![]() |
Pytania dot. magii - czyli granice oczywistości
No info about me there.
|
Ja sowim drutem prawie wogóle nie używam ff bo:
1) używam hmm na potworach 2) z fieldami mozna się bawic na potworach jesli uzywasz metody up and down 3) nie pkuje (nie nudze sie tak bardzo w tibii) 4) szkoda mi na nie many (wola ją na uhy spalic) 5) nie maja duzych obrazen 6) nie wiem co napisac ale zeby byo 6 powodów :P. |
No info about me there.
|
Cytuj:
2. czyli temat z serii "każdy powód jest dobry, by nabić posta".... 3. jeżeli dla ciebie zabawa to niszczenie zabawy innym to wielkie gratz... 4. nie widze żadnego powiązania tematu z treścią postu, nie licząc słowa "magii" |
Na pk F-Bomb.. Na exp hmmy.. Tak wg. mnie najlepiej..
|
Jak dla mnie to lepsze bedą energy Fieldy do PK i w ogóle... Mocno leją i bardzo szybko... Co do PK'owania... Nie lubie tego gdyż jak pekuje to zawsze mam deada...
|
Mam pytanie ile obrażeń zadaje i jak działa każde z filds ?
|
FF czy EF? Dmg z EF to 55, zadany w bardzo krótkim (2 rundy) czasie. FF to Dmg eee nawet nie wiem ile, ale nawet jeżeli więcej to zadany w o wiele dłuższym czasie. Imho przy duelach Ef jest lepszy.
|
Jak dla mnie to fieldy prócz zabawy pod depo się do nieczego więcej nie przydają.
|
Fieldy
Ja tam zadnych FF PF ani EF nie uzywam bo i potrzebuje bo jestem na swiecie astera.Sorkiem jestem na 14 lvlu juz zabijalem na 10 lvl pare Hunterow i chyba jednego albo dwa Cyce.A inna sprawa ze dwa razydednolem na 10 lvlu przez huntera :P i na 11 lvlu przez zlurowanego do D-Bridge GS'a i na 14 lvlu zabilem zerkera ale nigdy nie korzystalem z fieldow tylko same czyste HMMy GFBki i teraz Invis ale to male szczegoly.
|
No to w koncu ile zadaje FF? Wiem ze najpierw zadaje 20, potem po 10 ale ile razy po 10? PF to w ogole wielkie GO... sraka, bo nie dosc ze zadaje malo, w dlugim okresie czasu i bardzo latwo sie z tego wyleczyc
Aha i Edyta: Czemu zawsze wszyscy polecaja FF? :P Jak ktos sie pyta jakie runy robic przed 25 lvlem to wszyscy mowia ze FF a nie EF :P Czemu? ;] |
"duzy" ff czyli taki zaraz po rzuceniu zbiera lacznie 120hp "sredni" czyli taki juz przygasajacy - 60hp(albo 90 ;p miecha temu sprawdzalem i juz nie pamietam) "maly" nie zabiera nic ;p
ludzie polecaja ffa a nie efa chyba dlatego ze odbiera troche wiecej hp (ze 30) edit: do zadawania pytan ludzie uzywaja ogolnie FAQ w dziale magia ;) omg tlumaczylem przeciez ... czytanie ze zrozumieniem to wszystko ... jak nie potrafisz to rzuc ffa na ziemie i mu sie przyjzyj ;] najpierw jest duzy, potem mniejszy a potem taki ognik .... |
A jest roznica pomiedzy Duzym, Srednim i Malym EFem? W odebranym HP?
No i co wy polecacie? ;] |
Ciekawym czarem jest FireWave. Prawie wszyscy uważają za szajs, i tak jest w istocie. Ale tylko, gdy atakujesz jednego potwora. Za pomocą tego czaru można zadać obrażenia w wysokości ok. 30 wielu potworom na raz. Tj. nidy nie osiągniesz choć w połowie takiej opłacalności jak w wypadku np. wand of dragonbreath (musiałbyś trafić ok. 16 potworów na raz, a to zdaje się nie jest możliwe), ale za to obrażenia zadasz w jednej chwili - więc potwory będą żyły krócej -> krócej bedą cię atakować. Puki co wypróbowałem ten czar na Orc Shamanie (nagła śmierć całej "obstawy" z węży. Shamana i tak w końcu nie zabiłem, ale to inna historia ;)), na dużym stadzie snejków i na amazonkach.
Pomniejszym zastosowaniem tego czaru jest nabijanie mlevela w widowiskowy sposób :D (wiem że miały być pytania, ale ja dałem odpowiedź na wypadek gdyby ktoś chciał zadać takie pytanie ;)) |
Heh a co myslisz o Energy Beam i Great EB?
|
Cytuj:
|
EB i GEB to marna podróba e-wave...
Da się tym walnąć lepiej niż z SD [mój best z GEB=601 a SD ~512] ale ma straszny rozrzut i przeciętnie bardziej opłaca się walnąć e-wave. |
ale e wave jest na wyzszym lvlu dostepne wiec sie pytam czy oplaca sie kupic EB i GEB zanim sie kupi e wave?
|
To teraz moje pytanko :p mam FireField, FireBall i Destroy Field co ludzie z tych run najchętniej kupują? Świat Vinera, miasto Carlin ale możecie podać dane z innych świtów.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:24. |