![]() |
Szansa na polskojęzycznego Gma?
Polowałem sobie w Ancient Temple (koło Thais) i widze, że idzie sobie GM. Postanowiłem zadać nurtujące mnie pytanko skoro już nadarzyła się ku temu okazja. :D
Channel saved at Tue Aug 23 18:22:27 2005 18:16 Chaostenes: If I can give you a word of advice (since I have the opportunity to do that :D) you should get more GMs speaking in other languages that just english. There's a lot of offensive statements, acc trading, and hacking attempts in polish. 18:16 Chaostenes: But thats just my opinion. :) 18:17 GM Craban on Elysia: you are of course right 18:17 GM Craban on Elysia: we are currently hireing GMs speaking portuguese, spanish, swedish, polish and dutch 18:19 Chaostenes: I'm glad to hear that - I receive like 3 or 4 letters which says that i can get pacc if i log on a certaing website. That's really annoying.I'm not interrupting u anymore keep on the good job here XD. Moim zdaniem potrzebni sa Gmowie mowiacy w innych jezykach niz angielski, bo poziom wielu graczy polskich jest żenujacy i nikt tego nie potrafi skutecznie zwalczyc. Jesli to nie byla gadka na zbycie petenta to kto wie? Moze sie doczekamy polskiego GMa, czego Wam i sobie szczerze życze. 8o |
Na swoj angielski nie narzekam, chodz nie jest on bardzo zaawansowany. Przyznaje wielu graczy nie tylko polskich ma problemy z komunikacja w oficjalnym jezyku Tibii, angielskim. Uwazam ze przydali by sie GMowie mowiacy innymi jezykami niz wlasnie angielski. Z drugiej strony na wszystkich swiatach jest (o ile sie nie myle) 41 GMow. Wiec szanse na polskiego jest chyba marna.
|
Ale jak wejdzie i zacznie walic namelockami na lewo p prawo to może wreszcie ludzie zaczną myśleć.
I skończy się dzień dziecka. |
Ja też jak zresztą większość z was uwarzam że powinnni być
GMowie muwiący w innych językach niż Angielski... Poniewarz wielu ludzi kturzy np.mają 8 level(na tym levelu jest ochrona GMa przed innymi graczami) nie umieją nawet powiedzieć o tym GMowi. Ani się poskarrzyćna Chaterów. Ja też nawet nie umiem Pięciu Setnych Angielskiego. :p I ja głosowałem na to żeby byli GMowie muwiący innych językach niż Angielski :) |
Cytuj:
|
Nie... co Ty myślisz ze jak to będzie polak to tylko polaków będzie banował ?? a reszta graczy tibii to co... jak ktoś coś powie to pobiegne to GM z płaczem i on coś z tym zrobi ?? I tak by miał kuupe roboty...
|
Huhuhu...
Przydalby sie polski GM do banowania polaków, ale najlepiej zeby nikt nie wiedzial ze on jest polakiem (moze juz jest taki gm), poniewaz nooby by go zaspamowaly: "Dasz fri itenna???/", "Poblokójerz mi coś??!1", "Czemó tylko poziom 2?!1" |
Nie chodzi o to, żeby banował tylko polaków, ale jak wkroczy to mam nadzieję że posypią się namelocki bez zbędnego marudzenia i zgłaszania - koń, jaki jest, każdy widzi... Dlatego właściwie chciałbym GMa z Polski - żeby od razu mordował patałachów za nicki.
|
Scor ma rację... Angielscy GM nie znają dobrze polskiego i nie dają namelocka np. "Mokra Szparka" -.-'. Polski GM to by zbanował, zmienił name i po sprawie. Dla mnie to byłby zaszczyt gdyby wybrali jakiegoś polskiego DOBREGO, szczerego GM'a :).
|
Ja tam uwarzam że GMowie powinni muwićnie tylko w języku Angielskim.
Wielu ludzi hce cośpowiedziećGMowi ale nie może bo nie umie muwić po Angielsku. :( |
Cytuj:
@topic Faktycznie polskie nicki są w większości beznadziejne... Namelocki i bedzie jazda :D |
Zgadzam się z tym, że powinni być gm polacy. Ale popatrzcie na to inaczej ile razy wam się zdarza klnąć w tibii? myśle, że bany za słownictwo wybiły by polaków :P
|
@danteoxi
Nigdy? @topic Hmm, polski gm... Taki sam, jak każdy inny:P Jakby już miał być, to mam ciche nadzieje, że nie będzie faworyzował graczy z Polski:> @Wielka Bamboocha Kiedy CipSoft wpadnie na pomysł zdawania testu z przynajmniej podstawowej znajomości języka angielskiego? Będzie to dzień zbawienia dla Tibii... |
Cytuj:
|
Cytuj:
To po chu*a grają w gre która wymaga znajomości tego języka ? Nawet gdyby, są translatory |
dobra ja moge być tym GM :D :D :D
|
Duke Dran proszę cię, zamknij się, albo dalej będziesz w moich oczach 10 latkiem a nie 16 latkiem... piszesz bzurne posty nie mające nic na temat.. jeśli jeszcze raz powiesz coś nie na temat, to obiecuję Ci, że wyślę bad report post...
|
Niby wszystko ładnie, ale jak ktoś wspomniał nie fajnie by było jakby faworyzował swoich ziomków. Pomyślcie sobie co będzie jak będzie pochodził na przykład ze Zgorzelca... wszyscy w Zgorzelcu zaczną się sadzić, że znają GM'a i co to oni Tobie nie mogą zrobić. Może nie tyle powinienem to być Polak, ale jakaś osoba, która kiedyś mieszkała w Polsce i zna ten język bardzo dobrze i orientuje się wulgarnym słownictwie.
Sam pomysł na GM'a Polaka jest niezły, głównie z tego powodu, że nie każdy jest w stanie się dogadać po angielsku, a nawet jak się postara i kogoś poprosi o przetłumaczenie zdania to może nie zrozumieć tej odpowiedzi. Jestem całkowicie 'za' i tak też zagłosowałem. |
GM Manina doskanale opanowała język polski, co miałem doświadczyć na własnej skórze. Game Master z naszego kraju przydałby sie, rozdał by kilkadziesiąt, kilkaset? name locków i skonczył by się nicki "Twojstarytogej" "Gdywidzecyklopatoidedoklopa" "Uhysomfaje" Nie wymaga komentarza
P.S Już to widze GM Zenon on Danubia xD |
Po co gm do dawania namelockow?
Tutorzy tez moga dawac jakby ktos nie wiedzial (bylem jednym z nich). A wielu tutorow jest z polski... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:16. |