Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Swiety mikołaj (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=50397)

TTV 16-09-2005 19:55

Swiety mikołaj

Własnie....Jak to jest, kiedy sie pojawia, jak czy dostaje sie parcela czy normalnie staje przede mna jak gm ^^ , co sie dostaje ,czy dostaliscie juz cos keidys ,czy to sie pojwia co rok czy moze raz w calym graniu w tibie, czy an roku tesh sie dostaje prezenty?

Karo22 16-09-2005 19:59

Mój kuzyn dostał laseczki cukrowe

Vamerian 16-09-2005 20:00

Spotykasz mikołaja i mówisz mu
-Hi
-Present

Ja dostałem 5 snowballi :]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bawolik
A gdzie najczesciej sie pojawia ???

On jest w KAŻDYM mieście! Wystarczy go tylko poszukać w tamtym roku wyglądało to tak.

Carlin - Tam gdzie sprzedają mleko za 5gp
Thais - Sklep Sama
Ab'Dendriel - Przy sklepie z broniami, podziemie dp
Venore - W podziemiach dp, tam gdzie kupuje się czary dla knighta u minosa.

Barts 16-09-2005 20:01

bedzie wkazdym miescie kolo dp (przynajmniej tak bylo) mowisz do niego Hi present i dostajesz drobny prezencik (dla dobrych dzieci jakis fajny eqp dla tych co wkurzali modow na tibia.pl pomarancze albo sniezki :P)

Bawolik 16-09-2005 20:02

A gdzie najczesciej sie pojawia ???

@edit
Ktos mnie uprzedził przedchwilą

TTV 16-09-2005 21:23

Slyszlaem ze 2 lata temu mikolaj rozdawal BS ...to prawda? I czy lvl wskazuje na to jaki sie diostaje przent czy ejst to losowo....i czy kazdy go znajdzie...No aha i czy mzona dostac cos wartosciowego ;] MPA XD...
no ale dobra mowcie co i jak

Barts 16-09-2005 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TTV
Slyszlaem ze 2 lata temu mikolaj rozdawal BS ...to prawda? I czy lvl wskazuje na to jaki sie diostaje przent czy ejst to losowo....i czy kazdy go znajdzie...No aha i czy mzona dostac cos wartosciowego ;] MPA XD...
no ale dobra mowcie co i jak

Bull shit :P
Eee znajomy dostal jakis eqp ale to b. zadko najczesciej slodycze :P

kaczi 16-09-2005 22:06

Mikołaj jest w każdym mieście, zrobili tak po grudniowym update'cie.
Wcześniej było żadkością go spotkać.

GruBy_ZioM 16-09-2005 22:20

Ale czy ktoś wie kiedy on się pojawia?? Może 6 grudnia ?? :balwanek: :p

Z góry thx !!!

Sylvien 16-09-2005 23:30

@up
Zmień avatar.
$corcerer miał go pierwszy ¬¬

Sorry za offtopic!

Malio 17-09-2005 11:23

ja jedynie nie wiem ktorego grudnia on sie pojawia :/

Wufei 17-09-2005 12:35

pojawia się tydzień~ przed świętami i jest on jakoś do końca ferii zimowych , coś takiego, ale napewno nie jest tylko jeden dzień :P

Vermyn 17-09-2005 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi
Mikołaj jest w każdym mieście, zrobili tak po grudniowym update'cie.
Wcześniej było żadkością go spotkać.

Mikolaja nie ma w kazdym miescie, jest tylko jego pomocnik "Santas Little Helper". Mikolaja raczej sie juz nie da spotkac, kiedys, 3~ lata temu mozna bylo dostac teddy beara.

Khan 17-09-2005 12:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vermyn
Mikolaja nie ma w kazdym miescie, jest tylko jego pomocnik "Santas Little Helper". Mikolaja raczej sie juz nie da spotkac, kiedys, 3~ lata temu mozna bylo dostac teddy beara.

NO! JEDEN INTELIGENTNY!!

Ludziki w miastach to pomocnicy mikolaja. Wygladaja jak krasnoludzi. Po przywitaniu sie, i poproszeniu o podarunek, otrzymujemy jakis drobiazg. Ja raz dostałem pomarańcze.. (jee.. pomarańcze na święta! jak za gierka!)

Sam mikolaj mieszka na Vedze, i kraza plotki ze w swieta, wlasnie TAM mozna go spotkac. Dzialanie jednak jest takie same jak w przypadku pomocnikow.

EKman 17-09-2005 13:12

hihih

Podobno jest i daje prezenty ale jeszcze niewidzialem go..... heh czekam na nigo licze na hojny prezent ;p

Malio 17-09-2005 15:13

@up na rooku nie mozna go spotkac...

Vamerian 17-09-2005 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan
NO! JEDEN INTELIGENTNY!!

Ludziki w miastach to pomocnicy mikolaja. Wygladaja jak krasnoludzi. Po przywitaniu sie, i poproszeniu o podarunek, otrzymujemy jakis drobiazg. Ja raz dostałem pomarańcze.. (jee.. pomarańcze na święta! jak za gierka!)

Sam mikolaj mieszka na Vedze, i kraza plotki ze w swieta, wlasnie TAM mozna go spotkac. Dzialanie jednak jest takie same jak w przypadku pomocnikow.

Nie zgodzę się z tobą! W tamtym roku nazywał się Santa Claus! I miał outfit, dla sorcerera z białymi włosami, i resztą czerwoną.
@edit
Przynajmniej w Carlin tak wyglądał.

De'sH 17-09-2005 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vamerian
Nie zgodzę się z tobą! W tamtym roku nazywał się Santa Claus! I miał outfit, dla sorcerera z białymi włosami, i resztą czerwoną.
@edit
Przynajmniej w Carlin tak wyglądał.

masz racje, taki byl w kazdym miescie -.- i nie nazywal sie pomocnikiem swietego mikolaja -.-

Khazar 17-09-2005 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan
NO! JEDEN INTELIGENTNY!!

Santas Little Helper byl 2 lata temu. na poprzednich swietach byl juz swiety mikolaj we wlasnej osobie :) teady beara ktos w tym roku na securze dostal.

Jerkov Thundersword 17-09-2005 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TTV
Własnie....Jak to jest, kiedy sie pojawia, jak czy dostaje sie parcela czy normalnie staje przede mna jak gm ^^ , co sie dostaje ,czy dostaliscie juz cos keidys ,czy to sie pojwia co rok czy moze raz w calym graniu w tibie, czy an roku tesh sie dostaje prezenty?

On sie pojawia ale nie przy zadnej konkretnej osobie, musisz go poszukać, kiedy już go widziszz czekasz cierpliwie w kolejce i mówisz "hi present yes" i dostajesz jakieś słodycze albo dorbny upominek. Ja w zeszłe święta dostałem 5 snowballi i 6 pomarańczek :) Mikołaj pojawia się co święta.

Aha, Mikołaj nie rozdaje ani broni, ani tarcz ani pancerzy :P To pokojowe stworzenie :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:21.