![]() |
Exp Sorkiem
Mam kilka pytań:
1. Czy 25lv Sorcem 30ml moge iść z blokerem, 22lv skils 70/70 do Miasteczka Minosów ;]? Ile run wziąść (mojim zdaniem 3bp gfb, 2 bp hmm, i bp uh, bloker oczywiście więcej uhów)? A także ile mniej więcej zarobimy... NA DRUGIE PYTANIE DOSTAŁEM ODP. NIE TRZEBA PISAĆ, CHYBA ŻE SIĘ Z TYM NIE ZGADZASZ... 2. Czy na 28lv moge iść na soldy z podwójnym respem guarda ( oczywiście 28lv do wysummowania dsa) z dsem i fire devilem. FD bedzie wszystko zabijał ja tylko ewentualnie dobijał guardy... Sold daje 70exp więc 35 expa moje, tylko że on bedzie zabijał solda 2s. a ja zabijam dwarfa 5-6s. na 5-6 godz. huntu to jest bardzo dużo, a co do guardów to kilka 45expa wiecej... A do tego wszystkiego dochodzi loot 6-10k Prosze o sensowne odp, nie wiesz nie pisz posta! Z góry ThX... @down: Dzieki za propozycje, nie pomyślałem ;];] |
odpowiem na drugie tylko:
27 lvl = monk!!!! summonujesz 2 monki i spokojnie sobie expisz soldy to banal dla monkow, 2-4 hity i po soldzie, monk moze spokojnie 2 guardy blokowac. |
1. Moim zdaniem za duzo troche gfb a za malo hmm :P ja se expilem sam tam bralem 2 monki i jazda tylko ze te mino magi ;/ najgorsze :| i uhow zaden dla mnie nie schodzil bo od czego jest mana ?:P wez kilka pojedynczych uhow sobie i food najlepiej white mushrooms albo wedke+robaki, co do zarobku...jesli nie masz pacc i postmana to lipa ;/ wielka lipa bo duzo loota tam z minoskow wypada ale skrzynka jest tylko dla tych ktorzy zrobili postmana.
2. tak jak napisal Skrzeku 2 monki i jazda na guardach/soldkach tylko sie nie wbij w jakas wieksza grupe :P no i najlepiej tez zeby byl postman bo w niektorych kopalniach jest skrzynka wiec mozna bez problemowo loot wyslac. Takie jest moje zdanie na ten temat :) |
Serdeczne ThX za pomoc, już mniej więcej wiem że najprzydatniejsze sa monki :P
|
Jak chcesz jakies głębsze porady to do mnie na gg : 4373860
|
-monki tylko na guardy, na rotach z warhammerem expisz szybciej niz na soldkach z jakimikolwiek summonami
-bijesz guardy i tylko guardy, na wieksze grupki 1-1,5 bp gfb, ladujesz sie od razu w duze respy ( po co sie rozdrabniac skoro monki i tak wiekszosc roboty zrobia za ciebie ). Hmm uzywasz raz/dwa razy na guarda ( prosty rachunek - jesli bija same monki masz polowe expa, przy 1 strzale dochodzi jakies 15-20 czyli nawet o 1/4 wiecej a zuzycie run zadne - 1 bp hmm to 100 strzalow ) -jesli nie znasz kopalnii idz z kims 30+ do blokowania edit: slusznie, 100 strzalow, pomylka przy wpisywaniu ;p |
do Mintwallin ten twoj knight moze isc sam jesli ma dosyc dobre eq.
Ty rowniez mozesz isc tam sam, expilem tam moim knightem 50>57 lvl i uwazam ze 2 monki + jakies gfb/hmm/explo ktore sie przydadza (explo na magi) i mozesz na luzie sobie tam expic |
Huh? A czemu koniecznie monk? Sprobuj sobie soldy + guardy z dsami i zobaczymy. Jak nie testowales to sie nie odzywaj...
|
Moja rada
Moze ja jestem tępy i nie dostrzegam ryzyka ale jako sorc - obecnie lev 25 od lev 18 regularnie wpadam na soldki... Sprawa wygląda tak - robisz 2 bp of HMM i 3 awaryjne runy GFB - to wystarczy, a robiac ten zapasik expisz na poziomach -1 i -2 (uwaga sa ze 4 takie miejsca na - 2 gdzie mogom cie otoczyc roty i moze byc krucho jak nie masz 80many ale jak takie miejsce zjedziesz to dostajesz w kilka minut nawet 5-7% :)). Potem wpadasz na jakieś sensowne -3 (polecam kopalnie pod miastem i nr2) i walisz na def z HMM - jak robi sie tloczno i niebezpiecznie to walisz z GFB, a kiedy życie jest w niebezpieczeństwie to pamiętaj - miej 210many na Invisibla i po klopocie ;).
Zaraz powiecie desperat a mnie kumpel sie pyta czemu z nim (lev 28 druid) na Guardy nie chodza i twierdzi, że jestem cykor... ale może ja jestem walnięty, a on jeszcze bardziej?? (każdy człowiek jest nienormalny - trzeba być normalnym żeby się do tego przyznać :D). Mam nadzieję, że moja rada przyda się autorowi pytania ;). |
Hmm przyznam, że padło tu wiele cennych i ciekawych rad, które jako mag (23 lvl, 30 mlvl) również zamierzam wykorzystać. Co do GFB to faktycznie wystraczy tylko kilka na wszelki wypadek.
Vil- Nie 1000, a 100 strzałów, w końcu jeden hmm ma 5 strzałów, a w bp jest ich 20 czyli 5x20= 100. |
Cytuj:
1 monk spokojnie przezyje atak 2 guardow, po kilku sekundach ma full hp i moze blokowac nastepne. Dsa trzeba uhac nawet przy walce z mumiami/ghulami na necro huncie wiec na guardy za silny on nie bedzie... |
Na necro trza go uhac... to prawda... na 5h hunta zeszly mi 4 uhy ;(
A tak serio to mumia nie uszkodzi dsa... xpie na tombach z dsem to wiem ;] Moze wam nakrecic filmik? Edit: Wlasnie wracam z hunta na guardy z 2 dsami. Podkreslam same guardy. Spawn kolo crusader helmeta, nizsze pietro. Zeszly mi az 2 uh na 30% xpa ;( (sorcek 35 lvl), ale w przeciwienstwie do monkow ds bije czesto po 100+ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:11. |