Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Help in anni plx ;p (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=49677)

AncienciQ 09-09-2005 16:21

Help in anni plx ;p

Mam pytanko, walcze axem i mam prawie 90 skila, a chcem pomóc kolegom ubic te Demonki (2 pierwsze) na annihilatorze. Prosę o pomoc knightów walczyących swordem o ninejszom pomoc.Jaki hit, sredni oczywiscie mozna osiagnac na skilu 70 sword fighting z ice rapieera... 200~?Mam zamiasr wytrenic przed samym anni, okolo 70 skila sowrda dla szybszego wykonania wquesta, your ancienciq ;]

Edited:

Zapomnialem powiedzieć : skład 3 pallków i ja najt jako blocker

Isildur Palek 09-09-2005 16:34

Hity z ice przy skillu 70 . bedą wynosic okolo 200 - 250 . ale nie nadazysz uhac. i zmieniac rapiery .... :)

Karrith 09-09-2005 17:25

@up
to zalezy.....:>:>:>
@topic
najpierw to ubij te 15 lvli:P ale nie mysl ze przy 70 skilla beda ci olbrzymie hity wchodzily, tak okolo 200+

Barts 09-09-2005 18:10

Knight za duzo nie zrobi jak masz lv wiekszy niz 100 to mozesz raz na jakis czas walnac explosions, a jesli chcesz tak pomagac to albo burst arrows albo d-lanca (ur choise :P) Ale wg mnie Palki powinny sobie lepiej poradzic

Pozdro Barts :)

AncienciQ 09-09-2005 18:27

thx za wypowiedz, ale wg mnie do 110 lv lepiej nie uzywac explo, bo padniesz. Ale warto chba miec ice rapiery w bp na wszelki wypadek gdyby Palle padly co nie?

@first
Ykhm, zdobycie tych parunastu lvli to kwiestia czasu poniewaz skiluje narazie, pcozebuje 2-3 miechy, ale juz powoli cza myslec nad anni bo przecie tam jest bron moich Dreams :D

Sozemego 09-09-2005 18:37

Jak dla mnie uzywanie ice rapierow i jakichkolwiek run poza uh to spora glupota. [nie mowie oczywiscie o skladzie 4 sorcow].
na anni kazde hp jest cenne, i trzeba caly czas trzymac hp na najwyzszym poziomie, bo w kazdej sekundzie dostajemu potezne obrazenia, wiec lepiej nie byc exhousted uzywajac explo/innych.
Poza tym jak na razie ogladajac filmiki kazdy ktory mial przy sobie ice rapiery nie uzywal ich, badz uzyl raz z marnym skutkiem.

Asthan 09-09-2005 18:45

ice rapiery bedzesz miusia wymieniac a czasu na to niebedzie podczas anihilatora lepiej zamiast robic 70 skila sworda rob dalej axa z ice rapiera mozesz walnac za 250 jak i spudlowac tracac go wiec co to za sens lepiej jusz brusty zawsze hitniesz slabo ale hitniesz i wymieniac nietrzeba jak ice rapierow

AncienciQ 09-09-2005 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego
Jak dla mnie uzywanie ice rapierow i jakichkolwiek run poza uh to spora glupota. [nie mowie oczywiscie o skladzie 4 sorcow].
na anni kazde hp jest cenne, i trzeba caly czas trzymac hp na najwyzszym poziomie, bo w kazdej sekundzie dostajemu potezne obrazenia, wiec lepiej nie byc exhousted uzywajac explo/innych.
Poza tym jak na razie ogladajac filmiki kazdy ktory mial przy sobie ice rapiery nie uzywal ich, badz uzyl raz z marnym skutkiem.

Profesjonalnie wytłumaczone, thx, wiec burst ewentualnie w czasei gdy cos zawiedzie

Tibiańczyk 09-09-2005 21:03

Anni na knigcie, gdy blokujesz bs + mms full def gdy chcesz bic to tylko burstsy bo nie masz szans zakladac rapierow i sie jednoczesnie uhasz (chyba ze super dobre macro)

Xhacker 09-09-2005 21:26

Nabijanie 70 sworda to totalna głupota,(jak dla mnie)
i tak nie zdąrzysz zamieniać Ice Rapiery :P:P
W tym czasie mógłbyć nabić z 5 sillka axe ;/

Jak padną pale to masz 4% szansy na zabicię jakiegokolwiek demona -.-
mojim zdaniem anni to poniekąd loteria... zależy od hitów demonów, :evul:

Arathorn 09-09-2005 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibiańczyk
Anni na knigcie, gdy blokujesz bs + mms full def gdy chcesz bic to tylko burstsy bo nie masz szans zakladac rapierow i sie jednoczesnie uhasz (chyba ze super dobre macro)

Wystarczy zwykłe macro, do uhania, nawalasz w jakiś klawisz jadną ręką a drugą zmieniasz ice rapiery :p, ale itak jest to bez sens. W skłądzie 3 palków z p-boltami to po prostu stoiszna full def i sie uhasz i liczysz na to że palki nie padną :p

Walekifa 09-09-2005 23:28

Ale macro czasem zawodzą :/ i przed questem trzeba baaardzo dokąłdnie sprawdzić,bo nieraz ma zaćmę,albo źle nastawisz i cię nie uhnie,i padasz :P

Asthan 09-09-2005 23:34

trudno nazwac wogule to blokowaniem na anihilatorze bo ataki energetyczne bedze dostawać kazdy a ty bedziesz dostawac tylko +1 z lapy od demona w poruwnaniu d fizycznych niewiele to zmienia

Maniack 09-09-2005 23:49

odpuść ice rapiery.. w demona z 70 skila max 150~
raczej bs i full def... btw - dla qmpli polecam elven amulety - nie trzeba szybko zmieniać a przydają się

Seteus 09-09-2005 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa
Ale macro czasem zawodzą :/ i przed questem trzeba baaardzo dokąłdnie sprawdzić,bo nieraz ma zaćmę,albo źle nastawisz i cię nie uhnie,i padasz :P

a kogo obchodzi gówniane macro , ja wszytko co w rzyciubloknełem (uwierz dużo tego było) robiłem ręcznie , na knight'cie padłem 2 razy , na lv 11 od pk i na lv 40 od kicka na drag double spawn (nie ma to jak szalony exp).

macro nie jest potrzebne do niczego , dodatkowo czyni grę nudną..

AncienciQ 10-09-2005 00:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xhacker
Nabijanie 70 sworda to totalna głupota,(jak dla mnie)
i tak nie zdąrzysz zamieniać Ice Rapiery :P:P
W tym czasie mógłbyć nabić z 5 sillka axe ;/

Jak padną pale to masz 4% szansy na zabicię jakiegokolwiek demona -.-
mojim zdaniem anni to poniekąd loteria... zależy od hitów demonów, :evul:

2 max 3 skile axe.. nie przesadzaj

AncienciQ 10-09-2005 00:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maniakalny Zabojca
odpuść ice rapiery.. w demona z 70 skila max 150~
raczej bs i full def... btw - dla qmpli polecam elven amulety - nie trzeba szybko zmieniać a przydają się

OD jakich obrazen bronia elveny? energie, ogien, czy inne c***stwo :D

Walekifa 10-09-2005 01:23

@ Seteus Czepiaj się go -.- ja tylko muwiłem że makro czasem zawodzi.....

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arathorn
Wystarczy zwykłe macro, do uhania, nawalasz w jakiś klawisz jadną ręką a drugą zmieniasz ice rapiery :p, ale itak jest to bez sens. W skłądzie 3 palków z p-boltami to po prostu stoiszna full def i sie uhasz i liczysz na to że palki nie padną :p

Maxi 10-09-2005 01:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AncienciQ
OD jakich obrazen bronia elveny? energie, ogien, czy inne c***stwo :D

Elven Amulet Waga 2.7oz
Opis : Zmniejsza obrażenia od wszystkiego, ma 50 ładunków
Wypada z : Elf Arcanist
Wszystko jest na Tibia.pl
PS Powodzenia przy anni:]

Gangrel 10-09-2005 01:43

Moim zdaniem najlepiej zrobisz idac z burst arrow. Zadajesz stale hity i mozesz sie stale uhac.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:40.