![]() |
Visual C++ 5/6 HELP!
No właśnie! Postanowiłem sie nauczyć C++ (znam juz Pascala, ale chciałem nauczyć się czegos nowego!) ale nie wiem z kąd mogę sciągnąć Visual C++ 5 lub Visual C++ 6! Może któś wie/mógłby mi pomóc? Bo mój kolega to sciągał z neta (tak mówił), ja jakos nie moge znaleźć!
|
Z półki sklepowej. Ew. p2p...
|
Żeby się nauczyć C/C++ nie potrzeba od razu Visuala... To już wyższa szkoła jazdy, że tak powiem. Tzn jasne, można w nim robić podstawowe projekty, ale to jak kupowanie komputera, żeby liczyć na kalkulatorze...
A Visual Studio C++ jest komercyjny, jak powiedział przedmówca, więc tak normalnie w sieci nie znajdziesz. |
Thx!
Aha. Dzięki! Czyli za free nie dostane Visual'a... A ile on moze kosztować, ktos sie orientuje? Bo w tej kwesti jestem "czysty" :D
|
kilka tysiecy?
|
:/
Cóż! Jak widzę pozostaje mi pozostać przy pascalu! Ehh... Ale cos mi sie nie chce wierzyc ze masa ludzi wydaje na to kilka tys. zł...
|
MSVC++.NET kosztuje około 500 zł, w jakiejś podstawowej wersji.
Jeśli chcesz sie nauczyć pisać w C/C++ to moze lepiej skorzystaj z jakichś darmowych narzędzi? Polecam gcc :) |
sciagnij cobie Dev-Cpp, DJGPP albo inny kompilator. Tylko na VC czlowiek zyje?
|
:)
Dzięki za rady, kolega doradził mi jakis program (nie wiem nawet jak sie nazywa:D), ale działa! I jest za free! Dzieki 4 all za pomoc! :D
|
Garść linków dla leniwych:
- Dev-Cpp: http://sourceforge.net/projects/dev-cpp Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Z tych powyższych całkiem ciekawie wygląda Code::Blocks, chyba się kiedyś przyjrze bliżej... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:24. |