Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Paladyn i trening podczas expienia? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=46854)

Lord Delmares 19-08-2005 11:56

Paladyn i trening podczas expienia?

Witam !

Po update postanowiłem, że kończe z tibią ... Było to spowodowane znikaniem spear'ów podczas treningu oraz ogólnym "zepsuciu" gry :-). Jednak kumpel mnie namówił, żebym dalej grał. Powiedział mi, że podczas expienia paladyn nabija tak samo skille jak podczas treningu (mniejwięcej oczywiście).
Co się okazało: Nie trenie już paladynem, ciągle expie (tomby -1 Ankrahmun), i dziennie nabijam około 60-100% skilla. Moje skille to 61/47. Jedynym minusem to shielding, który stoi w miejscu (aż żal bo pare % do 48 :) ale przecież po co to komu? Nie zamierzam blokować więc chyba problem ze spear'ami może być rozwiązany w sposób wyżej wymieniony. Podzielcie sie swoimi opiniami.

Pozdrowienia

Ps. Jeśli taki temat był to prosze o usunięcie ;).

Buffon 19-08-2005 12:07

No coś ty nie nabija tak samo skilli :]
Jemu dosyć szybko "wskakują" bo paladynowi ogólnie szybko rosną.
Jakbyś potrenił tyle czasu co expisz zobaczył byś różnicę,więc nic takiego nowego nie wniosłeś.
Pozdro.

3ndelo 19-08-2005 12:07

Tyle tylko ze problem jest jak sie ma mniej niz 40 dysta, wtedy sobie nie postrzelasz >.> Teoretycznie niby da sie skillowac na trollach ale mi predzej speary sie zuzywaly niz lootowalem nowe. Coz, moze tylko ja mam pecha takiego;P

Sie mapes 19-08-2005 12:14

Skile leca mi szybciej to fakt, ale mam skile 71 dista i trening to meka, 100 spearow starcza na okolo 20-25%, zorbili to bo niby paladyni trenuja na AFKu a chyba najwiecej afkuja trenujacy knigci X(

Lord Delmares 19-08-2005 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Buffon
No coś ty nie nabija tak samo skilli :]
Jemu dosyć szybko "wskakują" bo paladynowi ogólnie szybko rosną.
Jakbyś potrenił tyle czasu co expisz zobaczył byś różnicę,więc nic takiego nowego nie wniosłeś.
Pozdro.

Po update nie do końca się z Tobą zgadzam. Przed update to przecież oczywiste, bierzesz 15 spearów trenisz cały dzień, ale teraz musisz wracać do miasta = strata czasu (jeśli ci nikt nie zajmie miejscówki to chyba Twój dobry dzień, bo są tylko 2 dobre miejscówki dla palków z dystem 50+). Zastanawiam się czy jeśli sie ma przez 80% czasu expienia ciągle potwory przy sobie to czy podczas expienia skille nie lecą tak samo.

Pozdrowienia

Edit: @UP: No właśnie... wg. mnie te 100 spearów ci starczy na nie więcej niz 15%, po za tym ile ich weżmiesz na 1 raz? 30? I znowu do miasta? To raczej głupota.. Speary odchodzą w zapomnienie, już lepszym rozwiązaniem będą kamienie... Za niedługo zrobię test.. tzn. bedę expił i policze ile czasu zajmuje mi advance ze skilla 61 na 62, później pójde trenić i policze ile czasu zajmie mi z 62 na 63... jeśli podczas treningu będzie lecieć szybciej to będe trenował ...

emilok 19-08-2005 14:11

byl nawet nius na tibi nius o tym
Cytuj:

Discussion: We get skills faster now? (updated by TibiaNews)

An open discussion can be found on the boards of Amera, where Gufomel started a thread about a possible change of the skills system. He noticed his skills going up faster now after the update, and believes it has something to do with getting experience: "Maybe when you gain exp, it allows your skills to go up faster for a certain period of time." Others agree that something has changed. Join in the dicussion if you found something interesting, this is HOT information!
osobiscie w to nie wieze, ale bym sie ucieszyl gdyby tak bylo

Ravencave 20-08-2005 02:06

Nie powiem ale skil idzie naprawde szybko jak sie expi palkiem...ja expie zazwyczaj na tombach i na scarabach to skil idzie jak burza juz prawie 77 :P...ale teraz nabilem 40lvl i mam zamiar skilowac do 80 =| nie wiem jak mi to bedzie szlo hehe..Pozdrowka

Michael Jackson 20-08-2005 03:58

po***an. jest to znikanie spearow. Ja osobiscnie nie uzywam zadnych macro i walsno reczniep odnosilem speary kur.a X( . Jak jusz wczesnij owiedziano czesciej na afku sa knighci poniwaz palek jusz po ksilu 73 zabija monka dosc szybko :(
To czemu nie psuja sie sowrdy!!! Chyba zrobie starjk!!:P

Vomusu 20-08-2005 09:38

@UP

Gdyby się psuły swordy to nikt by nie chodzil np z SoVem (na moim servie okolo 1kk) bo by się bał, że by mu się zepsuł. Albo wyobraz sobie knighta z 8 gsami w bp...

gutek7 20-08-2005 10:47

Ale macie problemy że speary sie rozwalają -.-.
Nazbierajcie sobie Small stone i tym trenujcie (nie rozpada sie, tylko zostaje po zucie na miejscu) to sposób na sukces, update do konca nie udupil palla, bo ma Small stone!!!

Edit@
Komu przeszkadza moje stwierdzenie? :P :cup:

Raul de Bar 20-08-2005 10:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gutek7
Ale macie problemy że speary sie rozwalają -.-.
Nazbierajcie sobie Small stone i tym trenujcie (nie rozpada sie, tylko zostaje po zucie na miejscu) to sposób na sukces, update do konca nie udupil palla, bo ma [Small stone]!!!

Spokojnie , nie krzycz bo Cie gardło rozboli.
A small stone rozpada sie jak i inne bronie miotane - spróbuj sam uzyć small stone to nie bedziesz głupot wykrzykiwał.

Eladori 20-08-2005 10:58

:[

No nie wiem czy smal stones sie nie rozwalają. Są one świetnym pomysłem do treningu bo mają mało ataku i trenie sobie nimi na rotach ale rozwalają sie tak szybko jak włucznie ale możesz ich wziąść dużo więcej i dla tego można trochę potrenować.Osobiście średnio 60-70 kamyczków mi idzie na 40-60 min treningu. Dlatego paladyn jest żeczywiście udupiony.

Lord Of Knight's 26-08-2005 23:34

LooL LooL LooL

Twoja teoria jest błędna..Spróboj zrobic sobie naprzykład z 91 skilla dysta na 92 skilla dysta to chyba z klikanaśćie bp...Ale nie jestem pewien więc prosze mi tu nie krzyczeć "nóp plx" "ban hem plax"

Jerkov Thundersword 27-08-2005 03:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Delmares
Witam !

Po update postanowiłem, że kończe z tibią ... Było to spowodowane znikaniem spear'ów podczas treningu oraz ogólnym "zepsuciu" gry :-). Jednak kumpel mnie namówił, żebym dalej grał. Powiedział mi, że podczas expienia paladyn nabija tak samo skille jak podczas treningu (mniejwięcej oczywiście).
Co się okazało: Nie trenie już paladynem, ciągle expie (tomby -1 Ankrahmun), i dziennie nabijam około 60-100% skilla. Moje skille to 61/47. Jedynym minusem to shielding, który stoi w miejscu (aż żal bo pare % do 48 :) ale przecież po co to komu? Nie zamierzam blokować więc chyba problem ze spear'ami może być rozwiązany w sposób wyżej wymieniony. Podzielcie sie swoimi opiniami.

Pozdrowienia

Ps. Jeśli taki temat był to prosze o usunięcie ;).

Hmm... mnie na skillu 76 podczas expienia już nie rosną tak jak podczas terningu ze spearami :( a shielding zawsz emzoesz nabic na czymkolwiek byle atakowało ;) No ale nie ozostaje mi nic innego jak skillowac expując... kiedyś to expowałem skillując, no ale czasy się zmieniły :)

@re do tego do small stones :D

pomyślałem niedawno tak jak ty teraz mówisz i nazbierałem 200 smallstones a 58 rozpadło mi siew ciągu 10 minut -.-

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michael Jackson
po***an. jest to znikanie spearow. Ja osobiscnie nie uzywam zadnych macro i walsno reczniep odnosilem speary kur.a X( . Jak jusz wczesnij owiedziano czesciej na afku sa knighci poniwaz palek jusz po ksilu 73 zabija monka dosc szybko :(

Ja również nie używam, ale co z tego -.- Psucie się sworda jest pomysłem idiotycznym. Paladyn jako regularnej broni używa crossbow albo bow, które sie nie psują, tak samo rycerze używają jako regularnej broni różnych rodzajów swordów, clubów i axe. Żadna z tych rzeczy nie moze się łamać, ponieważ można nosić tylko 1 miecz/axe/club i wyobrażasz sobie fakt że np idziesz poexpić a tu nagle twoja Dragon Lance ulega złamaniu? A co by zrobić z fist fighting w takim przypadku? Też można go trenwoac na afk. Czy pięści miałyby się również łamac wedle twojego rozumowania?

Marcin wymiatacz 27-08-2005 09:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michael Jackson

Pomysl pall kupuje np. bolty i wydaje na nie ciagle ale malo a knight kupuje bron np. bs i wydaje raz a dobrze, wiec tak jak mowisz bylo by beznadziejnie.
@topic
z tego co czytalem dowiedzialem sie ze u palladyna przy skilowaniu blood hity licza sie podwojnie(expienie polega na zadawaniu blood hitow), wiec wydaje mi sie ze w czasie expienia skile ide tak samo jak w czasie treningu albo nawet szybciej.

Bugy 19-09-2005 20:07

Paly 26,5 lvl - NOOOOOB

Hiho,
Sluchajcie mam palka na 26,5 lvl. 10 mlvl-slaby ale najgorsze są skille.
W dist. mam ledwo 59 a w shield. 27 :). O shielding sie nie martwie, bo to mozna latwo dotrenowac, ale dist.!!! to Tragedia!!! A teraz speary znikają to już wogóle beznadzieja!!! Ludzie powiedzcie mi jak najszybciej dotrenic skille do 70 i ile czasu mi to zajmie!!! Chodzi mi o dosc dokladne info, np. z kim, czym trenic. Sorki jezeli dubluje czyjs wontek, ale prosze o szczególową odpowiedź, albo wskazanie dobrego żródła.
Z góry dzięki za pomoc i pozdro!!!

-=Kiciorek=- 19-09-2005 20:52

znowuuuu ?! ;o

Ehh przeglądam sobie forum i widze bardzo podobne pytania...

Więc odpowiadam ponownie. Cipsoft własnie miał na celu zlikwidowanie stojących palkow okupujących respy piszących "mine plz". Po co stać i trenowac skoro można iść expic? Nie dość ,że wzrośnie ci lvl to i skille. Co prawda jest to czaso/pracochłonne ,ale o to chodzilo : "Skill dostosowany do wielkości lvlu" ;)

AncienciQ 25-09-2005 00:03

Osobiscie uwazam ze dobry skill shieldingu jest mile widzianym skilem.mozesz se samemu blokowac czy to dl, czy to behemota, i go nawalac z runek, ale ruwniez gdy cie goni pk, lub jest wojna, oraz ktos ci zlurowal 2x czy wiecej gs pod temple na pOH ;]

Vil 25-09-2005 01:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AncienciQ
widzianym skilem.mozesz se samemu blokowac czy to dl, czy to behemota, i go nawalac z runek

a behemot bedzie stal i sie gapil zdziwiony nie wiedzac co robic, bo pierwszy raz palka z tarcza widzi..

Cytuj:

ale ruwniez gdy cie goni pk, lub jest wojna

.. i ktos bije cie z sd ....

Cytuj:

oraz ktos ci zlurowal 2x czy wiecej gs pod temple na pOH ;]

.. ktorych przy ~50 shieldingu i tak nie bedziesz w stanie zablokowac czesciej niz raz na kilka hitow, czyli jesli nie mozesz im uciec to zginiesz, a jesli mozesz to po co ci shielding..

Malyszek 04-10-2005 22:46

1st) Skilowanie palkiem nie ma najmniejszego sensu. Na 65levelu bedziesz miec 80-82dista ciągle expiąc.
2nd) Szybciej skile lecą podczas ciągłego expienia niż w przypadku stania i trenowania z kimś.
3rd) Paladyn nie jest do bloczenia od tego jest chyba knight,nie ?

To na tyle

Regards,
-Malyszek

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:12.