-2005 01:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karrith
niektorzy na tym forum nie musza ogladac filmikow z wojen zeby wiedziec jak to wyglada.. i z tym aolem to roznie moze byc, ja sam uwazam ze nie potrzeba bo jak nabijesz red skulla (o co latwo) to aol na nic ci sie nie przyda, ale jesli wiesz ze masz slabe pvp, i ze nie bedziesz duzo bil to mozna wziasc. co do innych amuletow i eq dla pala: eq troche lepsze sie oplaca brac bo trudniej bedzie cie zabic (nawet juysh z c armem k legami, warrior helmem, i jakims protection ammy, obrazenia sa duuuuzo mniejsze niz z p setem. najwazniejszy z ringow to time ring. lecz warto miec ze soba might ringa, life ringa i stealth ringa. a z run to ofc duzo uhow, sd, troche hmmow (ale nie za duzo), z 1-2 bpkow mfow, pare destroy fieldow (z 5 runek), z 2 desintegrate, f bomb, m walle, gfb. chyba tyle.

Jedno pytanie...po cholere Ci Stealth ring na wojnie?

Khazar 18-08-2005 11:54

@up:

a po taka cholere ze np na edron goni Cie jakas ekipa i widzisz ze nei masz szans. zakladasz stealtha i biegniesz na huntery. a noz Twoi przeciwnicy nie maja stealth ringow i jezeli dobrze trafisz, rzuci sie na nich 6 hunterow co mzoe byc zabojcze.

Baradax 18-08-2005 12:53

Cytuj:

a po taka cholere ze np na edron goni Cie jakas ekipa i widzisz ze nei masz szans. zakladasz stealtha i biegniesz na huntery. a noz Twoi przeciwnicy nie maja stealth ringow i jezeli dobrze trafisz, rzuci sie na nich 6 hunterow co mzoe byc zabojcze.
POwiedzmy ze to ma byc wojna gdzie biora udzial lvle 70-140, to taka ,,ekipa" sobie napewno nie poradzi z hunterami.
Moze ich troche zatrzymaja ale to nie wiele da. Bo knghci gdy beda gonic ofiare to podrodze bum Huntera.

A co do topicu: Potrenuj z kolega, Ots ci nie radze, no jesli moze z kolegami ;)
NAjpier niech kolega po prostu biegnie na wprost wtedy ty go sproboj walic z lmm czy tam hmm, i gdy sie wprawisz to probojcie juz inne sposoby, aha, i sprawdz czy masz wlaczone opcja ze mozesz atakowc ludzi bez skulli :D

Yoh Asakura 18-08-2005 12:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Baradax

A co do topicu: Potrenuj z kolega, Ots ci nie radze, no jesli moze z kolegami ;)
NAjpier niech kolega po prostu biegnie na wprost wtedy ty go sproboj walic z lmm czy tam hmm, i gdy sie wprawisz to probojcie juz inne sposoby, aha, i sprawdz czy masz wlaczone opcja ze mozesz atakowc ludzi bez skulli :D

Co jeszcze ?Bez party ?Czyli będzie go gonić cały tłum,tak ?Wtedy napewno sobie potrenuje celowanie z run.
btw:
Czytaj poprzednie posty,napisałem prawie to samo,tylko,żeby zrobił party -.-'

Baradax 18-08-2005 13:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gohan-san
Co jeszcze ?Bez party ?Czyli będzie go gonić cały tłum,tak ?Wtedy napewno sobie potrenuje celowanie z run.
btw:
Czytaj poprzednie posty,napisałem prawie to samo,tylko,żeby zrobił party -.-'

Ze z party to kazdy glupi wie, wiec po co bylo pisac? Tak wogole napisalem to zebynapisac cos oprocz tego co napisalem (wiem ze powiaedzialem to bardzo skomplikowanie xD)

Tethi 29-11-2007 14:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Barosa7 (Post 1768688)
@Baradax: Da sie przecież celować z run przez okno battle nie??:)

te archeologu a zobacz jaka jest data zalozenia tematu co?
wtedy jeszcze nie bylo tych poj******* hotkeyow

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:58.