Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Pytania dot. magii - czyli granice oczywistości (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=50506)

Elendix - Silvera 17-09-2005 18:21

Pytania dot. magii - czyli granice oczywistości

No info about me there.

wookieb 17-09-2005 19:06

Ja sowim drutem prawie wogóle nie używam ff bo:
1) używam hmm na potworach
2) z fieldami mozna się bawic na potworach jesli uzywasz metody up and down
3) nie pkuje (nie nudze sie tak bardzo w tibii)
4) szkoda mi na nie many (wola ją na uhy spalic)
5) nie maja duzych obrazen
6) nie wiem co napisac ale zeby byo 6 powodów :P.

Elendix - Silvera 17-09-2005 19:13

No info about me there.

Vanhelsen 17-09-2005 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elendix - Silvera
Na wstępie zaznacze, że temat założyłem aby pisać TU pytania, dla niektórych oczywiste, a dla innych(załóżmy że n00b'ów) nie... i jeśli ktoś ma zamiar się wydzierać i masowo potępiać takie pytanka, to lepiej niech nic nie pisze...
Ja zadam pytania nie aż tak oczywiste jak niektórzy sądzą... więc... co lepsze... ENERGY FIELD, FIRE FIELD, czy POISoN FIELD...?? Wszyscy chyba wiemy że to pierwsze działa najkrócej i w finalu zadaje najmniej obrażeń, choć pojedyńczo bywa o wiele skuteczniejsze od pozostałych, najwięcej obrażeń zadaje chyba Fire Field, choć poison field, też długo uderza, ale to chyba można odrzucić bo są czary leczące, i to długo(za długo) wykańcza... więc co lepsze... Energy F. Czy FF?? W sumie można używać obydwu... :D Chodzi głównie o walki 1vs.1...
DO tego dodam, iż nie zadaje tego pytania bo jestem noob i nie wiem co robić e.t.c. tylko jestem ciekawy waszych opini na wasz temat...
W dodatku chciałbym obalić mit, że zabawa sorcem zaczyna się od 40lv. w góre e.t.c. bowiem ja jedną postacią na 12lv.mając przy tym 11 mlvl. rozwalam spokojnie Knightów na 15lv. (o ile oni nie użyją run...) więc myślę że sorc w versusach jest bardzo dobry na każdym levelu, byleby miał runy i wysoki mlvl. a polega tylko na starciach z potworkami... :(
POzdRo - prosze o odpowieć..

1. wolność słowa ;)
2. czyli temat z serii "każdy powód jest dobry, by nabić posta"....
3. jeżeli dla ciebie zabawa to niszczenie zabawy innym to wielkie gratz...
4. nie widze żadnego powiązania tematu z treścią postu, nie licząc słowa "magii"

zaitsev 17-09-2005 22:16

Na pk F-Bomb.. Na exp hmmy.. Tak wg. mnie najlepiej..

Rycerz Przyszłości 17-09-2005 23:03

Jak dla mnie to lepsze bedą energy Fieldy do PK i w ogóle... Mocno leją i bardzo szybko... Co do PK'owania... Nie lubie tego gdyż jak pekuje to zawsze mam deada...

Mentos23 18-09-2005 09:55

Mam pytanie ile obrażeń zadaje i jak działa każde z filds ?

ripper 18-09-2005 20:09

FF czy EF? Dmg z EF to 55, zadany w bardzo krótkim (2 rundy) czasie. FF to Dmg eee nawet nie wiem ile, ale nawet jeżeli więcej to zadany w o wiele dłuższym czasie. Imho przy duelach Ef jest lepszy.

'Craven' 19-09-2005 15:57

Jak dla mnie to fieldy prócz zabawy pod depo się do nieczego więcej nie przydają.

songossj4 19-09-2005 23:20

Fieldy

Ja tam zadnych FF PF ani EF nie uzywam bo i potrzebuje bo jestem na swiecie astera.Sorkiem jestem na 14 lvlu juz zabijalem na 10 lvl pare Hunterow i chyba jednego albo dwa Cyce.A inna sprawa ze dwa razydednolem na 10 lvlu przez huntera :P i na 11 lvlu przez zlurowanego do D-Bridge GS'a i na 14 lvlu zabilem zerkera ale nigdy nie korzystalem z fieldow tylko same czyste HMMy GFBki i teraz Invis ale to male szczegoly.

ArtiMaster 15-02-2006 15:46

No to w koncu ile zadaje FF? Wiem ze najpierw zadaje 20, potem po 10 ale ile razy po 10? PF to w ogole wielkie GO... sraka, bo nie dosc ze zadaje malo, w dlugim okresie czasu i bardzo latwo sie z tego wyleczyc

Aha i Edyta: Czemu zawsze wszyscy polecaja FF? :P Jak ktos sie pyta jakie runy robic przed 25 lvlem to wszyscy mowia ze FF a nie EF :P Czemu? ;]

Oskar111 15-02-2006 16:01

"duzy" ff czyli taki zaraz po rzuceniu zbiera lacznie 120hp "sredni" czyli taki juz przygasajacy - 60hp(albo 90 ;p miecha temu sprawdzalem i juz nie pamietam) "maly" nie zabiera nic ;p

ludzie polecaja ffa a nie efa chyba dlatego ze odbiera troche wiecej hp (ze 30)

edit: do zadawania pytan ludzie uzywaja ogolnie FAQ w dziale magia ;)

omg tlumaczylem przeciez ... czytanie ze zrozumieniem to wszystko ... jak nie potrafisz to rzuc ffa na ziemie i mu sie przyjzyj ;] najpierw jest duzy, potem mniejszy a potem taki ognik ....

ArtiMaster 15-02-2006 16:04

A jest roznica pomiedzy Duzym, Srednim i Malym EFem? W odebranym HP?
No i co wy polecacie? ;]

Mar Cin 15-02-2006 22:58

Ciekawym czarem jest FireWave. Prawie wszyscy uważają za szajs, i tak jest w istocie. Ale tylko, gdy atakujesz jednego potwora. Za pomocą tego czaru można zadać obrażenia w wysokości ok. 30 wielu potworom na raz. Tj. nidy nie osiągniesz choć w połowie takiej opłacalności jak w wypadku np. wand of dragonbreath (musiałbyś trafić ok. 16 potworów na raz, a to zdaje się nie jest możliwe), ale za to obrażenia zadasz w jednej chwili - więc potwory będą żyły krócej -> krócej bedą cię atakować. Puki co wypróbowałem ten czar na Orc Shamanie (nagła śmierć całej "obstawy" z węży. Shamana i tak w końcu nie zabiłem, ale to inna historia ;)), na dużym stadzie snejków i na amazonkach.
Pomniejszym zastosowaniem tego czaru jest nabijanie mlevela w widowiskowy sposób :D
(wiem że miały być pytania, ale ja dałem odpowiedź na wypadek gdyby ktoś chciał zadać takie pytanie ;))

ArtiMaster 16-02-2006 10:56

Heh a co myslisz o Energy Beam i Great EB?

Mar Cin 16-02-2006 11:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ArtiMaster
Heh a co myslisz o Energy Beam i Great EB?

Jeszcze nie moge mieć tych czarów, więc zbyt wiele o nich nie wiem (tylko że walą od energii i po lini na wprost strzelającego) ;)

hide 16-02-2006 12:37

EB i GEB to marna podróba e-wave...
Da się tym walnąć lepiej niż z SD [mój best z GEB=601 a SD ~512] ale ma straszny rozrzut i przeciętnie bardziej opłaca się walnąć e-wave.

ArtiMaster 16-02-2006 13:27

ale e wave jest na wyzszym lvlu dostepne wiec sie pytam czy oplaca sie kupic EB i GEB zanim sie kupi e wave?

SkoWroN~ 17-02-2006 11:21

To teraz moje pytanko :p mam FireField, FireBall i Destroy Field co ludzie z tych run najchętniej kupują? Świat Vinera, miasto Carlin ale możecie podać dane z innych świtów.

Mar Cin 17-02-2006 11:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SkoWroN~
To teraz moje pytanko :p mam FireField, FireBall i Destroy Field co ludzie z tych run najchętniej kupują? Świat Vinera, miasto Carlin ale możecie podać dane z innych świtów.

Chyba fire field, bo fire ball to szajs, a destroy fieldów raczej nie kupuje się plecakami.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:24.