![]() |
Zbanowali mnie?
Witma wszystkich!
gram w tibie od niedawna mam goscia i nicku Tadziupl na 13 poziomie. Wszystko zawsze bylo ok, bylem uprzejmy dla wszystkich czasem dawalem zarcie jak ktos mial malo hp. dzis gdy chcialem wejsc na tibie ukazalo mi sie takie cos "Your character is banished because of his/her name.". za co mnie zbanowali?? za nick?? co z nim je nie tak?? prosze o pomoc. Z góry thx |
Najwyraźniej zostałeś zbanowany za nick a dokłądniej przez Tadziupl Niewiem co czeba zrobić ale można w takim wypadku zmienić Nick ale jak wtedy pogadać z GM lub consulerem to niewiem, chyba na forum na tibia.com
|
Zaloguj sie na swoje konto na stronie http://tibia.4players.de/home/?subtopic=account
Bedzie tam guziczek umozliwiajacy Ci zmiane nicka. Zaproponuj nowe imie i cierpliwie poczekaj az Consumer Support CipSoftu zaakceptuje je (badz nie, jesli nowe imie rowniez bedzie lamac zasady). Polecam lekture http://tibia.4players.de/community/?subtopic=tibiarules zeby wiedziec, jaki nick lamie zasady a jaki nie. |
Ja robię dziennie kilka takich incydentów. Tutorzy, Counsellorzy i GMy mogą zreportować danego osobnika, który po paru chwilach dostaje "kicka".
|
Cytuj:
|
ej mam pytanie ..... moj nick : Dxeinho hehe zbanowowali na tydizen za spamming lol!!! przeciez to nierealne!!!!! 1-3 za spaming ok ale nie na 1 tydzien co na 1 tydzien bana maja PK-owcy!! czy mozna sie jakos odwolac od tej decyzji i poprosic o zdjecie bana ?
|
zawsze masz 7 dni na odwolanie sie od decyzji o banie, jak bedziesz uzywal dobrych argumentow to moze zdejma
BTW: za spam to i miesiac dac powinni 3-4 gosci spamujacych na trade i mozna dac sobie spokoj z handlem na pol godziny |
Cytuj:
Może tak jest na serwerze, na którym grasz. Na Antice wystarczy, że "zreportuje" kogoś i po kilku minutach zostaje specjalnie wykickowany. Oczywiście Dział Obługi Klienta szybko daje odpowiedź w tej sprawie. Btw: Powinni dać Tutorom możliwość wywalania z gry ludzi, którzy łamią zasady Tibii. Oczywiście na zasadzie takiej, że wypełnia się odpowiednie rubryki - coś podobnego do CTRL+Y. Jako Tutor byłbym bardzo wdzięczny :P |
dzieki za rade. Faktycznie zmieniłem nick na tibia.com ale caly czsa niemoge wejsc do gry. Długo bede musial czekac az go zaakceptują?
|
Mój kolega czekał chyba 3 dni! Niestety... oni mają mało czasu ;). Czekaj spokojnie i się nie martw - napewno Ci zaakceptują.
|
gdzie mam napisac prosbe o zmniejszenie bana ??? prosze dajcie mi email i jak mozecie to ... tekst jaki mam im wyslac ; dostlem bana za spaming ;/
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:54. |