![]() |
Trofea
Zauwazyl ktos moze, ze na tibia.de w dziale "Item overview" mozna znalezc trofea?
Podaje link: http://tibia.gamigo.de/en/library/items.wot?c=65 Ciekawe czy sa one dostepne w grze. |
Tyyy, ładnie znalazłeś, jakby na serio były to spoko, taki łeb demona albo behe na ścianie w domku se zwisa....
|
Nie spotkałem się jeszcze z nimi w grze. Jak na mój gust to jakieś fake.
|
To nie są fake. Są w pliku .spr i w widziałem takic coś w domku w ankh.
|
Ciekawe jak to można zdobyć, przydało by mi sie do domku.
Jak już to w domku w ank (ankrahmun) ankh można mieć z deserta i jest to taki krzyżyk. |
Hehe , ciekawe i faktycznie fajnie wyglada ale ten leb demona znajduje sie w final roomie HoTA quest
|
Czyli to jednak nie fake, czyli to ozdoba na ściane do domku.
|
A moze sprobujecie kupic w sklepie z meblami? -.-
Jak nie idzie to najprawdopodobniej quest |
Cytuj:
|
A moze jednak quest?...
Nie sadze zeby wszystkie zostaly odkryte... Nigdy nie wiadomo... ale dobrze wiedziec ze w sklepie nie mozna |
gdzie znajde broken hild?
(taki miecz) |
Na terenach dotyczących hota nie byłem i raczej w najbliżyszm czasie nie będe, ale obstawiam, że gdyby możnabyło je zdjąć, już dawno by tego sporo było w domkach.
Kupienie u npc. Pamiętam, że po updacie wprowadzającym faraony szukałem tego u różnych npc, ale nie trafiłem na nic... Do update'u z tiquandą zakładałem, że ich posiadanie jest niemożliwe. Nie widziałem ich w żadnym domku. Po ostatnim updacie jak wiadomo, zniknęły rzeczy ze ścian. news na tibianews brzmiał wtedy tak: Cytuj:
Ostatnie zdanie jest zastanawiające... nie jest to dla mnie powód, aby od razu mówić, że ich posiadanie jest jednak możliwe. Co najwyżej impuls, aby dokładniej badać tą tematykę ;) |
Nie miecz tylko rekojesc miecza...
Nie hild tylko hilt? Wypada z faraona, jest potrzebny do wykonania *cough* questa. @Bona Noo, znaczy to mniej wiecej tyle ze po ostatnim update poznikaly im dekoracje I jest domysl autora ze ci ktorzy stracili Demon Trophy nie beda zadowoleni (ale czy ktokolwiek mial czy to tylko takie uogólnienie do wartosciowych dekoracji?) |
Cytuj:
Zakładając, że aktualnie jest niedostępny, widziałbym tylko jeden sposób na jego posiadanie: bug, dla przykładu taki, jak wcześniej był z large amphora. Potem w którymś update zostały one wprowadzone u npc i ludzie, którzy wykorzystując bug'a mieli je w domkach - zaczeli bardzo płakać. Jeżeli faktycznie któs mógł trofea tak zdobyć, to czyszczenie ścian mogłoby być nawet wprowadzone z premedytacją ;) w końcu cała reszta tego co można na ścianach powiesić to, nie ma co okrywać, niewiele warte rzeczy. Ale to już trochę za daleko idące wnioski i gdybania :) |
A mzoe trzeba zglosic sie do jakiegos NPC i zeby zlecil np. demon hunt i po zabiciu ilustam demonow dostaniesz to trofeum :D (Dzolk)
btw. jaka jest pelna nazwa HoTA quest bo jakos nie kojarze =) |
Helmet of the Ancients
ja wiem ze szukanie trwa ponad 5 sekund... http://www.tibia.pl/items.php?sort=item&id=342 |
Ja tylko wiem ze to nie fake, bo rzeczywsicie są sprjty wielu poległych stworzeń w tibia.spr. Nie bylo tego przed updatem.
|
wedlug mnie, aby miec trofeum np. demona, należy go ubić, a następnie kupić u jakiegoś NPC
@EDIT: no to może z potworów wypada (rzadko) coś na wzór uciętego łba, który trzeba obrobić u NPC |
re: UP
Według mnie, to Ty brednie opowiadasz. Edit: Jasne, rzadko to wypada MPA. A jakoś Eternal czy Cachero mają ich bp. A trofeum jak nie było tak nie ma. Znowu brednie opowiadasz. re: DOWN A może poprostu: Hi, Trofeum, Demon, Yes, Bye ? xD. |
Ta.. powiesz:
"Siema Jim, zrobisz mi trofeum Demona? Bo wiesz - ubiłem jednego dziś rano zara po sniadaniu.. No nie mow ze nie wierzysz?!" A moze: "Ej - mam martwego smoka w kieszeni.. Tuz obok 5 pancerzy płytowych i dwudziestu plecakow runów.. Mozesz zrobic z niego trofeum?" |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:08. |