![]() |
Policja tibijska
Czy jest jakaś policja tibijska albo cośw tym stylu
Np. ostatni handlowałem i gościowi wysłałem parcela z bp of UH a on mi że mi przesłał kase ale ja nic nie mam w depo ( wałek) Gdzie to zgłościć??? Albo można im zaproponowaćtrade na odległość - to by był wynalazek !!! |
Można do GM. dajesz Control+r i wpisujesz co ci zrobili i czekasz.
|
o tym nie wiedziałe tylko jak ci kill to ctrl + r i piszesz ale zawsze wychodiz mi komunikaz coś tam żebym nie okarżał ludzi
albo cośtakiego A co do z tym GM to czy mógłbyśmi opisaćjak to zrobić i jak to działa bo nie wiem |
Według mnie powinni dodać coś takiego jak Tibijska policja, która by stała na straży pożadku w Tibii. Zabijali by naprzykład PK.
|
Bardzo fajny pomysł. Warto by było ustawić policje (czy coś w tym stylu) do pilnowania. Mogliby krążyć po mieście i patrolować ulice.
Cytuj:
|
Nigdzie nie zglosisz, bo prawo tibijskie nie zabrania kradzierzy~ (ba, jest to nawet element RPG ;) ) Żadnego GMa to nie obchodzi.
|
No tak, GMy maja to w d...e ;]
|
Cóż... według mnie, najlepiej po prostu nie ufać bezgranicznie innym... np. nie korzystając nigdy z poczty przy handlu... ;)
|
No tak wieżyc nie można nikomu... Na hibernie oszukał mnie gościu na 103lv parclem na serpent sworda. Duzo handlowalem tam parclami, ale nie zdażyło mi się żeby mnie ktoś oszukał. Słowem małe lv są uczciwsze od takiego hama na 103lv... No, bo co ja takiemu zrobie... (ale na pewno nic już mu nie sprzedam ;( )
|
może gm by zrbiły jakiś większy komplex w depo, np poczte zamiennom(trade na odległość za pomocom parceli;p)
a jeżeli chodzi o policje to by cię przydały takie ludziki, co by pk biły. Słyszałem że strażnik w ab strazela do pk, czy to prawda? |
odbiło wam??
co wy mówicie
mi sie podoba zabijanie noobuw jak wam to nie gra to sie przenieście na non pvp a jeśli chodzi o uh to sprawdż w innych depotach |
@up ale skąd masz pewność że to n00b?
pozatym są też pier... pk którzy zabijają dla zabawy a w dodatku są kłamcami. Np polacy Haunter i Wojtalka na Valorii zabili mnie bez powodu we dwojkę z levelami o 4 i 5 wyższymi od mojego (rzecz działa się w studni na Fibuli, wiecie, tuż pod drzwiami.) Potem jescze nagadali w mieście, że coś im ukradłem! Sk... mój kolega na honorowych duelach pokonał obu sukinsynów. Takim się powinno naprawdę nie wiem co robić. Strata ekspa, m levela i po jednym w skillach oraz 2 bp hmm po 4 godzinach gry na prawdę zasługuje na r00kowanie frędzli :baby: |
Jak można tradować parcelami!!!!
Zawsze używajcie soft tradu jeśli nie znacie osoby, której wysyłacie coś. A że pk są to prawda ale na nich jest jedna metoda: dobre skile, m lvl i pełno run przy sobie. |
co to jest soft trade bo nie znam
czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć to może być dobra rzecz!!! |
Cytuj:
Artcorz cie wydymal czy jakos tak bo jak bys czytal forum swiata na ktorym grasz to bys wiedzial ze robia takie walki np Kavos Skydivers mnie huntuje lvl 1 na rooku :) n/c |
Ja się dwa razy naciałem na taką kradzież :
-parcel (raz wysłałem zaliczkę, teraz wole sić te 10minut niż stracić kase) -jakis synek (8lvl) pokazuje mi studded armor i sie jara że to znalazł na ziemi, potem gada zebym mu pokazał swojego arma, bo mi nie wierzy, że mam lepszy. No to ja odchodze pokazuje k-arm'a a ten synek mi na niego labela kładzie. Ja biore labela synek podchodzi i bierze mojego arnma.... wiem głupi byłem i tyle.... Przestrzegam was przed takimi noobkami - nie dawajcie nic na ziemie a jak jush chcecie się chwalić to w na skrzynie w depo kłaść (chociaż mój qmpl stracił golden armor, bo go dał na skrzynke i kicka wtedy dotał...) |
Widzę że większość osób miała kiedyś jakieś problemy z złodziejami. Ja także nie należę do wyjatków... Pamiętam że dałem sie nabrać na stary sposób handlu za pomocą parceli...
A co do Hiberni, zgadzam się że tam są największe wałki, sam grając tam dałem wiadomosć na trade ze cos chce sprzedać;zgłosił się artcorz... na 1 lvlu... krótka rozmowa, takich jak on powinno się dwać bana na conajmniej rok i byłby spokój. Pozdrawiam. PS. Przed każdym tradem warto sprawdzić poziom delikwenta na tibia.com |
@up a tam ciagnie sie takiego za jezyk zeby podal nicka do jakies postaci ma sie wyslac parcela i crtl+r raport do GM'ow
hi ban yes :D |
Policja tibijska
Kidy zaczynałem gre chciałem naciachać sobie troche jeleni dla food i kiedy "otworzyłem jelenie" był tam Carlin Sword i Wędka po chwili do tego jelenia podchodzi typek (Anglik) i krzyczy gdzie mój Carlin Swor i Wędka :D Typek oskarżał mie i miałe racje ale ja mu mówie że to nie ja że przedtem tu taki typek był i se poszedł. Jak ktoś sądzi że to przestępstwo to niech pisze na mój e-mail: [email protected]
|
Ummm... grałam kiedyś w fasthands z pewną osobą. 36 knight... wygrałam kilka dobrych itemów, ale nagle problem... rzeczy na skrzynce, skrzynka zamknięta, a za mną stoi 8 lvl i prosi o te rzeczy... co zrobić? Cóż... chyba już lepiej położyć to na środek depo, mniejsza szansa że zabierze... ale niestety... nooby na wyższych levelach się zdarzają... aż dziwne. :(
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:24. |