Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Czy starczy jedna niewidka? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=47062)

Bombas 20-08-2005 20:53

Czy starczy jedna niewidka?

Mam pytanie związane z questem, który na tibia.pl jest opisany jako "Spike Sword lvl --- Mainland Spike Sword Hordy Fire Devili strzega tego skarbu". Wiem gdzie on jest i jak go zrobić, interesuje mnie tylko czy do jego wykonania starczy jedna niewidka. Czy da się przejsć całą droge, w obie strony, w troche ponad 3 minuty? Na drugą niewidke nie starczy mi many, wiec musial bym zabrać mana fluidy. Niechce też używać Stealth Ringa. Osoby które robiły tego questa, napewno wiedzą o co chodzi.

To nie jest quest spoiling ponieważ nie opisuje dokładnie gdzie jest quest, ani gdzie znajdziemy nagrode.

Rodghar Najemnik 20-08-2005 21:09

Wiem ze sprawdzonych źródeł, że nie.
PS:Chyba lepiej rzucic parę niewidek niż być bez niej przeciwko kilkunastu firedevilom co nie??

Gimlos 20-08-2005 21:26

Male szanse, by ci starczyla. Radze wziac kilka mana fluidow, zawsze sie "ubezpieczysz" : )

Pogromca pk 20-08-2005 21:30

Ciężko powiedzieć, ale lepiej mieć pewność, że przezyjesz. Masz kilka możliwości:
1. Zrobić wyższy level
2. Kupić te mfy
3. Pod koniec działania niewidzialności użyć stelth ringa

Albo po prostu biec tak szybko jak potrafisz i modlić sie, zeby fire devile cie nie "przywitały".

Alcor Sake 20-08-2005 21:49

Lol 1 niewidka ci starczy tylko muszis isc i nei tracić czasu na nic sam tak zrobilem i jeszcze miałem troche czasu jej po powrocie ;)

Andrea 21-08-2005 01:48

Jezeli nie będziesz tracił czasu na zabijanie fire devili i jezeli wiesz w których miejscach kopać kilofem i wiesz gdzie jest schowany spoke sword to jedna niewidka w zupełnosci ci starczy.
Mi w kazdym razie starczyła. :)

Filipyo'vel sisig 21-08-2005 19:48

starczy ci luzem sam tak robilem tylko musis za pierwszym razem odrazu dziury wykpoywac i nietracic czasu na zabijanie FD

MaveriC 22-08-2005 12:36

przepraszam panowie ale musze nadmienic ze mojemu magowi sie udalo...tyle ze jesli nie znasz dokladnej drogi to padneisz.....bo bedziesz bladzil.....zarzucilem niewidke w momeci kiedy znalazlem sie na poziomie z tymi 2 fd......i biegiem na dol...1 dziura kop...potem 2 dziura kop....potem szukaj SS ...i wpi*** na gore...niewidka skonczyla mi sie w momecie gdy bylem na samej gorze i gadalem z kumplami ze sa ciotki i im sie nie chcialo sprobowac ^^ ....powiem szczeze zalezalo mi na tym mieczu....aha....a co do dokladnej drogi...to mialem hmmmm opis przejscia ^^ sorki ^^ ...wiec siem nie pierdzielilem z tymi fd wogule ^^......pozdro i wiez w sibie.....to daje duuze mozliwosci

Lord Dreathan 22-08-2005 12:50

Więc tak. Ja zrobiłem tego questa 20 lvlowym sorkiem na niewidce i bez haste, i przebiegłem wszystko w 2 i pół minuty (przebiegłbym szybciej, gdyby nie szukanie drogi xD). Niewidkę rzuć przy drugim zejściu.

Opuszczony 22-08-2005 16:46

Jesli ja bym miał wykonać questa t szczerze mówiąc nie ryzykowałbym. Jak niektórzy wiedzą nie lubię ryzyka... A zresztą czy te 100gp na mana fluidzie Cie zbawi ;]?

Belvedor 22-08-2005 16:52

Mozesz tez wziasc powiedzmy bp manasow i wybic wszystkie FD, wkoncu to niezly exp jak na mozliwosci 20lvl'u ;d

Radek 666 22-08-2005 19:33

1 niewidka spokojnie wystarczy! Ja wykonałem tego questa w 2 minuty, 11 sekund, liczyłem ze stoperem :P. Tylko trzeba dokładnie znać drogę. Dokładnie.

Bombas 23-08-2005 10:04

Temat mozna już zamknąć. Zabrałem mana fluidy, ale jedna niewidka mi starczyła. FD nie zabijałem, droge znałem bo oglądałem film. Szybko szedłem, nie zatrzymując się, odrazu znalazłem diure na 2 poziomie z FD i niewidka skończyła mi sie dopiero na najwyższym poziomie z 1 FD, ale byłem już od niego daleko i mnie nie zaatakował.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:16.