Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Dlaczego się zawiesza? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=46825)

Amas 18-08-2005 23:35

Dlaczego się zawiesza?

Niedawno zostałem namówiony do gry w Tibie. Wszystko zapowiqadało się ok, ściągnąłem tibie, założyłem konto i acc. Lecz pojawił się pewien problem... Mianowicie po kilku minutach gry po prostu się zawiesza :( nie wiem z jakich przyczyn. Może ktoś z Was mi powie? :)
Mój sprzęt to:

Procesor: AMD Sempron 2300+
RAM: 256 MB
Dysk twardy: 80 GB
Płyta główna: Abit AN7 Socket A Guru NForce II
Karta graficzna: Nvidia Riva TNT 2 :D:D:D:D 32 MB

Z góry dzięki za pomoc!

Angel of Death 18-08-2005 23:38

Nie wiem, zmniejsz może klatki na sec do 35. Options --> Graphics --> Advanced i na tym suwaku ustaw około 35.

Shakalek 19-08-2005 00:30

nie wiem ale moze masz lagi na kompie czyli zaciecia w internecie

Dripss 19-08-2005 09:42

Raczej to jest wina klatek na sekunde, gdy masz za duzo wedy procek chodzi ciągle na 100% i komp sie grzeje.

Matek 19-08-2005 09:50

Zapewne grasz na amerykanskim serwie?

I wszystko jasne:)

btw: jakie polaczenie z netem?

Amas 19-08-2005 13:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
Zapewne grasz na amerykanskim serwie?

I wszystko jasne:)

btw: jakie polaczenie z netem?

a tu sie mylisz :P gram na niemieckim ;) Połączenie 512kb/s

slammer 21-08-2005 00:24

zainstaluj nowe sterowniki do karty graficznej...

Dark polo 21-08-2005 03:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slammer
zainstaluj nowe sterowniki do karty graficznej...

To nic nie da. Nowe sterowniki dla starszych kart są niepolecane, ponieważ zawierają zmienione biblioteki dll. Najlepiej do nvidii zainstaluj oryginalne sterowniki jakie dostałeś z kartą.
Jeżeli to nie pomoże to zainstaluj program do sprawdzania temperatury Twojego procka i zaobserwuj ile ma stopni w trakcie zawieszenia się. Jeżeli temperatura będzie wysoka (coś powyżej 40 stopni) Znaczy to, że masz problem z chłodzeniem procesora.

Pozdro

Faramir z Fortery 21-08-2005 12:03

Możliwe że tnie się jeszcze dlatego że sporo ludu gra w tą gre ;)

Swift 23-08-2005 16:16

Witajcie...
JA zazwyczaj gram na drugim kompie, ale jak tam nie moge to siadam tu. I tam wszystko chodzi ok, ale tutaj zainastalowałem, włączam łaże sobie, git, ale jak spróbuje otworzyć plecak, albo klikne attack, to gra sie wiesza... prawie z kompem... bo muszka chodzi... ale tylko myszka... a po jednokrotnym kliknięciu ctrl+alt+delete, się resetuje... a szkoda.. bo ten jest w moim pokoju, a tamten w rodziców i w nocy.... ... ...klapa..

Może coś komuś przyjdze do głowy :)
Z góry dziękuje. Swift (Tibia - Dwarf Swift)

P.S. Dodam że tak się złożyło że dzień wcześniej komp był przeinstalowany :)

Anteks 24-08-2005 08:52

Ja też..

Mi też się tak kiedyś robiło. Grałem i grałem jak uparty, aż w końcu wszedłem na tryb awaryjny (przy włączaniu F8) i tam zacząłem grać. Do dupy grafika, ale sie nie cięło. A obecnie, po sformatowaniu dysku gram a tym i ani myśli mi się zaciąc :)

Wierzba Ziom 24-08-2005 11:26

Słuchaj.... jezeli komp ci sie zawiesza(ja tak mialem)to wez odlacz kompa otworz go i zobacz na procesor jezeli wiatraczek ciezko chodzi to wyjmij procesor odkrec wiatraczek i go wyczysc pozniej najlepiej naoliw :/ i podlacz procek wlacz kompa i nie bedzie ci sie komp zawieszal....
mi to pomoglo ... mowil mi sam elektronik na gg jak to zrobic :P

japa21 24-08-2005 11:40

Sproboj tez odkurzyc caly wiatrak, z pewnoscia troszeczke kurzu sie nazbieralo. Gdy jest kurz, wtedy procek sie przegrzewa i prowadzi to do zawieszania (u mnie sie resetowal :)).

A może masz za słaby kompjuter :p :p ???
~~joke~~

Wierzba Ziom 24-08-2005 12:24

ee nei sadze zeby mial zaslabego kompa na tibie :P

k-kondzik 24-08-2005 12:29

na XP tibia strasznie obciąża procka bardziej niż na 98SE, kompa masz raczej dobrego dlatego nie powinno to byc przyczyną, posłuchaj innych i dokładnie sprawdź radiator i wiatrak może trzeba go oczyścić, liczbe klatek w tibi tez mozesz zwiekszyć ja mam 30/s i momo iz gra troche ***owo chodzi ale komp sie tak nie grzeje :D

Kayman 24-08-2005 14:12

To może jak już jest taki temat to i mi odpowiecie. Mam nowiutki komputer 3ghz procka itd. Gram na Niemiecki servie zmniejszyłem klatki do 35/s. Mam łącze 256kb/s i mam lagi czasem kicki i od czasu do czasu mam takie długie lagi ok.10sec. Co zrobic?? Może mam za wolne łącze?? Pomóżcie.

master czajoh 24-08-2005 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amas
Niedawno zostałem namówiony do gry w Tibie. Wszystko zapowiqadało się ok, ściągnąłem tibie, założyłem konto i acc. Lecz pojawił się pewien problem... Mianowicie po kilku minutach gry po prostu się zawiesza :( nie wiem z jakich przyczyn. Może ktoś z Was mi powie? :)
Mój sprzęt to:

Procesor: AMD Sempron 2300+
RAM: 256 MB
Dysk twardy: 80 GB
Płyta główna: Abit AN7 Socket A Guru NForce II
Karta graficzna: Nvidia Riva TNT 2 :D:D:D:D 32 MB

Z góry dzięki za pomoc!

a ja wiem , dosyp węgla do kompa to przestanie sie zacinać ( musisz regularnie dosypywać co godz )

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:50.