Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nowy Losux... jaki? -nie pytajcie... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=48752)

Huo 31-08-2005 18:32

Nowy Losux... jaki? -nie pytajcie...

Witam
www.losux.prv.pl jeden z najlepszych komiksów sieciowych. Zajął 4 miejsce wśród takich jak: Umarlaki, Krasnoludki. PfrEak odszedł dlatego, że nie ma czasu... teraz jakis inny gośc przejął domene, i co najgorsze... treść komiksu... jest to rysowane tak samo jak PrettyFreak tylko, że bardziej chvjowo...

Kubek 31-08-2005 18:35

Teraz to bedzie story o konkretnym niezle po***anym temacie (cos jak hardian - skarpeta), ale ja i tak wolalem stary, chociaz caly czas schodzil na psy
@down - jest inny podpis w prawym dolnym rogu paska

Dabek 31-08-2005 18:36

Na mój gust dwóch różnych autorów nie może rysować dokładnie tak samo - autor został ten sam, zmienia się tylko wszystko inne... dlaczego? Albo skończyły mu się pomysły, albo miał dość bycia "pod presją" milionów fanów losuxa :>.

Huo 31-08-2005 18:43

@Dabek

Prfreak pożagnał się z nami 27 sierpnia :(.

Vanhelsen 31-08-2005 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Huo
Witam
www.losux.prv.pl jeden z najlepszych komiksów sieciowych. Zajął 4 miejsce wśród takich jak: Umarlaki, Krasnoludki. PfrEak odszedł dlatego, że nie ma czasu... teraz jakis inny gośc przejął domene, i co najgorsze... treść komiksu... jest to rysowane tak samo jak PrettyFreak tylko, że bardziej chvjowo...

Nie przejoł treści, z tego co widze, ma całkiem inną tematyke, bardziej poważną. Czy tu mu zyjdzie na złe? Napewno tak, jeżeli odcinki będą tak krótkie, skoro komiks ma być poważny, to przydała by się większa ilość ramek a nie tylko trzy, skoro komiks ma być śmieszny, to już powinien bawić...

Narazie nie powiem zbytnio, czy mu to wyjdzie na dobrze. Już widze, że nie będzie to ten sam LOSux, a szkoda, stary LOSux mi się podobał, miał to coś, choć w tym, kreska malowania, ujecia mi się bardziej podobają, są takie bardziej, realne, wymiarowe, widać I i II plan, nie to co w starym LOSuxie, tylko I plan, czasem, zadko II (np: sikoludek :D). Pożyjemy, zobaczymy :D

Ja narazie nie mam żadnych przeciwskazań, choć szkoda mi starego LOSuxa :(

Co do podobności przy kresce, PrettyFreak miał prosty styl, ładty do naśladowania więc nie ma się co dziwić, że ktoś go udoskonalił (moim zdaniem) i maluje w tej "tematyce" starego losuxa :)

Gtyk 31-08-2005 18:46

wydaje mi sie ze to jednak ktos inny... zobaczcie podpis pod obrazkami: juz nie PFreak, a JPonury...

Modus 31-08-2005 18:49

Jak narazie te 2 strony z komiksem ( pierwsza to wstep -.-) nic mi niemówią ale zapowiada sie fajnie. Oby bło tyle humoru co w starym. LOSUX dla mnie wymiata :)

Ville 31-08-2005 19:40

Ale bezsens. powinien zmienic domene przynajmniej.
Przeciez on teraz bedzie opisywal jakies miasto (nie pamietam nazwy) a losux to po prostu LO (liceum ogolnoksztalcace) Sux. Ale moze w nastepnych odcinkach to sie rozwiaze?

Ryłek 31-08-2005 20:53

Po otwarciu strony ze starymi odcinkami widnieje napis:
"na tej stronie dostepne sa do przeczytania wszystkie odcinki mojego starego komiksu Losux (oprocz goscinnych)"
czyli to jednak PFreak.

Gunir 31-08-2005 20:55

Najgorsze jest to, ze 3 dni przed powstaniem nowego komiksu, kupilem sobie koszulke z losuxa -.-'

Dan the Automator 31-08-2005 20:59

No może chociaż ten koleś uratuje tragicznego loSUXa. ;-) Jak narazie 2 odcinki, i żaden nie spieprzony :-)

Pacek 31-08-2005 21:27

ja też uważam że to ta sama osoba, poprostu zmienił pseudo, miał może dość fanów piszących do niego, być może chciał sie odciąc od starego cyklu, być moze zabezpieczył sie przed ewentualną klapą jego pomysłu. Po prostu zrobił to co zapowiadał zfabularyzował Losuxa, a uważam tak ponieważ dwie osoby nie mogą mieć idendtycznej kreski rysowania kompiksów musiał by być róznice dość widoczne. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Xyrius 31-08-2005 21:35

Panowie - macie racje ;)
Mi tez się na 99% wydaję ze to PHreak. Po 1 - kreska jest prawie identyczna a po 2 - zauwazyłem szczegół ze w odcinku numer 3 na drugim obrazku kobieta podająca pizze.. biustem (no co kurde... on go tak charakterystycznie rysował:P) przypomina Natalie, ponadto pingwin na obrazku nr. 1 jest rysowany jak na moje oko identycznie jak w 'starym' Losuxie. Wcale bym sie nie zdziwił gdy powodem do zmieniena xywki i konstrukcji komiksu byliby fani. PHreak wielokrotnie w newsach pisał ile to spamu nie dostaje...

Baron Kaldrick 31-08-2005 21:51

A ja i tak sądzę że trio UF+Tanatoss+Lowroad nie pobije żaden komiks.

Herhor 31-08-2005 21:56

Ostatnio Losux był słabizna jeśli chodzi o humor, komiksy były takie jakieś urodzone w mękach... Ale fabuła była całkiem ciekawa i mam nadzieje że w nowej szacie nie zabraknie jej kontynuacji :)

Dan the Automator 31-08-2005 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
A ja i tak sądzę że trio UF+Tanatoss+Lowroad nie pobije żaden komiks.

+Bundz, nie zapominaj się! :-)
Jeszcze Orneryboy i Questionable Content depczą krzyże! :-D

Pani K. 31-08-2005 21:58

Czy to nie oczywiste, dlaczego nie zmienił adresu? Fani starego komiksu wejdą na tę stronkę i przeczytają! Po co męczyć się od nowa z wypromowaniem stronki, skoro losux.prv.pl zna prawie każdy?
@down
Masz rację, ale nie każdy umie używać mózgu na tyle, żeby przeczytać ten napisik pod obrazkami. Bo odbiorcami komiksu często są też częściowo odmóżdżeni.

Ville 31-08-2005 22:13

@up
jednak Pan Bog wraz z internetem podarowal nam cos takiego jak przekierowywanie.....

Aval'yah 31-08-2005 22:23

Z tego co wyczytałem na Forum Ogólnozniekształcającym P-freak po prostu zmienił nick. Link : http://komix.csl.pl/viewtopic.php?t=3495

Ghost Nieudany 31-08-2005 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
+Bundz, nie zapominaj się! :-)
Jeszcze Orneryboy i Questionable Content depczą krzyże! :-D

+ Commissioned + Order of the Stick. :p

A co do LOSUX... Dla mnie ten komiks stracił jakąkolwiek wartość merytoryczną aż do turnieju Wormsów... Miał ten komiks jakąś siłę, bo absurdalnie wyśmiewał to, co się dzieje w polskich liceach i różne stereotypy tam panujące... Potem już tylko leciał na żałosnym, nieśmiesznym absurdzie - a numer z kubkiem po jogurcie był po prostu debilny - mimo, że w założeniu miał śmieszyć.

Może to się zmieni wraz z nową serią...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:30.