![]() |
Problemy z myszą
Siema. Mam problem z myszką.
Wczoraj kupiłem sobie nową myszke optyczną i ją podłączyłem. Wtyczke włożyłem do miejsca na mysz. Włączyłem PCeta i zainstalowałem sterowniki z dyskietki z kompletu. Lecz mam problem. Ponieważ kursor myszki mi ściąga do góry. Nie mogę sprawnie nim poruszać. Nie wiem co jest nie tak. Proszę o pomoc. PS. jeśli to coś da to PC 766Mhz Celeron @down Mam. Pierwsoz myślałem że ona musi sięrozchodzić ale nie. Nawet jak spokojnie i wolno jeżdze kursosrem to ją zciąga. |
a masz podkladke?:>
ja mam optyczna bez podkladki i szaleje czasami mycha ;p |
mysz optyczna ma to do siebie, ze bardzo dobrze pracuje jesli jest na podkladce.
Ale podkladka rowniez musi byc odpowiednia: najlepiej jesli jest jednobarwna/jednokolorowa, czyli nie powinna przedstawiac jakis zdjec typu krajobrazy, zwierzeta, samochody itp. |
Cytuj:
Chyba masz racje. A może położyć coś na ta podkładkę. Np jakąs folię albo coś? |
Zwykła, biała kartka A4 powinna wystarczyć.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wielkie dzięki. Położyłem na podkłądkę Kartkę A4 techniczną i wszystko OK B). Wielkie dzięki :D
|
Cytuj:
Ja używam podkładki pod myszkę odwróconą na 2 stronę. Trzeba tylko coś wykombinować na początku, żeby się nie ślizgała po biurku. |
No i luz, ze dziala bez zarzutow.
Optyczne myszki czesto sa kaprysne ;> Mod: zamykamy temat :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:14. |