![]() |
Tibia kontra UO
Proszę o wypowiedzenie sie tylko tych osób grających w obie z tych gier.
Czemu wybieracie Tibię a nie Ultimę Online ??? Zapewne długo nie graliście w UO jeśli wybieracie Tibie albo graliście na jakimś dennym shardzie. Ja gram na MW ( www.mw-shard.prv.pl ) nahlepszy shard w Polsce :) Kiedyś grałem w Tibie ale po zainstalowaniu UO i dostaniu się na serwer odrazu przeżuciłem się na Ultimę ( na ten shard naprawdę nie tak łatwo się dostać dlatego ludzie wybierają inne, ale grają na nim prawidziwi miłośnicy rpg ) By Kseof (oswajacz) :] |
No cóż... grałem na obydwu typach shardów (zarówno z "klimatem" jak i bez) i uważam, iż pomimo tego, że UO to wspaniała gra, brakuje jej odrobiny akcji. Gra posiada bardzo rozwinięty crafting, itp, ale jednak jak na mój gust walka jest trochę zbyt nudna i na pewno nie powoduje takich nerwów jak w Tibii (czasami ręka tak mi drży, że nie mogę nawet kliknąć na myszkę :P). Pozatym odpycha mnie też mała ilość graczy w Ultimę... pamiętam czasy, gdy na różnych shardach było max ~20-30 graczy.
|
Coz, pierwsza zasadnicza sprawa jaka sprostuje, nie gram ani w to ani w to :P a jesli juz mam porownywac, to ktora jest lepsza trzeba wziasc pod uwage kilka spraw ktore maja zasadniczy na to wplyw. Imo najwieksza roznica miedzy tibia a uo jest taka, ze w uo nie gra sie w zasadzie dla lvli (nie ma ich..) i bardzo wazna role odgrywa role playing, nie spotkamy tam czlowieka ktory podejdize do npc i zacznie spamowac hi ham yes, to jest ciekawe, za przeklenstwa trafiamy do wiezienia, za uzycie slowa nei pochodzacego z tamtych czasow czy nawiazanie do tematow realnych rowniez, ktos kto woli lvlowac i nie lubi odgrywac roli napewno w ta gre nie pogra, dalej juz pomijajac mechanike podobalo mi sie w uo, ze jest weryfikacja uzytkownikow, coprawda zdazaja sie ale jest to rzadkie w porownaniu do tibi, mowie tu o graczach potocznie zwanymi noobami, no oczywiscie uo jest jeszcze bardziej realna i rozwinieta, niby wszystko ladnie tyle, ze tibia niestety ma b. duza grywalnosc ktorej ultima nie pobije. Na temat tibi wypowiadac sie nie bede bo kazdy zna jej wady i zalety, eof.
|
Sam nie wiem czemu tibia jest lepsza. UO jest bardziej rozbudowane jest duzo opcji jesli komus nie odpowiada server z klimatem moze zagrac na tych bez. Logicznie rzecz biorac to lepiej jest grac w UO(bardziej rozbudowane, muzyka, wiecej opcji i profesji, nawet nie "kradnie" tyle czasu co tibia) ale w UO nie ma tego czegos co ma tibia, sam nie wiem jak to nazwac :P
|
...
..........
|
Jedno pytanie.
Czy UO jest darmowa, czy tylko moga w nia grac osoby, ktore placa? |
Cytuj:
PS. Cytuj:
|
Darmowe są shardy. Jeżeli chcesz grać na globalu musisz płacić. www.moongate.pl - Najleprzy polski Shard bez rpg... Masz tam all napisane.
|
Jest pełno darmowych shardów, a na niektórych z nich opłata jest dobrowolna np. Mysterious World.
|
Muhe_he?
Ja nie gram w żadną z tych dwóch gierek ,ale kto wie ... :]
|
Tibia to szmelc i g**no przy UO. A moongate rzadzi :) Gram tam :P
|
Cytuj:
|
I dobrze ze nie ma bo te formularze sa zbedne. Jak mnie one wkurzaja... Napisz tam jakas durna historyjke itd BLE BLE BLE. No a na moongate tego nie ma i jest ok :D
|
Cytuj:
|
Ja niewiem co to jest to UO ale uważam że TIBIA żądzi !!!! :)
|
Cytuj:
Jasne, że UO |
ani to ani to... ultima jest fajna ale szybko się nudzi, przez ten ogromny monotonny świat.... ciągle tylko lasy, góry, pustynie, lasy ... itd.
tibia ma mniejszy świat ale za to bardziej atrakcyjny. Ale tak i tak nie chce mi sie w nic z tego grać ;p |
Cytuj:
Cytuj:
|
No ja z Polskiego nie jestem dobry bo mam 3 (co roku to samo :D) A klimat gry to jak trzeba do umiem utrzymac. Niektorzy nie maja talentu do tworczego pisania.
Cytuj:
|
OmG... haha! ludzie skąd ściągnąć te główne UO a nie jakieś tam prywatne serwer :(? haha! Opuszczony i jest mądrąść żądzi !! haha..... xD
@..... OmG ktoś mi odpowie czy mam do jutra czekać x^( |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:42. |